Tuesday, August 19, 2014

Telco Manakah Yang Terbaik Setakat Ini?

Hi..


Dalam banyak2 telco yang ada macam Celcom , Digi , Maxis and Umobile...semua I pernah guna. Ok dulu mula2 masa baru kenal handphone and line telco...guna Digi. Setia dengan Digi lama. Maybe time tu harga simcard Digi yang paling murah kalau nak dibandingkan dengan Celcom and Maxis. Time tu Umobile takde lagi. 

Salah satu guna Digi, sebab murah lah. Package dia lebih best. Then selama 4 tahun jugak lah setia guna Digi sampai sekarang reason , lebih murah Sangat jauh lebih murah.. Kalau nak connect internet prepaid pun sangat mudah. Cuma satu je pasal Digi ni....line coverage tak meluas sangat. I mean, banyak dah improved dari dulu tapi sekarang masih ada certain area yang takde coverage Digi ni. Walaupun camtuh I setia juga dengan Digi . behee

Paling fav is..Digi Easy Prepaid ni..

Satunya, murah. Pastu skang ni kalau contact pun hanya dengan orang terdekat saja and itupun masuk dalam senarai list Buddyz . FREE CALL and SMS . Internet yang ada unlimited so setakat guna wassap untuk interact dengan yang lain memang takde masalah.

Actually tengok keperluan korang macam mana dan medium communication mana yang korang kerap guna ?






Sebab skang guna 2 telco line...salah satu lagi is Umobile juga. For Umobile pernah guna line internet and line telefon juga. For me line Umobile jadi pilihan sebab internet dia murah dan laju. Ada telco line yang jenis bila dah setengah bulan je, internet dah lembab. Tapi kalau guna Umobile punya internet dan line internet, memang dekat2 hujung bulan pun masih laju. 


Ini paclage terbaik dari Umobile ! Yang penting no extra charges !


For maxis, pernah guna juga 5 tahun lepas cumanya I prefer line internet yang murah dan laju sampai hujung bulan macam Digi dan Umobile. As a blogger , internet memang penting. Kat mana2 pun boleh cek email and update blog nak nak bila emergency perlukan line internet. Yang penting murah dan berbaloi !! 

Celcom pun pernah guna 4 years back tapi sebab I connect package dengan satu family so bila family dah taknak pakai I pun tukar ke telco lain. For me Celcom best sebab murah, line internet laju and paling special time birthday dia sangat suka bagi free top up. Even kalau guna prepaid dia, then kalau kita banyak kali top up ...pengguna akan diberi bonus free credit !

Celcom guna yang ini dulu tapi satu je ...cumanya tengah bulan internet dah kurang laju. T_T tak pasti kenapa walaupun kurang guna




So as a blogger, I need Telco yang murah, lebih data sebab skang pun nak communicate guna whatssap and email dan banyak social media yang lain. Dah jarang guna SMS. So i  need mora data leboh dari credit untuk SMS . Yang paling penting liputan luas !

For me, blogger atau bukan blogger pun korang semua skang lebih banyak interact guna social media kan?? Jarang dah terima sms dari sesiapa. Ini puncanya sebab semua orang dah ada smartphones ! Lebih selesa guna whatssap, wechat , etc dan berbual dalam social medias saja. Pencarian maklumat pun orang lebih suka baca online. Berita online, recipe online, tonton tv online etc. 

Korang guna Telco yang mana ? Mohon share please !





118 comments :

  1. hye!
    selamat berkenalan!
    cuba try test ALTEL!
    Banyak feedback positif.
    internet super laju termasuk kat tempat terpencil.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jika redONE anda tak perlu nak buddies atau active10 atau apa saja.
      redONE ni FREE CALL ke semua rangkaian redONE tanpa perlu buat buddies atau active10 atau apa saja.

      Jika nak dapat banyak income sambil guna HP baik yg ini hehehehe----->
      http://bit.ly/autowangss

      Delete
  2. irna suka guna celcom..internet laju..mcm2 bonus dpt..lagipun no celcom skrg ni paling lama irna guna..dari tahun 2003..skrg dh pkai smartphone yg dual sim so try jgk maxis..utk internet fre...tp better celcom lagi la yg terbaik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah cuba plan 3GB tu x..ok x sbb nak tukar skrg..

      Delete
    2. plan 3gb tu berbaloi ke? tp sgt kurang eh, hanya 60 min call & 60 sms jeee.. utk digi ade 450 min & 400 sms le, lebih sgt. kann

      Delete
    3. plan 3gb tu berbaloi ke? tp sgt kurang eh, hanya 60 min call & 60 sms jeee.. utk digi ade 450 min & 400 sms le, lebih sgt. kann

      Delete
  3. orang sibuk dengan tunetalk tune excel apa ke benda ntah tu... sy setia celcom jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azi, kenapa setia dengan Celcom? Apa kelebihannya, mohon share :)

      Delete
    2. Ms Azi, saya dah guna Celcom bertahun2. Tapi sekarang bila saya gunakan Tone Excel, banyak kelebihannya daripada masa saya guna Celcom dulu :) Tak rugi cuba.

      Follow my insta: www.instagram.com/azt.impian_enterprise

      Delete
    3. Satu-satunya prabayar yang membayar semula kepada penggunanya. Segera beralih kpd Tune Talk Tone Excel hari ini, anda boleh mengekalkan no lama prabayar atau postpaid. Hubungi saya 019-6105869 untuk keterangan lanjut.

      Delete

  4. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



    ReplyDelete
  5. Hi Namee... tetiba jer dah jadik setia follower blog namee.. Akak guna Maxis.. setia dulu kini.. selamanya??? belum taw lagi.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenapa setia dengan Maxis? Cerita la sikit :p

      Delete
    2. ni no wasap sy klu nk dengar ape baik buruk line max awak tu..
      0102444366

      Delete
  6. Pernah cuba Celcom dan setakat ni masih setia dengan Maxis. Belum berhajat nak tukar ke telco lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apasal setia dengan Maxis? Murah ke apa?

      Delete
  7. saya dari zaman sekolah menengah sampai sekarang masih setia dengan celcom.. beli yang celcom uox punya... yang paling best, celcom bermurah hati kasi internet free... dah dekat 2 bulan rasa pakai internet free... tak tahu la knpa celcom sangat bermurah hati.. T__T . nanges.. Hahaha! =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcmmana boleh dpt internet free tu?? share please

      Delete
  8. akak guna hotlink dr dulu..mls nak tukar..tp tambah 1 lg ngah try altel...ok..lg laju dr maxis..tp tu la..x byk tpt ada coverage tuk internet lg...line mmg superb..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan skrg byk plan baru..x cuba x tau...

      Delete
    2. atlet punya line masih baru, takkan x stabil ke??

      Delete
  9. Dear i guna maxis, xbest klau dah hbs data.. lembab sgt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la 1GB utk RM 78 mahal ler..x sampai akhir bln dah abis lo

      Delete
    2. yalorr, line baik tapi mmg x murah.. dompet pon nak nanggis..
      lebih baik tukar celcom, rm68 dah ade 3gb hehe

      Delete
    3. dah lama guna digi bila masih belajar krn bagi byk free call dan sms hehe
      tp skrg nak guna data plan pon tukar celcom sbb liputan celcom lebih baik la kat kws sy

      Delete
    4. sy guna onexox..mmg terbaik n paling jimat..internet rm1.5g...call bwh 10sec rm 5sen termsk voicemail..sila rujuk disini onexox.info/zaini.01120946612

      Delete
    5. Sekarang kn celcom dah ada plan murah..RM58 untuk 4gb...

      Delete
    6. Sekarang kn celcom ada plan murah RM58 4GB

      Delete
    7. Saya guna celcom utk 4G baru 8 hari,tinggal 720Mb..memang tak boleh buat tgk vedio lah..celcom dulu okay je,sejak ada gst ni makin melampau pulak..

      Delete
    8. Roziana..sybpun guna celcom 4gb..br 8 hari guna dh tggl 400mb,,,dh 3 bln jd mcm ni sdgkn sy dh buat lgkah2 pncegahan penggunaan mobile data sewaktu sirum dan mlm hari tp still abis dgn cpt..sy dh guna pln celcom ni 4 thn tp br skrg jd mcmni..rasa nk tukar kpd yg lain ..sdg mencari2 ni..

      Delete
    9. Roziana..sybpun guna celcom 4gb..br 8 hari guna dh tggl 400mb,,,dh 3 bln jd mcm ni sdgkn sy dh buat lgkah2 pncegahan penggunaan mobile data sewaktu di rumah dan mlm hari tp still abis dgn cpt..sy dh guna pln celcom ni 4 thn tp br skrg jd mcmni..rasa nk tukar kpd yg lain ..sdg mencari2 ni..

      Delete
    10. Celcom mmg lah best.. tp kalau pelanggan tegar internet,xkan korg x prasan.. pekej internet celcome makin lame makin up harga..kouta pulak makin dikecilkan.. klau kaki dowload mcm sy ni sminggu lebih dr 8gb diperlukan.. tp tu lah pasal.. ishh.. nk luahkan pun xtau nk terangkan mcm mne..paham2 jla sndiri ye.. 😂

      Delete
    11. 1st pki phone guna hotlink, second guna celcom, latest dr bulan mei 2015 until now berhijrah ke Onexox.
      Sy suka the latest one,, onexox, telco niy jimat.. dr segi panggilan dlm malaysia, sms free but since you xambl kisah bab tu.. sy try conclude bahagian internet as what you want..
      Onexox internet speed,, 100% Data belong to you lps beli.. ada hrg promosi, 1.5gb rm28, 3gb rm48, 4gb rm58 availability for 1 month..liputan luas ke? Seluas liputan celcom.. now onexox come up with 4GLTE..bygkn kelajuan access nyaa.. sdgkn dgn 3G pon rmi yg puas hati off course including me!!
      Yg lg best.. Onexox xde PPU, PAY PER USED, PPU niy almost ada pd setiap telco sedia ada di malaysia, TERKECUALI onexox.. nak tahu apa PPU?
      Jmpt singgah website kmi
      Http;//www.xoxsim.com/anwar.0122685253

      Selamat mnmbh info ttg onexox 😉

      Delete
  10. 안녕하세요~~! this is twinscraftlife^^ Please visit our blog shop^^ 꼭 오세요~~ twinscraftlife.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. Aah! cer try ALTEL! pemiliknya org kita Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary. Ramai da guna sbg tanda sokongan org kita selain duit tu tak disalurkan ke tempat yg tidak sepatutnye pun kita salurkan...Akk pun tgh cari agen yg jual kt tempat ahkak neh! hehe =)

    ReplyDelete
  12. setia gunakan digi dahnak masuk 4tahun sebelum ni guna maxis alamak suka2 ada hidden charges. stress bila bayar bil

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagaimana digi punya data plan lebih berbaloi?? @@

      Delete
  13. maxis mmg xmmbntu kalau kat area pedalaman. so,pilih celcom.coverage meluas

    ReplyDelete
  14. maxis pny servis skrg mcm ntah apa2 tp sy ttp guna mxs sampai skrg

    ReplyDelete
  15. Saya guna maxis tapi nak tukar lain dah sebab area saya maxis punya internet lambat gila T^T

    ReplyDelete
  16. Fatin guna 2 telco line, Maxis dan Digi. Maxis sebab ramai family gunakan maxis.. Digi tu sebab internet dia best. hehe :D

    ReplyDelete
  17. saya guna sim toneexcel..line tunetalk. ok je linenya sebab ikut coverage celcom, tak ade hidden charge..yang bestnya bila topup RM30 dpt FREE rm10, RM50 FREE rm20 dan kita akan dapat balik 3% dari nilai topup kita..topup bnyak2 nanti dapat point, pastu tukar je dgn tiket airasia FREE..sebelum ni guna celcom biasa, bertahun2 topup xpernah pn dapat balik apa yg kita topup tu, tp bila guna telco ni dpt la jgk merasa 3% tu walaupun tak bnyak drpd tak dpt langsung kn...dan sy decide jadi agen simkad toneexcel, nak tahu boleh tgk kt ig sy @nanad_toneexcel :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju...saya guna tone excel....

      Delete
    2. Sy pun guna tune talk, dah 3 tahun, sekarang orang bawahan sy semua orang luar, dan bila balik Sabah Just tebus point tune talk

      Delete
  18. hi, kak namee..saya guna sim toneexcel..line tunetalk. ok je linenya sebab ikut coverage celcom, tak ade hidden charge..yang bestnya bila topup RM30 dpt FREE rm10, RM50 FREE rm20 dan kita akan dapat balik 3% dari nilai topup kita..topup bnyak2 nanti dapat point, pastu tukar je dgn tiket airasia FREE..sebelum ni guna celcom biasa, bertahun2 topup xpernah pn dapat balik apa yg kita topup tu, tp bila guna telco ni dpt la jgk merasa 3% tu walaupun tak bnyak drpd tak dpt langsung kn...dan sy decide jadi agen simkad toneexcel, nak tahu boleh tgk kt ig sy @nanad_toneexcel :)

    ReplyDelete
  19. kite pakai u mobile, namee.. sbb ternet murah n laju... tp kalau asyik gune je data.. lembap gak kadang.. t still suke pakai u-mobile..

    digi pun suke jugak. sbb bnyak plan yg menarikk

    ReplyDelete
  20. Dulu pakai Maxis. Agak lama lah jugak. Macam 5 tahun lebih tapi makin lama makin mahal. Sedih. Lepas tu tukar celcom first one plan sbb bini pon pakai Celcom huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama ah, dulu pakai DiGi tapi lama2 asyik xde line je. Ada data pon cam guna je. Membe semua rekomen celcom, gua pon cube. bagus ah line celcom. seb baik, kalo tak tuka maxis pulak

      Delete
    2. maslan faiz pon guna one plan ke? tapi hanya 60 min call dan 60 sms jeee... cukup utk 1 bulan??

      Delete
    3. @Swerg Ng korang skrg mana guna byk call dan sms punya?? ade byk apps boleh call dan text online scr percuma pon buat sy dah lebih gantung kp internet haha xDDD

      Delete
  21. Of course digi. From my first phone Nokia 3310 till now note 3. Digi memang best

    ReplyDelete
  22. 안녕하세요! This is twinscraftlife. We are handcrafters! pls visit our blogshop~ We sell handmade bags, pouch, phonecase, bookmarks, notes and many more! 감사합니다~ 꼭오세요~ twinscraftlife.blogspot.com

    ReplyDelete
  23. Kak, yang Digi easy prepaid tu, die ada limit. Saya pakai jugak sebab nak bergayut, tapi sekarang panggilan ada charge. Tak tau kenapa. Kata free call -_-

    http://nurulzayani.blogspot.com/

    ReplyDelete
  24. Digi!! confirm Digi! huhu..dulu celcom...lamaaaaa gila celcom..dari 2003 sampai tahun lepas..den rasa line celcom mcm xok kat certain tempat..try Digi..pehh..so far TAKDE mslah..line plak mmg lajuuuuu je sntiase..

    ReplyDelete
  25. Kita sma! Guna digi dari dlu smpai skrg . Internet pn murah .

    ReplyDelete
  26. Sebenarnya tak ada pun Telco yang benar-benar murah, semua ada twist dia. Dalam marketing biasalah, ayat kena manis untuk dapatkan pelanggan baru. Macam saya ada tulis dalam blog Telco Beri Penjimatan Murah Berbaloi? semua tu gimik je.

    Yang benar2 nak jimat dan berbaloi adalah cara kita sendiri guna. Mana-mana pakej pun, jika kita tak pandai nak guna ikut syarat takkan jadi berbaloi utk kita. :) Jadi diri sendiri kena ada disiplin untuk guna mana-mana servis telco dengan bijaksana.

    ReplyDelete
  27. Saya dulu guna celcom..internet kat kg gary nk mam..huu..buka ig gambo xkuo..kuo caption je..buka fb news feed xbegerak2..yg sama je..xupdate lgsg sb xd line..wassap 10mnt baru delivered..asyek E je..then tukar line ALTEL..terbaikkkk..ig gmbr laju je kluar..fb pn sama..wassap pn trus je delivered..H+ lg..hee..internet murah la bg sy..tp klu kaki on9 xd galakkn la kot..rm30 1GB utk 30 hari..limited..klu stakat nk wassap2 blh je tahan 30 hari...klu buka vid sana sini xsmpai smggu pn dh abes..hee

    ReplyDelete
  28. Zmn uni guna maxis. Msg dgn boyfreind 1sen. Zmn tu xde fb whatsapp segala. Jd bgntung pd sms. Start kje, tukar celcom. Sbb kerja kt celcom hq. Haha. Smpi laa ni wlupun dh x kerja celcom, still pkai celcom. Reason? Malas nk pi svc center utk urusan tukar svc provider wlupun hakikatnya byk jg mslh internet celcom ni..

    ReplyDelete
  29. saya guna pakej satu malaysia
    25 inggit sebulan internet 1gb. pastu nnti dh hujung2 tmbah volume 15 ringgit 1gb. heh

    ReplyDelete
  30. Celcom guna celcom 1 malaysia.. Internet RM25 1GB.. Boleh booster internet bila kuota 1GB habis.. Memang terbaik.. Boleh download macam macam..booster RM10.. Kadang guna sampai 60GB tetap laju.. Unifi pun kalah.. Jimat dan jimat..

    ReplyDelete
  31. Skrg mana ada lg celcom 1 malaysia booster

    ReplyDelete
  32. sy guna onexox...super jimat n berbaloi...call bwh 10sec rm5sen termsk voicemail..internet laju rm30 1.5g...kwn2 blh rujuk disini onexox.info/zaini.01120946612

    ReplyDelete
  33. sy guna onexox...super jimat n berbaloi...call bwh 10sec rm5sen termsk voicemail..internet laju rm30 1.5g...kwn2 blh rujuk disini onexox.info/zaini.01120946612

    ReplyDelete
  34. Saya dan famili guna Tone Excel, talian dikuasakan oleh Tune Talk.. Simkad yang membayar! Beroperasi dengan cemerlang hampir 5tahun. Yang pertama meRevolusikan cara penggunaan telefon sambil jana pendapatan di malaysia malah di dunia. Baru 3bulan guna satu famili dpt RM cash tiap2 bulan. Sambil guna sesuai utk part time gaji ke-2. Disokong syarikat besar yang sangat kukuh Tune Group termasuk airasia, tune hotel dsb.. dgn kerjasama Lembaga Pelindung & Kebajikan Pengguna Malaysia www.lpkpm.org.my. Tiada penipuan. Kini seluruh kedai topup di Malaysia & Filipina(2015) agen saya...

    Maklumat lanjut WhatsApp 0162477303
    Facebook: Kerja Sambilan Dengan Handphone

    ReplyDelete
  35. Saya lebih suka #celcom dgn # onexox dua2 sy pakai. Alhamdulilah sy samgat berpuas hati coverage pun cantik mane2 pun ade. MURAH LAK TU.. Bukan ape sy ni jenis yang suka berjalan jauh luar dari banda. Sy sangat perlukan coverage yg terbaik. Bagi sy setakat murah tapi menyusahkan pun tak boleh gak. Maaf ye klu sy tersilap cakap. Bagi sy kebanyalan rakyat malaysia ni terlalu memikirkan sesuatu yg murah sampai kita tak sedar yg sebenarnya kita sanggup mengabaikan KUALITI di sebab kan kuantiti. Maaf sekali lagi.. Itu cuma luahan hati sy je :)

    ReplyDelete
  36. So kptusan nye mana yg lebih baik?

    ReplyDelete
  37. saya setia dgn celcom..pkai sejak thun 2007..asal lgune utk msg kol je..first sy langgan internet mase 21 feb 2013..rm38 sebulan.. setiap 21 haribulan celcom akan msg ckp your monthly subscribe have been renewed..sedangkan kredit hny ad 20sen..walaupun trikh dh luput..internet sentiasa renew..pelik betol dgn celcom..dh sthun lebih sy pelahap internet dgn hny bermodalkan rm38..lggn sebulan berthun d berinye..syg celcom..

    ReplyDelete
  38. Saya baru berubah ke Simkad Toneexcel, topap
    RM 30 free RM 10, topap RM 50 free RM 20, topap RM 100 free RM 40,

    Internet 1 GB sebulan RM 42, tetapi saya bayar RM 2 saja untuk 1 GB :)

    Dimana ada Line Celcom di situ juga ada Line Simkad Toneexcel,

    ReplyDelete
  39. Tahniah la sbb mulut busuk korang dedah rahsia internet free celcom habis celcom giat buat operasi skrg dh xdpt dh internet free dr celcom

    ReplyDelete
  40. Saya baru daftar simkad onexox.
    call 9 sen.
    kalau call masuk voice mail kena caj 5 sen je.
    sms 2 sen
    internet utk 1.5 gb hanya rm29.99 je.
    internet laju.
    memang jimat.sape sape nak pakai call saya 0105017181 word simkad onexox
    kalau nak tahu dgn lebih lanjut copy link website saya ni http://bizhebat.com/onexox.html

    ReplyDelete
  41. Saya baru daftar simkad onexox.
    call 9 sen.
    kalau call masuk voice mail kena caj 5 sen je.
    sms 2 sen
    internet utk 1.5 gb hanya rm29.99 je.
    internet laju.
    memang jimat.sape sape nak pakai call saya 0105017181 word simkad onexox
    kalau nak tahu dgn lebih lanjut copy link website saya ni http://bizhebat.com/onexox.html

    ReplyDelete
  42. So mna yg terbaik??
    Plan nk tukar gk ni..sy guna maxis tp line ntah pape..hampeh btol😢

    ReplyDelete
  43. OneXox terbaik.... tak kenal maka tak cinta. Nak kenal whatsapp/sms 01120742110.

    ReplyDelete
  44. Salam namee..

    Dulu memang pernah guna celcom, maxis.. lps jumpa telco ni, simkad hotlink saya buang terus.. ntah apa2 ntah.. camana leh buang.. skrg saya guna telco ni sbb call sms internet PERCUMA seumur hidup! Gila tak pakai yg ni.. org lain tak tau la.. layan..:-) http://bit.ly/callsmsinternetpercumaseumurhidup

    kalau sape2 nak tau, boleh la check kat sini dulu http://www.syarin.cf

    ReplyDelete
  45. Salam tuan punya blog.,
    Saya pun nak share telco yang terbaik skrg ni ONEXOXsimkad.com
    Selama ini pernah guna
    >Celcom pospaid
    >TMtouch prepaid
    >Maxis prepaid(beli simpack rm238 Pakai kejap terus buang.. )
    > CELCOM PREPAID (yg airtime rm50 + Talktime rm50.. ada lg ku simkad kad topupnya.)
    >MAXIS YOUTHCLUB (masa tu xpired 3 tahun.. skrg dah xpired)
    >Maxis prepaid
    > port out ke Tunetalk Toneexcel (simkad rm68 )~ otai ni jgn memain.
    Last hujung tahun 2014 portout ke ONEXOX

    Laa ni guna ONEXOXsimkad.com
    Terasa jimatnya hampir 80%
    Siapa nak try boleh whatsapp 011-18578178

    boleh buat income juge (sambil ,menikmati penjimatan)
    Coverage lagi kuat ddrp celcom..haha tu yg pelik tu sbb dia sewa line celcom.
    Mak,ayah anak2 mmg sesuai guna simkad ni sbb tak payah sibuk nak topup memanjang.. tempoh aktif panjang lagi 28 bulan dia bagi.. bila topup tambah lagi tempoh aktif.

    ReplyDelete
  46. Salam tuan punya blog,

    Boleh try tukar kpd Best Mobile...yg terbaru di pasaran..telco MVNO..tumpang line maxis dan u mobile

    Klik utk maklumat selanjutnya http://bit.ly/bestMobile

    ReplyDelete
  47. jika redONE anda tak perlu nak buddies atau active10 atau apa saja.
    redONE ni FREE CALL ke semua rangkaian redONE tanpa perlu buat buddies atau active10 atau apa saja.

    Jika nak dapat banyak income sambil guna HP baik yg ini hehehehe----->
    http://bit.ly/autowangss

    ReplyDelete
  48. banyak2 telco yg paling best ialah Tone Excel dikuasakan oleh Tunetalk...sebabnya ada disini http://toneexcel.biz/?id=372139

    ReplyDelete
  49. Jom bertukar ke ONEXOX. Kekalkan nombor lama anda dan nikmati
    > Expired Date 28 bulan (850 hari)
    > Call serendah 5 sen bawah 10 saat
    > Call ke rangkaian lain serendah 9 sen/30 saat
    > SMS serendah 2 sen
    > High Speed Internet tiada Pay Per Use
    > Data Internet RM18 500MB/30 hari, Promosi RM29.99 1.5GB/30 hari
    > Tiada caj-caj tersembunyi

    WhatsApp Deen 0188729798

    ReplyDelete
  50. Celcom First 38. Ape korang tau psl ni? Ak nak cuba, tp taknak komit tanpa tau ape2 kan.. Ak dgr pasal pelan tenet yg ade data dgn wifi? Bkn wifi percuma ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok, klau wifi yg ade password mcm mane? free tak? tak kan.. sama la. :) wifi celcom ni, kat mane2 ade, jusco, giant, mane2 la... tp klau u nk gune ni kena log in.. so dgn celcom first 38 ni, ko akan dapat 3gb data dgn 3gb wifi. so u boleh la gune wifi tu utk 3gb :) cuba baca link ni utk tau lebih pasal pelan ni.. https://www.celcom.com.my/personal/plans/firstbasic38

      Delete
    2. klau xde wifi langsung mcm mane? hahahhaa.. area ak, satu tempat je ade wifi celcom.. dkt2 dgn BSN.. haha takkan nak pg bank tiap2 ari pg bank kan.. haha rugi je 3gb tu...

      Delete
    3. u tinggal area mane bro? klau u masuk area byk org konfem ade punye.. xkan nak letak tempat yg kurang traffik tenet kan. celcom je akan rugi nnti.

      Delete
    4. nampak mcm chun je offer ni... haha byk tenet! harga murah. sape taknak kan? okok ak cuba pelan ni dulu. klau chun, nnti ak roger korang. :)

      Delete
  51. Semua telco tak boleh lawan plan umobile. RM28 dapat 3GB internet, 50 minit call dan 300 sms.

    ReplyDelete
  52. semalam ,, doh google cari pospaid murah.. ada terjumpa pakej ni http://androidpcmurah.my/digi-20gb-internet-murah/

    20GB RM85 je nampak macam best.. admin ada info tak ? korang ada yg dh pernah guna ?

    ReplyDelete
  53. saya rasa yang tengah hot sekarang pakej power dari umobile
    7gb rm70 dan free call
    http://daftar-unifi-online.blogspot.com/2015/10/pakejunifibiz.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah langgan package tu tp knp internet lembab giler... h+ and line penuh pn dok loading pnya lama... skrg rasa nk tukar blk pg celcom.

      Delete
    2. Assalamualaikum...
      Berminat utk bertukar rangkaian Celcom di bwh telco OneXOX? Blh kekalkan nombor lama @ baru dan dapatkan tempoh sah kredit 28 bulan percuma dgn tambah nilai minima RM10. Info lanjut, layari:
      www.1xox.info/niezam.010-8443570

      Delete
  54. Kbykn dr kalian smua membandingkn intrnet murah, free call dll.. Tp tahukah anda yg line telco hnya mengkayakan company tnpa memberi keuntungan kpd pengguna..
    Tukarlah kpd tunetalk toneexcel.. Bertahun2 topup mesti xrugi sbb duit msuk balik kat kita. Jadikan pnggunaan hp dr LIABILITI kpd aset pndptn pasif.. Info lnjut wasap sy. Shahrul 0139072569

    ReplyDelete
  55. Sy plak,setia kpd toneexcel ..sbb sy bole jana pndptn .. bt dhulu ..success kmudian..itu nme ny ... side income.. skunk hnye toneexcel y byr sy byk dlm 4k sbln ...insyaallah road to 5 figure... internet pun alhamdulillah. Free plak 1Gb bler topup RM30

    ReplyDelete
  56. Sy plak setia pd toneexcel ..family sy sumer pwaris toneexcel ..kini family sy sume pkai line y bbyr..stiap sorg masing2 ad side income gn hndpon .. ktorg xtgk label internet..tp kte org nk rase bgaimana free utk lnggn intrnet plus dpt pasif income

    Kini ptptn dh xde...jus toneexcel y mmbyr ... fokus kpd bisnes smbil bljr ...tu jee... kni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xsemua org pndai buat bisnes.. rezeki masing2.. lain org lain juga kehendaknye.. ada org pentingkan internet n ade juga pentingkan duit.. soo ikot lah kehendak diri masing2.😄

      Delete
  57. yes ok. tp ikut tmpt jg.. mcm sy kat skudai JB.. pakai 2 broadband.. satu maxis satu yes.. maxis lagi laju dr line yes.

    ReplyDelete
  58. sy ada jumpa digi 20Gb rm85 je,, supermurah tapi limited je pndaftaran dia.. klu korang bernasib baik boleh order lagi ki sini http://digi-data.internetmurah.my/

    ReplyDelete
  59. Skrg saya pakai tunetalk, tapi amat kecewa bila balik kg. di Nilai xda line. Call in,call out n data sume xda so mmg sedih la.. saya ke sarikei pun xda line.. raub pun xda, so sedih la.. walaupun pelan tunetalk bagus tp coverage out.. saya jenis yg suka mengembara, bila phone xleh bfungsi so kn lupakan je la tunetalk.. bila dah ok baru guna balik..

    ReplyDelete
  60. Skrg sy 1 family dah guna tunetalk toneexcel memang best, topup je RM30 dpt free 1gb internet n dpt 3% duit masuk akaun, aktifkan family dpt RM20 tiap seorang terus masuk akaun n bila family topup dpt lg 3%-11% dr jumlah topup masuk akaun sy, 1 lg bila topup dpt point kumpulkan boleh redeem tiket airasia, hp baru, tiket wayang dll, tunetalk share partner dgn celcom jd dimana ada coverage celcom disitu ada line tunetalk sbb 95% coverage celcom di Malaysia. Kwn2 klu nak tahu lebih lanjut sila lihat di www.toneexcel.biz/1052069

    ReplyDelete
  61. Baru sebulan pakai digi dan dapat rasakan kehebatan digi plan

    ReplyDelete
  62. Baru sebulan pakai digi dan dapat rasakan kehebatan digi plan

    ReplyDelete
  63. 15 tahun guna maxis dari tahun 2000..tapi makin lama maxis makin slow internet dia..2016 try digi...pergghh..mmg berbaloi..speed terbaik setakat ni..cuma coverage kurang di kws2 terpencil.tpi sgt berpuas hati.

    ReplyDelete
  64. Sy dealer dr selangor. Yg brrminat nk dpt kan sim onexox blh hubungi sy 0108443570.

    ReplyDelete
  65. Plan kuota besar slalu pecah 2, kalau batman ok la, sapa on9 24/7 bolehla..masih tgh buat comparison, nk senang pakai dual sim, pakej voice 1, pakej data 1, chosen one la..

    ReplyDelete
  66. Pakak tone excel terbaik...
    ...
    Simkad ToneExcel...Di samping Menjadi pengguna akan dpt Kelebihan:-

    1. Call 2. Sms 3.Internet
    4. Pa Insurans 100k -Percuma-
    5. 3 % Cash Back - Topup Sendiri
    6. Topup Dpt Points Dan boleh Tebus -
    * Tiket Air Asia
    * Smart Phone
    * Tiket Wayang
    * Jam Tangan Dll
    7. Diskaun Tune Hotel Dari 5% - 30%
    8. Cabutan Bertuah Tahunan - Grand Price BMW3 Series

    Sekiranya Ingin Menjadi Usahawan ToneExcel TTVP
    9. Pakej Umrah @ Perlancongan Percuma
    10. Pinjaman Perubatan Tanpa Faedah
    11. Pinjaman Pendidikan Tanpa Faedah
    12. Boleh Menjana Pendapatan Pasif Setiap Bulan...Komisyen Sehingga 26%.
    - Anda Sihat Syarikat bayar
    - Anda Sakit Syarikat bayar
    - Anda Sudah Tiada Syarikat masih byr kpd Waris anda (pendapatan boleh di warisi)

    (Kami Menyediakan Kelas di panggil Mlm Akademi S16 untuk yg ingin mencari ilmu)

    Pendaftaran RM100 sekali Seumur Hidup dpt:-
    # 1 Simkad TTVP ToneExcel
    # Kredit RM30
    # 1GB Internet utk Sbln
    # 1 Buku Panduan (Handbook)
    # 20 Keping Flayers
    # 10 Keping Flayers Hq ToneExcel
    # Pos Percuma Keseluruh MALAYSIA

    Whatsapp
    011 14409077
    011 14409077
    011 14409077

    ReplyDelete
  67. Jd pengguna OneXOX pun blh jana pendapatan dgn modal RM10 je. Syarikat beri liabiliti 6% kpd anda dgn cara merekemen rakan2 anda jadi pengguna spt anda. Setiap kali mereka reload contoh RM10, anda akan terima 60sen(seorang). Kalau 10 orang dah RM6, Kalau 100 org? Tiap2 bulan? Yg penting tiada komintmen, tiada syarat... bayaran terus ke akaun anda.

    ReplyDelete
  68. Yg sy pakai ni ....dok dlm hutan pon dpt lg panggilan suara, sms, ws, internet H+ tu! Dah lah murah complete line coverage pulak tu, sy p mna2 pon ada line. Nak thu follow lah.

    ReplyDelete
  69. Saya pengguna telco biru okay jah.

    ReplyDelete
  70. nk tahu ttg simcrd yg telah lahir jutawan boleh hubungi saya hasma 0122583416...sape kata guna simcrd xleh kaya kan diri sendiri..nk ngan xnk je kan...

    ReplyDelete
  71. saya guna Onexox.. sekarang data dengan call free, In Sha Allah seumur hidup.. guna je.. nak tahu caranya.. just whtsapp rizal 0148146014.. sebelum tu, tahun depan In Sha Allah rumah pun onexox bayar.

    ReplyDelete
  72. Sye bru jadi pengguna onexox..dlam kadsim bagitau panggilan serendah 5 sen..tapi bila sye tngok balik rupanye 9 sen...memyesal beli..any suggestion simcard best for calling??

    ReplyDelete
  73. Sye bru jadi pengguna onexox..dlam kadsim bagitau panggilan serendah 5 sen..tapi bila sye tngok balik rupanye 9 sen...memyesal beli..any suggestion simcard best for calling??

    ReplyDelete
  74. Sye bru jadi pengguna onexox..dlam kadsim bagitau panggilan serendah 5 sen..tapi bila sye tngok balik rupanye 9 sen...memyesal beli..any suggestion simcard best for calling??

    ReplyDelete
  75. celcom the best lah, dapat 500mb internet basic setiap bulan untuk xpaxturbo dan magic sim

    ReplyDelete
  76. setakat ni saya guna celcom and digi. Both okey, coverage pun okay je senang dapat. untuk digi call, untuk maxis plak internet....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...