Thursday, August 21, 2014

Jangan Sampai Lupa !

Hi 

Macam mana nak dalami sesuatu, kalau tak cuba untuk kenal rapat2 ? Sebab tu la wujudnya term "tak kenal maka tak cinta" . Tak kenal maka tak cinta bukan digunakan dalam hubungan boyfriend girlfriend saja ye adik adik.....hubungan diri sendiri dengan negara juga penting. Haaa camtuh . Sama jugak macam mana nak cintai negara sendiri kalau takde pendedahan dan sesi suai kenal, macam mana kita nak hargai benda tuh. 

Selalu mak bapak harap pada sekolah je untuk dedahkan anak  dengan unsur2 cinta pada negara. Sebenarnya pembelajaran dari rumah lah yang paling penting nya. Apa yang mak bapak buat , anak akan ikut.  Warisan turun temurun. Apa yang anak buat ,potrays mak bapaknya. Haaa camtuh. So pentingnya lah pendidikan dari rumah untuk expose pasal "cinta pada negara" and "apa erti kemerdekaan".  

Apa yang tokoh2 terdahulu yang dah berjasa untuk capai kemerdekaan, bina dan kukuhkan Malaysia haruslah jangan lah dilupa. Tapi time to time, pendedahan makin berkurang. Tanya budak. Eh bendera Malaysia ada berapa jalur...siap ada jawab 9 jalur ,hmmmm sedih dengar. T_T

Warisan turun temurun, jangan sampai lupus. Eh sebut Warisan terus teringat lagu Warisan by Dato' Sudirman Haji Arshad . 

Benda paling penting , kenalkan dengan bendera Malaysia dulu. Nah, alang2 I test adik I yang masih setahun jagung ni. I cabar dia lukis bendera Malaysia sendiri. 

.Record video terus!behee

video


Yes passed !Dengan bangganya , I terus submit video yang I record tuh untuk join Escape SHOTs- Merdeka Video Contest by Celcom. Kot lah boleh menang hadiah utama bernilai RM 157,000 .



Celcom tengah buat contest Escape SHOTS - Merdeka Video Contest . Nak join senang je. Boleh terus pergi laman web diorang and follow these 3 steps !



Hadiah lumayan sangat. Siapa lah yang bakal menang tu ! Kot lah video adik I submit boleh menang ! Dream big ! hehe. Contest berlangsung sampai 9 September 2014 ! Cepat2 ,kalau taknak I menang. ekekkekeke.



Toodles 






4 comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...