Wednesday, August 27, 2014

Nuffnang Raya

Hi

Nuffnang raya .Eh haruslah tahun ini pergi ditemani suami dan juga anak tercinta yang bukan main lagi buat perangai dalam kereta. Sakit luka ceaser ibumu dipijak pijakmu dalam kereta. Tapi nak beraya, tabah juga . Semangat weeyy nak tengok manager2 and crew Nuffnang pakai baju traditional.  Mula pukul 3 tapi sebab Adam punya timing tidur, maka takpela . Ibu sanggup berkorban datang lewat sikit. (padahal takut Adam buat perangai mengamuk macam monster dalam kereta sebab ngantuk nak tidur )  . Bayi. Semua terpaksa tunduk dengan kehendak seorang bayi . Luaran nampak comelnya tapi kadang2 monster. 


Pukul 4 lebih near 5, ( eh kurang pasti sebab jam pun tak pakai sebab hobi Adam suka menjilat jam tangan ibunya. ) . Pukul 4 lebih baru sampai. 


Sampai2 je cari geng dulu yang mana kenal. Nampak kak Filla, Ceera, Kathy, Elly semua satu geng tengah lepak atas sambil masak. Wee terjah.

Nak ambil gambar pun tak sempat sangat sebab terkejar2 dengan Adam. Isham volunteer nak dukung tapi 'eh sian suami sendiri' pastu gi kat isham balik pastu 'eh kena bergaul dengan blogger2' pass balik kat Isham. Pastu sembang 10 minit...'eh suami aku xmakan lagi" ...pergi balik kat Isham ..pastu "eh nak tengok game kat dalam" .pastu "eh teringat Adam ok ke tak tuh"

Berulang2 ....gambar pun takde sangat. Apa2 pun Nuffnang Raya best ! hehe. Thank u Nuffnang. 

Layan gambar jela yang ada....gambar pun bersepai2 je tak ikut susunan memori di capture. 



Dengan Denise, Adrian and Xing Yi !!


games !


yuyu sampai awal tapi nak dekat petang tu baru nampak bayang. 

nih budak nih dah ngantuk bad mood. Orang nak bergambar dgn dia pun tak nak senyum. Sombong tau.

Adam dan kekasih. wahaaa. hehe

bersama Cik Epal yang slim melim. Teringin pulak tengok kambing kat pinggan tuh. 

ni patutnya gambar akhir....dah nak balik dah pun time ni   . With redmummy ! Vogue the vass.

blogger2 fav kita..kak Filla tak sempat masuk. Adam nape pandang Nara camtuh..dia tau Nara nak bagi dia duit raya RM50. haha . 

Terkilan x dpt rasa pun masakan  kak Filla , Ceera, Elly, Kathy. :(  Selfie lagi lah tak menyempat duk lari sana lari sini . Satu la bila ada anak ni..kalau bawak anak gi mana2..rasa macam gelabah habis. Sebab tahu dia mengantuk and tunggu masa je nak mengamuk tuh. Taknak aaa ganggu majlis orang.

Ida and Islam and the gang. Tak sempat kenal yang tepi2 tu.

Ni bukan selfie..ni pujuk Adam tengok High 5 !


Bloggers. eh paling kanan tu boss and the wife and baby Jude. hehe



Peace. Yes Adam berjaya leka .....ahaaa bagus lah tu ajar anak gadget. Eh emergency tau ni. Takpe. hahhaaa. 

Ok tu je. Takde banyak gambar. Sedih je. tapi ada a kenangan sikit. behee

Thanks Nuffnang sebab buat majlis and jemput hari raya. hehe. Tahun depan jemput lagi okeh ! hehe



-----------------------------------------------------------------------------------------
POSTO :  PENCARIAN PRAMUGARA & PRAMUGARI




Peluang dibuka lagi! Adakah anda menepati kriteria untuk bergelar pramugari & pramugara (FA)?
  Kalau anda ada ciri-ciri standard yang selalu kita tengok pada FA di mana-mana syarikat penerbangan, apa kata anda cuba nasib dengan mendaftarkan diri bersama Mc Pali.
  Peluang kedua ini kami buka khas untuk anda yang berminat dan MENEPATI KRITERIA untuk menjadi FA.
  Kalau anda menepati EMPAT (4) SYARAT di bawah, daftarkan diri di www.mcpali.my atau hubungi 012-2294824 dengan segera.
1. Wajah dan penampilan menarik
2. Boleh berbahasa inggeris
3. Mempunyai lulusan minimum SPM
4. Berumur 18-35 tahun
  Kami mencari lebih ramai calon FA yang menepati kriteria untuk menyertai kami.
  Kami jamin pengambilan bekerja segera kepada calon-calon yang menepati pencarian kami.
  Ikuti juga Instagram @mc_pali untuk info terbaru.




21 comments :

  1. onie takdeeeee,kalau tak..boleh cubit-cubit pipi adam... rindu namee!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Onie nie suka hati nak cubit pipi anak orang hahaha

      Delete
  2. bestnyaa..bila dapat join nuffnang

    ReplyDelete
  3. mesti tak puas jumpa kawan2 bila bawak anak sebab nak kena pikir kan baby. nak buat macam mana dah tangungjawab kan.. cute je adam tuh. nasib adam tak mengamuk.. huhuhu

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum .. sheila pun takda kalau tak boleh kenalkan adam2 kita ni heheheee. bestnya jumpa kak pilla, kak elly...

    ReplyDelete
  5. best sangat !! aduhai... kalaulaaa sha berpeluang ~

    ReplyDelete
  6. Bestnya namee. Adam comel sangat. Tahun depan inshaAllah ada baby camnelah gayanya raya kami nanti hehehe

    ReplyDelete
  7. ingt kn namee dtg sorg aritu sbb tk prasan adam & husband tp adik sy yg ckp namee bw family...lpstu br tgk gmbr2 kt instagram nuffnang baru nmpk adam...hehe

    ReplyDelete
  8. eh sama plak update tajuk hahaha.. kejap nau lepak ngan namee haritu.. tapi adam lebih memerlukanmuuu hahah.. ada peluang kita jumpa lagi k ;)

    ReplyDelete
  9. Hahaha. epic betul gambar namee layan Adam. makcik ida xnak tolong, tolong gelak je. gambar banyak2 ada dengan islam lagi, nanti iday bagi namee. hehehe. Best dapat jumpa. hehe

    ReplyDelete
  10. Yeay! Best kan nuffnang open house raya.. :)
    Kita happy sebab dapat jumpa namee and adam sekali.. Even adam monyok je time tuu.. Mengantuk kot namee.. Thanks namee sudi ambil gambar ngan kite! ^_^

    http://cekelatmanih.blogspot.com/2014/08/nuffnang-house-raya.html

    ReplyDelete
  11. wah BBL di situ, comel betul Adam, nak je picit pipi dia, nak pegang risau nages pulak, snap pic Adam dengan papanya jadilah.. Selamat Hari Raya Namee walaupun dah habis bulan syawal. hihi

    ReplyDelete
  12. seronoknye..rugi plak tak pergi hari tu

    ReplyDelete
  13. bestnyaa tapi tak berpeluang lg nak join.. huhuhu..

    eh muka kak elly macam dr harlina isteri angkasawan neg tu kan??

    ReplyDelete
  14. meriah la blogger pemes2 berkumpul beraya. tu la kan ada anak ni, hati tak senang dup dap duk dap takut kacau majlis, takut anak tak selesa... macam2 la. but u guys did it, adam macam behave sangat.

    ReplyDelete
  15. huih.. dah jadi mak, ibu, mother, mama, gitulah T_T banyak benda kena korban dan biasakan. en suami ajak pergi event fotografi pun terpaksa tolak. anak demam, kakak dia pun demam, sakit mata lagi. karang jangkit satu majlis. kalau pergi rasa nak balik je. anak, tolong soleh ya besar nanti..

    hzinnirah.blogspot.com (psstt.. ada promosi fotografi akhir 2014)

    ReplyDelete
  16. Owwhhhh...patutlah sis tak nampak kelibat namee, kisahnya ligat terkejar sana sini...huhuhu x ada peluang sis nak berselfie gan namiee..:(

    ReplyDelete
  17. di mana ayue ketika ini? hahah..

    dapat jugak jumpa adam akhirnya..putehhhh sgt tp xmo senym..huhu..next time nak try bg die senyum plak :P

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...