Wednesday, August 27, 2014

That '1' Thing !

Hi

1 Thing That Matters ?Sangat banyak benda yang penting...macam mana nak pick 1 from many ?


I am quarter of century now. Makin banyak tanggungjawab.Kalau dulu ada tanggungjawab pun tapi jenis pemalas untuk fikir sebab tahu ada orang lain boleh tolong fikirkan dan selesaikan masalah .oh ohhh i miss those days. Bahaa..Sekarang perlu jadi rajin untuk fikir sebab dah mula pikul tanggungjawab sendiri. 

Welcome to the real world nameera roslan. 

My Son

Baby adam..24 jam punya routine. Orang yang paling dependant towards me.

Bila demam...terpaksa quarantin diri.Tak boleh jaga baby Adam. Sigh. Tapi bila demam…tak larat.

Husband 


Pagi2 dah perlu siap kan husband to work and buat coffee.Sampai pagar rumah dah tertutup sambil lambai2 husband.Bila demam seminggu..tak larat untuk bangun. Husband pun tak sanggup tgk isteri batuk sambil buat kopi.


House chores
Mulalah kerja as a housewife.Tingkat atas bawah perlu dirapikan.Tapi bila demam…Nak hayun penyapu pun tak larat sbb kepala berpusing.

Tapi bila demam terpaksa call helper untuk tolong...
Sofi the penyelamat.



Work


As a part time working mom...perlu extra tenaga and bekerja dengan pantas.Sambil bekerja sambil menjaga adam. Sangat challenging.Seriously.Tapi bila demam…tak larat. sigh


Study

Assignments berlambak2 and presentation perlu dibuat. Tapi bila demam…..berfikir pun x boleh.


Family

I am working hard, insyaAllah for family .Tapi bila demam tak boleh buat apa. i cannot work.



Allah


Utama . tapi bila demam, routine pergi masjid on Maghrib n Isyak terpaksa cuti.

2 minggu lepas, i diserang demam panas dan batuk dan flu.Bila dah demam panas..then only sedar, banyak tanggungjawab terpaksa diabaikan . 

sigh. 

So apa yang paling penting ??

Obviously.....

'HEALTH ! '

Bila tak sihat semua kerja tak jalan.Banyak benda perlu delay. *sigh .Since then baru terfikir tentang healthy lifestyle, healthy food ,  exercise, supplements and insurance.

So what is the 1 Thing That Matter to my health ?EXERCISE !Makan tapi tak bersenam ..maka terciptalah banyak penyakit .

Dengan itu.....Maka marilah rajin untuk join aktiviti sedikit lasak untuk keluarkan toxin dalam.badan melalui peluh!Dengan itu dengan bangganya I nak join social running community Allianz Pacer .Lari ramai2 seronok sikit. Meriah.

Jom ramai2 join social running community Allianz Pacer niSoapa  ‘1 Thing That Matters To Your Health’ ??? Submit picture di sinimalaysia.allianz-matters2me.com! . 300 orang yang terawalakandapat t-shirt Allianz Pacer .Boleh download Allianz Pacer app from iOS and Google Playstore juga!




14 comments :

  1. namee..please take care of yourself ok :)

    ReplyDelete
  2. Hi Namee..
    Akak ingatkan u tengah demam tadi... hihihi.. tapi kita org pempuan ni selalunya kalau demam pun masih kuat melawan rasa sakit tu bila memikirkan suami & anak.. akak mcm tu.. gagah2kan jugak tapi biasanya akk jaranglah demam yg teruk kecuali masa kena chicken pox.. masa tu barulah rasa mcm mana rupa sakit yg betul2 tu, hihi

    ReplyDelete
  3. Betullah, bila kesihatan terganggu nak buat kerja apa pun tak larat. Kalau larat pun tak boleh nak fokus.. Huhu..
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  4. mmg kalau sakit, 1 hape keje pn x jalan.haaihhh

    ReplyDelete
  5. social running?? best ni kalau ramai-ramai...dah lama teringin nak join

    ReplyDelete
  6. mmg setuju...klu duit banyak tapi sakit pon tak guna juga...semoga kita sama-sama dibekalkan kesihatan yang berpanjangan insyaAllah...amin...

    ReplyDelete
  7. Dah lama tak komen. singgah baca je sebab anak pun dah dua T.T terlalu banyak nak buat dgn kesihatan yg tak menentu. ada satu quote ni buatkan sy tersedar..

    "Ramai orang korbankan kesihatan demi wang..
    tapi akhirnya terpaksa mengorbankan semua harta yang dia dapat demi kesihatan yang belum tentu dapat semula." isteri kena paling kuat demi suami dan anak-anak, baru sejahtera rumahtangga.

    alang-alang dah drop komen di sini, ada hadiah utk yg nak kahwin tu. Promosi pakej fotografi akhri 2014! pergi ke link ni dan dapatkan kod utk pakej murah RM999, event nikah dan sanding PERCUMA outdoor :) 3 orang terawal sahaja ya. thanks Kak Namee sudi tumpangkan space di blog yg banyak inspirasi ni. sorry kena CP

    http://hzinnirah.blogspot.com/2014/08/photography-moment-in-pieces.html

    ReplyDelete
  8. yup betul. bila tak demam sibuk nak diet bagai tak nak makan. Lepas tu kena demam sebab gigi bongsu nak tumbuh, amik kau...terus tak boleh makan. (eh,cakap kat diri sendiri..hihi)

    ReplyDelete
  9. bila demam semua benda jadi tak kena. bila demam semua benda xlarat nak buat dan bila demam jugak lah asben tak bagi kita dekat/kiss baby

    ReplyDelete
  10. Kita wanita menjaga hal ehwal segala, tak boleh buat apa kalau demam.

    ReplyDelete
  11. Namee please jaga kesihatan k. Sebab kalau ibu demam nanti mula la nak jangkit kat anak jugak kan? Apa pun, take care! :)

    ReplyDelete
  12. comeynyaaa adammmm... semoga sihat selalu kak ^__^

    ReplyDelete
  13. Health is always wealth gitu.. saya as mommy anak 3 memang kena jaga badan always.. if not, sehari ja sakit tunggang langgang depa..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...