Wednesday, September 10, 2014

Baby Adam

Hi

I tak tahu masa bila baby Adam besar . T_T . Pastu ramai yang tegur, nape jarang letak gambar baby Adam dalam blog. Letak pun sikit2. Eh yeke ? Saya rasa saya letak. Haritu belek2 folder handphone, terjumpa gambar2 Adam masa dia baby. Tak sedar pun dia membesar. Rasa sedih pun ada sebab macam x berapa pandai uruskan dia mula2 pastu selalu keluh dalam hati "nape la baby Adam ni taknak duduk sendiri , nak berdepek je". 

Seriously menyesal ada rasa keluh mengeluh dalam hati sebab dapat baby jenis clingy. Padahal sebenarnya untung kalau dapat anak yang jenis clingy ni sebab dia perlukan kita n nak manja dengan mak. Sedihnya bila ingat mengeluh2 sebab baby Adam was too clingy sebelum ni. Sian kat dia. Sekarang I redha je, dukung jela dia sambil sapu rumah , buat kerja, baca buku ke apa....heheh. Nanti dah besar takde sapa nak depek dah. 













Eh tetiba dah besar.

:')

----------------------------------------------------------------------------------

      
SKINCERITY  : TIPS KULIT BERMASALAH

Dulu I banyak gila jerawat. Bila cakap camtu, mesti orang tak percaya sebab tengok muka saya takde pun parut2 teruk. Haa kan tapi sila la percaya yang I memang banyak gila jerawat dulu. Dasyat jugak aaa, tahap nangis2 dah sebab segan banyak jerawat. Pastu tak mampu nak gi klinik doktor pakar yang bayar ribu2 tu. 

Tips from me untuk orang yang jenis muka jerawat teruk gila.
SILA JANGAN PUTUS ASA CARI SOLUTION. 

Selagi tak jumpa produk yang serasi dengan kulit, jangan putus asa lagi. I dulu cuba la sana sini produk mahal murah semua cuba tapi tak elok2 pun jerawat. Serious sedih ahh. So korang yang muka bermasalah tu, ada solutionnya cuma jangan putus asa and rajin mencuba. 

Ni salah satu produk yang I boleh recommend sebab ada dalam TOP TEN Best Skincare Products. 




Dah top 10 tu maksudnya bagus lah. Skincerity ni sesuai untuk sensitive skin. Pastu boleh apply kat mana2 part of badan kita. Orang besar ke, budak ke atau baby semua boleh. Khas untuk kulit yang ada masalah acne, kedut, kering, terlebih minyak etc. Tapi dalam masa yang sama boleh rawat eczema, ruam, dan kulit sensitive. 


Testimoni dari masalah jerawat, kedutan, kelupas, eczema semua dapat pulihkan.

Agak teruk muka abang ni. Ni lepas guna skincerity. Jerawat makin kering and kecut kan,

Skincerity ni roll-on product yang penuh dengan anti-oxidant , vitamin E sebab tu kulit cepat dipulihkan balik.  Ala ala miracle water la Skincerity ni. Water yang penuh dengan vitamin E ! Skincerity ni produk dari USA and international and yang paling penting ...HALAL !!

Sangat wajib cuba. Jangan putus asa kalau ada masalah kulit..sy pernah  rasa, so sy tau lah perasaan ada kulit bermasalah ni.




57 comments :

  1. tibe- tibe da besar n ensem.. :) seriusly i feel da same thing.. rasa mcm xbyk sgt msa dgn ank.. ye la, kalo kje da 8jam plus pjalanan pegi balik keje 3 jam.. brp jam sgt la msa dgn anak.. kadg2 mlm2 msa ank da tido, nangis sbb rsa bsalah tu.. T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan. I yg surirumah ni pun rse mcm emmmm sedih nya. Hehe. Cepat sgt mmbesarr

      Delete
  2. Gambar yang last tu sebijik muka namee.
    Jemput la singgah blog kita :)

    FAD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih fadlina. Ok sy singgahh. Nice to see u. Hehe

      Delete
  3. kan.... bila tengok gambar masa baby dulu, macam alahaiiii kecik nya, then tetiba tengok yang latest, macma bila masa depa ni membesar? takper la... clingy tu best jugak sebenarnya, as u said nnt dah besar tak depek dah la. JJ dulu pun clingy tak boleh mak ilang dari pandangan langsung, sekarang ok jer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baby mmg clingy ke kak. Adam ni clingy nk dukung ajeee. Hehe tp bila lama2 rse mcm xpela .sian dia nk manja kita rungut2 plak.

      Delete
  4. gambar kecik macam hasben namee, dah besar sebijik namee. so cute :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Org kata anak laki mesti ikut muka makkkm. Hehe

      Delete
  5. comel sgt adamni . sye memang kulit masalah . dah give up cri produk yg sesuai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jgn gv up. Kulit namee dulu teruk gilaaa. Hehe. Tp cari2 smpai jmpa yg sesuaii

      Delete
  6. waaaa. hensem boy!
    cepat anak2 mmbesar skank kan? :(

    ReplyDelete
  7. dilema mak2 yg busy kan.. huwaa

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. Hehe.blum dgr dia nangis lg. Lg rse geram. Hehe

      Delete
  9. sebenarnya time anak dok menepek kat kita tu la waktu untuk kita berehat..dia ajak berehat sama dengan dia..:)

    ReplyDelete
  10. cptnyer mmbesar..dlu adam baru lahir mcm muka husband kak namee...but now dh ikut muka kak namee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yayy kann. Hehe. Anak laki mesti last2 ikut mak. Hehe

      Delete
  11. hahaha...eh da besa?? rasa mcm kecik je lg kan..tp nk jdi abg da :)

    ReplyDelete
  12. betul la namee.. kejap jer kan anak besar.. pasni adam dapat adik pulak heheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la. Namee rse mcm cepat sgt plak adam nk dpt adik. Mihmih

      Delete
  13. time flies.. nanti2 you tgok dia dah first day school.. hiks enjoy when they still with us

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waaa first day school...nmpk mcm lama lagi kan tp jap aje kannn

      Delete
  14. hensem nya adam ni.. book la jadi menantu untuk bakal anak saya beberapa tahun lagi hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Behee. Adam pun smpat la nak cari duit hntaran nih. Hehe

      Delete
  15. so cute baby adam..

    sudi2la mengvisit my blog http://anakbonda.blogspot.com/

    only share sesama kite klu nk iklan brg dgn percuma layari http://terpakai.my/ best

    ReplyDelete
  16. sm la dgn akak ni namee, tgk gmbr anak ms baby, trus sedih..kite byk mengeluh sbb anak asek nk menempel, pdhal tu la ms dia nk manja dgn kite.. too bad me..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.namee skang kalau adam buat perangai..namee dukung je. Hehe. Xmau rungut dah. Sayang sgt kt anak. Hehe

      Delete
  17. Comel baby Adam. Semoga dikurniakan kesihatan yang baik serta sentiasa dalam rahmat Allah :)

    http://www.lovehutladyvitamin.com

    ReplyDelete
  18. perghhh,, gambar adam yang last tu hensem gilerr koottt

    ReplyDelete
  19. cute nye adam.. rindu masa anak masih baby..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa baby diorg kecik sgt. Bau sedap. Hehe

      Delete
  20. Comelnyaaa adaammm! Tahniah sis, semoga adam jadi anak yg soleh ~^^~

    ReplyDelete
  21. hensemnyer dia bila dah besar ! geram tengok ;)

    ReplyDelete
  22. comel... nak baby boy jugak T_T

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...