Thursday, September 18, 2014

Sambil Jadi Ibu Mithali Sambil Bergaya.

Hi

Dulu dalam handbag ada apa ? Wallet, makeup stuff even I bawa pengepit bulu mata dalam handbag, handphone, magazine, powerbank, jewelleries for mix and match, sunglasses, personal dairy and juga tempat pembuangan sampah sarap. Tak payah organize sangat, hanya perlu sumbatkan segala benda campak2 dalam tote bag. the reason why I suka tote bag. hewhew. Campak. Kasut flat pun i bawa dalam handbag bila pergi event sbb x tahan pakai heels lebih 3 jam. gahaaa

Sekarang ? what is thisssss.....ada penumpang barang baru nih. Mace mace pulak tu barangya.


Obviously tak muat handbag untuk isi barang baby Adam. T_T. So yeah, ni maksudnya kena dapatkan diaper bag satu tapi aaaaaaaa diaper bag sangat tak bergaya. Dilemma dilemma. Nak bergaya tapi nak organize kan barang sendiri dan baby juga.   So i pilih Storksak diaper bag !! Design semua tak macam bag pampers pun..ekekke. so I boleh menggedik sambil menyembunyikan bahawasanya segala isi kandungan dalam beg itu dalam pampers, susu, botol dan segala jenis barang bayi. mihmih


Storksak diaper bag ! Design brand Storksak ni semua stylo and tak nampak macam bag pampers pun. so mak nya sambil jadi ibu yang mithali sambil tu boleh bergaya. Yang set I punya ni ada satu bag besar, beg medium and yang paling kecik tu pouch untuk isi pacifier tapi Adam xmau isap puting, so I letak benda lain.

Dalam bag ni luas and ada banyak pocket tersorok so senang kerja mommy nak selit2. Ni nampak macam eh kecik je bag nya.....you cuba la sumbat 4 hari punya stok baby. Muat !

Set dengan diaper changing mat.

Tadaaa. Takyah pening kepala nak susun macam mana sebab poket2 yang tersedia dalam bag tu semua dah bagi idea untuk susun camne.


Haa bag ni selalunya I isi makanan Adam, fruits atau bekas bubur Adam tapi kadang2 tu I buat isi toys .
 
Beg kecik ni jugak I guna kalau nak pergi jalan dekat2.  Pergi Mydin ke, Jusco ke, singgah rumah mama ke. Ni je I bawa .

Haa ni nak pergi Mid Valley. So I bawak ni je..handbag tak bawak.


Barang2 berharga I selit kat poket dalam...I paling suka poket2 dalam dia,  banyak benda boleh isi. So Adam jangan risau tak cukup pampers. Kalau x cukup pampers nanti daddy marah mommy, tsskkk.


Ni saja poyo. Kalau jumpa I dalam building Mid Valley pakai shades macam ni..sila tampar ok. kekkekeke

Eh poket depan yang luas pun I punya space. kekekkek . Telekung boleh selit dalam tuh. 

Design Storksak ni semua tak nampak macam bag pampers pun so boleh terus jadikan handbag uolllsss. Lihat ini..



takkan ada sesiapa tahu dalam ni ada pampers.



Korang kalau nak beli, sila membuat pilihan bijak. kekke. beli di kedai yang jual murah . Sebab bag ni imported brand so kalau you beli kat kedai malls memang harga banyak lebih. I dapat bag ni dengan harga yang jauh murah siap ada discount lagi di Love Bambini ni. Checkitouttt...dia jual barang imported tapi harga jauh lebih murah. Bijak berbelanja namanya nih !

 


    

Skang tengah trend lace and sequin gila kan. Tengok butik2 yang jual jubah ke baju kurung ke, semua duk pakat ada lace kat bahagian tangan, dada, bawah skirt. Sequin pun sama lah.Tengah in ! Tapi kalau nak beli ready made jubah , baju kurung yang ada tepek2 lace tu mesti mahal sikit lah. Ada yang murah tapi lagi murah kalau kita tempah baju sendiri pastu tampal je lace and sequin tu kan. mehee.

Masa I nak kahwin haritu, cadangnya nak tampal2 la lace kat baju dayang2 nanti tapi kedai jual mahal saja cekik darah. Pastu jumpa la penjual lace yang kat facebook harga tak cekik darah dan lebih baik hati begini. So nah !


PRADA LACE
Wehh prada lace selalu mahal beratus2 harga. Yang ni gred 3A punya prada lace. Buat baju kurung modern lawa nih. I ada satu prada lace gred 3A jugak..dekat sama je macam prada lace yang betul.

TRIMMING LACE
Lace ni la yang I jenuh cari dulu . Kalau beli kat kedai, cekik darah . Selalu lace jenis ni orang buat tampal2 kat lengan jubah, baju kurung atau kat bahagian bawah baju pastuh tambah2 manik . meletop !

SEQUIN
Sukanya. Samada buat kain skirt atau boleh tepek2 kat baju2.

Sebab tu lah pompuan menggelupur kalau masuk kedai kain. kekek. Nampak kain ada je idea nak buat apa nanti. Eh laki senyap lah. Untuk peminat2 lace dan sequin, boleh jenguk di Syazis Beads Couture kalau nak harga berpatutan. Banyak lace lain lagi yang ada. Rambang mata hoihhh. 

Silakan !


By the way Syazis Beads Couture pun ada instagram jugak. Kat facebook pun update , kat IG lagi laju update! Jenguk2 kain mana nak pastu terus zasss Wassap nak beli yg mana !






25 comments :

  1. Eh eh berwajah baru la blog mommy ! :D

    ReplyDelete
  2. Wahh menarik la namee. Boleh beli satu ni hihihihihihi untuk kegunaan masa hadapan

    ReplyDelete
  3. menarik la sis namee beg tu! senang nak bawa jalan2 kan..

    ReplyDelete
  4. Err, dh byk sgt beg bby. Klu beli lagi tkut kn perli. Hihi. Btw cntik beg tu.

    ReplyDelete
  5. namee,kita pon pakai storksak gak...storksak poppy.best pakai storksak ni..beso dan bleh sangkut kat stroller...da la nama anak kita sama,diaper bag pon sama..haih..teringin jumpa namee...hehehehhhehehh

    ReplyDelete
  6. Blog makin cantik yeayyyyyyyyyy..!! tp font agak kecikkk..huhuh

    ReplyDelete
  7. Antara must have items bagi mummy2 ni. Baru stylo! :D

    ReplyDelete
  8. serius laa.. pilihan yang ada pon langsung tak nampak macam beg diapers..
    bijak betul storsak ni..:D

    ReplyDelete
  9. lagi besar beg lagi banyak isi boleh sumbat..

    ReplyDelete
  10. salam kenal namee, akak suka baca blog namee.

    ReplyDelete
  11. wah..teringin nak bag storsak gak....huhu

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum namee, lawanya beg tu. berkenan pulak. hehehe tapi tak dapat nak beli la, nanti kena marah kang. hahahhaa

    ReplyDelete
  13. Cantik pulak bag storksak tu.. Nak try usha2 lah nanti.. Hehe.. Btw, lace & sequin mmg tgh i sangat sekarang.. Tetiba ada idea baru... yeay! New project lah lepas ni.. Mihmih! ^,
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  14. I sukaaaaaaaaaa!!! Hahahaa betul betul betul, bag kita ni penuh ngan barang anak2 jer, ada jugak ushar2 kat kedai but so far belum ketemu pesen pujaan, yang macam namee punya ni I loike.

    ReplyDelete
  15. cantek bag tu.. walaupun saya dah tak ada anak kecik but still bley buat beg gi zumba jer hehe

    ReplyDelete
  16. serius mmg lawa beg ni, sama la kita, CN pun suka beg beg beso smpai encik suami bising beg berat sgt semua bnda nk masuk..hehe

    ReplyDelete
  17. woaaaa...1st time dtg blog ni...mcm sudah jatuh cinta...citer simple jer tp terhibur...sy ni br setahun jagung buat blog..byk malas dr rajin...tp bila tgk bole ni...rasa terINSPIRE pulak...nnt jemputlah jengah n komen blog saya...

    ReplyDelete
  18. diaper bag picture yang last tu attracts me la namee....

    ReplyDelete
  19. diaper bag picture yang last tu attracts me la namee....

    ReplyDelete
  20. lamanya dah tak jenguk blog namee, dah berwajah baru rupanya.. makin comel macam tuannya!
    memang menariklah beg ni, sure akak beli satu!

    ReplyDelete
  21. nice blog and nice owner. all the best to you .filem terkini 2014

    ReplyDelete
  22. jadi ibu beg pun makin besar, nak isi segala macam khazanah anak-anak

    http://www.lovehutladyvitamin.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...