Monday, August 18, 2014

V for Violin.

Hi

Hmmph. Kalau main2 permainan mix and match wajah dan ada pilihan untuk pilih mata, hidung, bibir semua I nak yang macam I punya sekarang. Ni namanya bersyukur dengan pemberian yang diberi.  Alhamdulillah. Tapi satu je ...SATU JE ! Lepas pregnant dan bersalin muka I jadi kembong. Bila senyum nampak macam kena begok. Plus , bentuk muka bentuk kotak, sememangnya tidak runcing ye. Hormone kembong.

Runcing tu muka dagu berbentuk 'V' ye. Ye, runcing macam wajah artis Korea. Runcing tajam dagunya. Wah bentuk muka idaman sangat nih. 

Mampu ke nak buat senaman meng 'V' kan muka hari2 seperti ini...



Pasrah tapi dalam pasrah terliur tengok produk dari Korea yang canggih manggih ni. Selalu cair tengok produk dari Korea sebab kebanyakkannya effective dan fungsi kecantikan mengikut peredaran masa. Sekarang semua nak kejar muka runcing tapi dalam masa yang sama without pembedahan. Mempersembahkan ! Product yang boleh meruncingkan wajah tanpa perlu melalui proses pembedahan ! Tak perlu pisau dan doktor bedah ye. Hoi mana boleh operate tukar ciptaan Ilahi, dosa. mihmih



Hanya ini ! Finally Regencos dah ada in Malaysia ! Regen ni produk cosmetic surgery hospital yang terkenal kat Korea. Skang dijual exclusive with their partner in Malaysia ...www.hermo.my . So boleh beli dari Hermo saja ! Yayyyyyy.

2 STEP SYNERGY EFFECT MASK !
Eh apa kena mengena mask ni dengan runcingkan muka ? Eh tunggu..haippp belum habis cerita berani menyampuk ye. . Satu kotak ada jenis2 ini semua.

4 mask and each of it ada fungsi masing2, boleh pilih nak pakai yang mana :
1) Whitening
2) Moisturizing
3) Pore
4) Wrinkle

Eh bunyi macam sama je fungsi nya dengan mask jenis lain...kan ? Na'ah, yang special mask ni is ada fungsi untuk meruncingkan atau bahasa tipikalnya menguruskan pipi


 Okay mari cuba. Lihat lah wajah ku yang kotak iras Spongebob  Squarepants ini. behee . Warna baju dah sama spongebob dah tu. 
I cuba yang whitening since dah hitam menjemur jemur kain di jemuran. Basically mask 2 Step Synergy Effect Mask ini ada dua bahagian ye. Sebab tu nama dia '2 step' .

Ini step yang pertama . Cakk ! Lubang di mata utuk terus melihat cermin.


Pakai macam biasa cumanya mask ni sampai upper lips saja. Camnih.

Jeng jeng, ini untuk lower part iaitu second part ! Ni lah tugasnya untuk meng 'V' kan wajah kita .

Cara pakai, lekat pada bahagian dagu camtuh pastu lubang yang ditebuk khas dua tu untuk sangkut pada dua2 belah telinga. Eh teringat kenangan subjek pendidikan seni darjah 1,buat topeng cartoon kegemaran anda. behee . 

Fungsi mask di second part ni  ada lapisan gel Halophyte untuk kurangkan kelembapan di bahagian pipi..then walllahhhh 'V' shape menjadi kenyataan. 

Then tunggu 20 minutes untuk kuasa mask ini bertindak. Jangan senyum ! Haiipp ! 


Lepas buka mask, kulit jadi lebih lembut, tegang and tetiba jerawat juga kecut. Boleh tengok bahagian pipi masing2 ye...mengurus. Kerap2 kan pakai mask ni untuk gel Halophyte terus bertindak untuk kuruskan pipi pipi kembong cekodok tuh.

-no alcohol
-no colouring
-no mineral oil
-no preservatives

So untuk yang sensitive skin macam saya, dont worry ok bebeh. I selalu dapat produk2 Korea ni online je sebab senang plus dijamin original. I beli dari HERMO .


Some TIPS untuk pakai mask :

-Serum yang lebih jangan dibuang, boleh apply sapu kat tengkuk dan tangan ok. Jangan membazir setitik serum pun.

-Mask yang dah dipakai after 2 minutes, boleh bagi orang lain pakai plak sbb the mask masih wet dengan serum kan. So bazir. 

Kenapa saya suka shopping di HERMO ? Hmmm sebab ini...dekat kotak pun sungguh2 dia tulis  untuk yakinkan pelanggan.

- Flash shipping . memang pun hari ni order..tetiba dah sampai esok lusanya.
- 100% original . yuppp tak pernah muka bekurap sbb produk tak ori.
- Buy 2 FREE shipping . aah most fav. thank you.
-14 days refundable policy .  ini lagi memuaskan.






17 comments :

  1. erm... bagus ni... akak pun dh lama tak bermask ni... hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mask ni lain dr yg lain. Sbb ada fungsi runcingkan mukaa.hehe

      Delete
  2. first time dgr ada mask boleh shapekan muka.mesti try lepas ni.hehe

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum namee, wahh bestnya. lama sheila tak bermask ni.. ada banyak lagi stok mask beli murah tak digunakan lagi. hihiiii

    ReplyDelete
  4. Korean memang suka benda kecantikan camni, oklah asalkan bukan botox dan plastic surgery

    ReplyDelete
  5. Wahhhh !!! Menarik tertarik ni..
    btw, Kak Namee ni lawaaaaa~~~

    ReplyDelete
  6. ok, out of topic. macam mana kak namee buat gambar tu gerak2? hahahaha..comel betul

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...