Wednesday, October 1, 2014

Gender Baby . Boy or Girl ?

Hi

Habis sudah segala teka teki pasal gender baby dalam perut I nih..  Cewah perasan macam ramai sangat join segment teka teki gender bayi dalam perut I nih. Poyo je. Mak i sorang je sebenornya. My mum teka baby dalam perut ni is a girl sebab pinggang I nampak besar. Eh bukan memang pinggang I dah macam kayu balak ke sejak bersalin Adam hari tuh . Sindir ke apa. Dari belakang nampak macam pinggang lelaki badan ketak2. sigh. Abang sado.

I rasa macam baby dalam perut ni boy. Jauh dalam sudut hati mengharapkan girl tapi I macam yakin dalam perut ni boy.T_T

 Pemakanan suami .
Gender bayi ibu mengandung ni sebenarnya depends pada benih si suami ye uols. Kalau suami suka makan makanan yang full of zat logam , kalsium and magnesium , susu, soya , protein..maka memang benih nanti akan hasilkan anak lelaki.  So kalau korang nak rancang nak anak perempuan, banyakkan la makan makanan berasid macam nenas, oren, cuka.

I tengok memang my husband banyak makan zat logam , kalsium semua tuh. Susu suka sangat. So I ada firasat yang baby dalam perut nih memang boy.

See, benih laki yang tentukan jantina tau. bukan main lagi kalau cerita drama ,perempuan yang dipersalahkan kalau x dapat gender anak yang diingini. Ewahh kau bukan main. 

Bentuk perut
Kalau bentuk perut tu buncit dan penuh di sisi tepi pinggang, maksudnya baby girl. kalau mengandung tapi kalau dari belakang pinggang masih nampak kecil persis model...perut tajam ke depan..maksudnya boy. 

Level perut
Perut tinggi is a girl. Kalau pregnant perut melondeh ke bawah..its a boy. entah la perut I londeh ke tak yang I tau i memang suka pakai seluar londeh. gahaa

Muka pucat tak dari sebelum mengandung ?
Kalau muka hodoh (macam hantu kak limah) , maksudnya ngandung anak perempuan sebab baby girl sedut seri mak. Kalau mengandung muka berseri, maksudnya boy sebab baby boy no need to sedut seri. Muka takde beza so far dari sebelum mengandung. Sebelum atau sedang mengandung takde beza...dua dua kak limah. gahaa

-
-
-
-

Hmm..so yeah...
-my husband suka makan protein, zat besi and all
-bentuk perut I tajam
-level perut londeh
-seri wajah takde beza. still kak limah sebelum n sedang mengandung pun. 


 So yeah...


Its a boy. !!



Dah scan semalam terang terangan I nampak apa yang I perlu nampak . gahaa
Saja tangkap gambar scan sebelah kasut baby Adam . Nanti adik dia kena amik barang second hand abang dia. hahahh

Eh nak bagi nama apaaaaaaa. eh preparation apa je nak buat ? Recycle barang2 baby long Adam je la kan ? ehehhe




    

HILANGKAN BAU BADAN / BAU KAKI DALAM 3 SAAT :
CELEBRITY LASS - MASTER ODOURLESS

Bau badan, bau kaki . Nampak macam remeh je kan masalah bau bau ni? alahh bau badan semua orang ada ... Apa yang nak kecoh sangat. Kalau you lalu sebelah pekerja kontraktor atau negro ke....tahan ke bau tengik diorang tu ? Tahap tutup hidung gak kan ? Pakai perfume pun, bau badan masih tak hilang. Deodoran pun sama tak jalan. 

Spray perfume pun untuk cover bau badan je. Setakat cover je pastuh yang paling seksa bila bau perfume tu bercampur plak dengan bau badan kita ni....memang lagi power lah. Nak minta kerja pun susah kalau ada bau badan. Pastu nanti orang akan jauhkan diri. Em i tau, sebab I pernah menjauhkan diri dr seseorang sbb bau dia tengik sgt . Ish tak baik I. Tapi hidung tak tahan..bukan sebab benci. T_T

Kalau bau kaki lagi laa haihhhhh tak sanggup.

Sesiapa ada masalah bau badan , bau kaki, bau celah2 mana lah kat anggota badan tu, sila lah please please please cuba...

Celebrity Lass ni bukan perfume atau deodoran. Tapi cecair Celebrity Lass ni bantu untuk neutralkan bau2 busuk tu.

Cara guna:
Titiskan 6-7 titik ke atas tapak tangan dan sapu pada bahagian yang busuk tu. Kalau kat ketiak busuk , apply kat ketiak. Kalau kaki bau , apply kat kaki. Boleh apply kat mana2 yang ada bau busuk yg memeningkan orang . ekekke

Then hasilnya, wallah bau hilang and tahan 24 jam. Fungsi dia neutralkan bau nya. Bau hilang dalam 3 saat.

Ia keluaran bumiputera Islam, ia halal, selamat dan berkesan.
Ia bukan deodorant !
Ia bukan perfume !
Ia adalah MASTER ODOURLESS.
Ia meneutralkan bau badan anda.
Ia merupakan satu pendekatan baru dalam menyahkan bau badan dengan mudah, cepat dan selamat.
Ia menghilangkan masalah bau ketiak, bau kaki dan keseluruhan bau badan anda dalam masa 3 saat !

cubalah, money back guarantee okay . abang2 bangla kat atas ni semua cuba pastuh boleh potong rumput dengan senang hati. 

Testimoni 
Klik sini -->>http://bit.ly/celebritylass-feedback
**Money Back Guarentee
As Seen On Harian Metro & Metro Online.

http://www.mommypinky.com/
Instagram : @byzanamn

Yang rasa ada bau badan, bau kaki, bau celah jari ke apa...boleh cuba. Jangan biarkan bau badan menyusahkan diri anda di kemudian hari. eh pandai2 i buat peribahasa ke apa tu. hahah. Berkesan and miney back guarantee ! Yang mana dah kahwin, sian la pasangan anda hari2 kena bau. cinta cinta jugak..bila bau tahap negro....emmmmm...

Kalau tak percaya dengan keberkesanan, boleh cuba trial bottle dulu RM15 je. Free postage untuk 15 customer terawal ! 






21 comments :

  1. again congrats :):) best nya both boboy... senang namee nnt anak2 lelaki jaga mcm bodyguards haa. eh i masa peknen mostly orang ingat peknen boy jugak, tapi sebaliknya. hehehe apapun take a good care of yourself k, and best of luck, enjoy the moment :)

    ReplyDelete
  2. argh... 2-2 hensem hehe.. tahniah namee, suami and baby long :)

    ReplyDelete
  3. kite InsyaAllah baby girl pulak pasni :)

    ReplyDelete
  4. kalau ikut nama nabi..lepas adam, idrees..hehe

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum namee, Adam dapat geng! bestnya... Tak sabar tengok adik Adam.. hehehee sheila dulu mengandungkan Adam Husni, muka cam kak limah gak. hahahha bajet baby girl, bila scan dapat boy. Alhamdullilah. rezeki, suami suka sangat ~~~

    Take care nameera ~~~

    ReplyDelete
  6. Eka pun rasa macam eka ngandung baby boy. Hehehe. Perut eka memang nampak lonjong je. Org ngurat dr belakang sbb nampak cam tak ngandung. tengok depan ehh muncit hakhakhak.. Perut eka macam beso kat tengah2. Husband suka makan kalsium benda2 zat besi mcmtu.

    Lagi satu ramai yg tegur muka eka berseri2. haha ingatkan perasaan je. Sbb mmg takde jerawat langsung time preggy ni.

    Next week check. Haraplah baby menunjukkan bird atau flower hehehehe. Apa2 pun tak kisah boy ke girl tapi semoga kita selamat melahirkan dan dipermudahkan semuanya. InshaAllah

    ReplyDelete
  7. Hai Kak Namee.. Tahniah tau ... Adam ada geng la nanti buat main robot main bola .. hehe... =D


    Kak Namee jaga diri n kandungan elok-elok...

    ReplyDelete
  8. Wahhh..baby boy..tahniahhh..sure comel macam Adam..:)

    ReplyDelete
  9. tahniah dear Namee.. enjoy every single time pregnant moment

    ReplyDelete
  10. tahniah,,, pregnant lagi,,, murah rezeki awak... hihihi

    ReplyDelete
  11. waa... congrats sis... lps ni adam jeles la tu... mama kene jaga adik...

    ReplyDelete
  12. Tahniah, hopefully baby ngan mommy sehat sentiasa. Seronoknya nak dapat baby baru

    http://www.lovehutladyvitamin.com

    ReplyDelete
  13. tahniah namee.. boboboy!samalah kita..

    ReplyDelete
  14. Buat nama khairul iman.hahah. saje pops out name tu

    ReplyDelete
  15. Congratulations namee!!! Been quite some time since i read your blog. And dah 2nd baby... wiwuwiwu! Congratulations again!

    ReplyDelete
  16. hahah..boy jgk ke? syok la adam ade geng nnt :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...