Monday, August 25, 2014

My 'Simple Pleasures'

Hi

Perempuan idamkan lelaki romantic tapi masalahnya dalam masa yang sama perempuan selalu desak lelaki untuk jadi jenis 'romantik' seperti yang diidamkan. Satu, perempuan mudah terikut-ikut. Eh sila mengaku. Kalau tak , takde la perempuan siap boleh menggelupur bila tengok cerita Adam & Hawa lakonan Aaron Aziz. Pastu diam diam selit hasrat dalam hati "eh best nya nak laki camniiiiii ? ! " . Kalau tak takkan lah ada jugak yang sentap bila tengok drama Nora Elena ..."eh sweet nya senyap2 beli bunga sorok dalam but kereta. Nak camni jugakkkk aaa".

At one point, I used to be that girl too though. 

Tingkah laku macam mana baru boleh certify bahawasanya seseorang tu adalah romantic ?

Adakah perlu tempah hotel untuk candle light dinner , then baru boleh buktikan cinta?

Adakah perlu selalu buat surprise rantai berlian untuk gadis hati , then baru boleh buktikan cinta ?

Adakah perlu hadiahkan barang mahal , then baru boleh buktikan cinta ?

Adakah perlu surat cinta panjang lebar , then baru boleh buktikan cinta ?

Adakah perlu kerap bagi bunga mahal berjambak2 surprise hantar kat rumah , then baru boleh buktikan cinta ?

My partner merangkap my husband sekarang tak pernah ye buat semua list di atas.

Tapi kalau duduk sejenak and fikir benda2 kecil yang partner pernah buat .Simple pleasures ! contoh 'simple pleasures' ucapan manis yang diselit


eh buka wallet terjumpa nota selit I LOVE YOU. 'Simple Pleasure'  . Tak payah guna wang ribu ribu pun dah boleh jadi romantik. 



Eh tolong kemaskan dapur ?
Simple pleasure yang lebih bernilai dari cincin berlian .  


Benda kecil dan simple tapi tapi besar makna just like biskut Jacob’skan.Nampak simple tapi dengan cukup rasa.. Cuba duduk dan fikir sejenak 'simple pleasures' yang selalu dilepas pandang sebab tak nampak nilai pasal dikaburi dengan benda yang guna wang ringgit. Cuba ingat kembali.

Cakk ! Eh , Jacob Cream Cracker dalam kereta? Siapa yang sweet sangat ni letak biskut Jacob Cream Cracker kegemaran isteri dari dulu lagi nih sebelah handbag?

Biskut . Nampak simple tapi berkhasiat ! Most favourite. Inilah biskut yang I selalu makan tak kira masa. Cicah dengan hot latte..wooooo layan !


Dia yang selalu rajin belikan  bila dah habis. 




Eh dah siap hot latte dengan Jacob Cream Cracker untuk isteri sebelum isteri pergi kelas   ? :')

Eh makan sapu jam strawberry sedap jugak !



Thats my 'simple pleasure'

So apa 'Simple Pleasure' anda ? 




Boleh kongsi gambar dan caption pendek berkaitan 'Simple Pleasure' anda dan berpeluang untuk menang hamper Jacob bernilai RM 200!
5 pemenang akan dipilih setiap minggu selama 6minggu
Grand prize untuk best photo dan caption akan mendapat
1 year supply product Jacob’s yang bernilaisebanyak RM2,400
Dan juga Philips Saeco Coffee Machine!

Boleh terus ke Jacobs Malaysia



Boleh terus ke Jacobs Malaysia

untuk register and kongsikangambardari Facebook/Instagram dengan
caption yang bermaknadenganmenggunakan hashtag #simplepleasures

Contest bermuladari 25 August sehingga 5 October 2014,
Go register now!





35 comments :

  1. bende yg simple is the most sweet n romantic ever...

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum namee. hehehe pernah dapat 'i love you' atas coklat kek. hahah kelakar, suruh dia potong kek masuk dalam bekal. i tapau g kerja. buka kat ofis, terus rasa macam cair gila. ahhahaha my simple pleasures. hiiihihiiii

    ReplyDelete
  3. my fav biskut jugak ni namee. Baru je lepas makan ni pagi tadi duk kunyah2 otw gi opis hehe

    ReplyDelete
  4. ya rite, xyah beli sekebun bunga utk tunjuk romantik kan..

    ReplyDelete
  5. My simple pleasure... bila habis makan.. hubby kata... ok ida bangun biar abang kemas meja n cuci pinggan.....

    ReplyDelete
  6. comel je isham tunjukkan cara sayang namee hehe

    ReplyDelete
  7. hai namee,

    kalau rajin jemputlah baca my blog. kalau rajin drop your opinion pon lagi best hehe

    http://believefishflies.blogspot.sg

    ReplyDelete
  8. heii ini biskut favourite saya dulu ni, kat sini payah la nak cari yang ala jacobs ni. and totally agree with u, no need those grande stuff to show love, bwak pergi Paris pun dah cukup... eh. hehehe

    ReplyDelete
  9. so sweett .. wlupun nmpk simple tp amat dihargai ..huhu

    ReplyDelete
  10. sweet la namee..kadang benda2 yg simple macam nie la lebih bermakna..=D

    ReplyDelete
  11. so sweet..gud luck namee..jemput singgah

    http://bilaakutravel.blogspot.com/2014/08/tips-keluarkan-wang-extra-di-atm.html

    ReplyDelete
  12. Biskut ni kite suke sangat makan time pregnant!

    ReplyDelete
  13. terbaik blog ni...sedap giler biskut

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum sis Namee...izinkan sy share entry kali ne d fb sy ye....
    suka baca blog awak...semoga sukses slalu dlm hidup..

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum Sis Namee...izinkan sy share entri ne kat fb sya ye....
    suka baca blog awak...:)

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum Sis Namee...izinkan sy share entri ne kat fb sya ye....
    suka baca blog awak...:)

    ReplyDelete
  17. Singgah sini smbil komen2..lama x lepak2 kat sini..dtg dari blog zanahassan

    ReplyDelete
  18. sweetnyer..jacob mmg biskut favourite CN dari dulu hingga kini, masa preggy, snek wajib ada dalam handbag ;)

    ReplyDelete
  19. saya "simple pleasure"... saya nak makan tempoyak hahaha
    and that's pretty much all my Malay vocabulary
    sweet post, I love Jacobs

    ReplyDelete
  20. How sweet.. My simple pleasure bila hubby offer untuk tolong cuci pinggan lepas makan.. Hehe..
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  21. sweetnye dapat note I love U dalam wallet..nak jugak!!

    ReplyDelete
  22. erm dapnya nak sikit... jomlah berkunjung ke blog saya http://produkwarisan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  23. Comel je dapat biskut..selalu dapat coklat.

    http://acikwatie.blogspot.com/

    ReplyDelete
  24. Blog Namee makin cantik laaaaaa. Hehehe. Bestnya dapat suami yang ada sifat romantik yang simple. Tak perlu la romantik sangat kan? Less is more! :)

    ReplyDelete
  25. romantic sgt pun bleh jadi lemas hahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...