Tuesday, September 23, 2014

Misi Membunuh Musuh

Hi

Musuh I is virus. Memang musuh dalam selimut and tikam I dari belakang sebab dia serang senyap2. kekeke

You know, sejak Adam lahir...I dah jadi ibu yang jenis paranoid. Terutama bila baby Adam sakit kena flu, batuk , demam etc ? Bila baby Adam demam..."eh ni mesti kat shopping mall tadi ada orang batuk tak tutup mulut ! Dah jangkit dengan Adam ! *sigh*"  Blerghh virus ! (padahal tak perasan pun sesiapa batuk kat sekeliling duirng kat mall tadi. bahaa memang naturally jiwa keibuan mahu blame orang sekeliling. Rasa macam nak siasat macam mana baby Adam boleh jatuh sakit !! Erghh. Bila baby Adam demam, my world turns upside down. Ingatkan masa 'period' je dunia berputar. gahaaa. typical first time mommy. Pardon me.



So I blame persekitaran luar !! T_T 

Tapi about a month baby Adam stay kat rumah (sebab I saja kuarantin)..tapi tiba2 Adam demam jugak....whattt ?! but how lahh ?!  Setiap hari I sapu rumah and lap habuk..then how boleh demam jugak ?! Then mesti udara dari dalam rumah. T_T . Ok viruses , I akan bunuh you ! Wait and see. 

So I dapatkan this new SHARP Air Purifier ! My new criminal friend dalam  misi membunuh virus and bacteria. 
jeng jeng


Teknologi untuk membersihkan udara ! Since hari SHARP launched product air purifier ni lebih 50 juta unit dah terjual. Ehh I am one of them lah tu. bahaa. As a paranoid mommy, memang kena dapatkan satu sebab I tak suka jadi gila time baby demam. Baby bila sakit bukan boleh buat apa pun...nangis je. Kesian sangat :'(




Apa yang I suka pasal SHARP Air Purifier ni , sebab dia ada dual action.


1) Plasmacluster ions  : Bantu untuk reduce virus, bacteria , odors and mold


- Reduce allergens dengan negative and positive ions
- Reduce virus dengan negative and positive ions
- Neutralise bau-bauan yang busuk termasuklah bau sampah, asap masakan ke, asap rokok ke atau bau dari kucing.
-Segarkan udara dengan positive ion



2) HEPA filter : Menapis  99.97% allergens including pollen, habuk, pet  and smoke.
penapis HEPA ni lah yang tolong filter segala allergens.

Model baru of SHARP Air Purifier FPE50E ni unik sebab ada . ..High performance filter.






Nak guna pun senang sebab button dia easy friendly and senang nak faham. 


Dah seminggu lebih guna SHARP Air Purifier ni, tiap kali bangun tidur....OMG...sinus I terus hilang. Seriously. T_T . Waahhhhh dan yang paling penting my dark circle makin kurang ! Sebab tidur lena tak payah jaga malam sebab nak cari tissue buang hingus . 

Baby Adam pun dah takde flu bila bangun pagi . Yayyyy.




Beza la bila sedut udara yang belum tentu bersih and udara yang bersih after guna SHARP Air Purifier ni. Bila bangun pagi, I slelau diserang migraine sebab sinus malam2 sampai pagi. Sbb hidung tersumbat. Tidur pun memang tak lena , end up dark circle pun makin teruk. But after guna air purifier ni bila bangun tidur, rasa macam segar and dada rasa lapang. Sesuai sangat untuk siapa yang ada athma and allergic.


On the left side of my room ada balkoni and pintu sliding boleh buka so sometimes Isham akan open the sliding door...so takyah risau lagi la untuk buka sebab lepas tu SHARP Air Purifier ni tolong bersihkan udara dalam rumah balik. hewhew.



Yayyy !


Sesiapa yang berminat nak beli jugak and for more info boleh terus ke ....






Toodles .




19 comments :

  1. yeah.. clap2.. Baby Adam pun dah ceria balik.. sexylah dia angkat kaki atas katil tu.. agagaga..

    ReplyDelete
  2. tak sihat ke baby... sekarang cuaca tak bagus... dah tercemar mmg patut pun ada purifier tu.

    ReplyDelete
  3. kena watch out jugak apa yg kita makan.. alhamdulillah baby Adam dah sihat :-)

    ReplyDelete
  4. cian dak ensem ni..tak sehat er...nasep mama die bijak pandai..lepas ni cpt sihat er baby long..:)

    ReplyDelete
  5. Waaa mesti kena cari.. btw baby adam sgt comel..! :D

    Jemput singgah :) http://cottageputeeeh.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. huhuhu...comel la Adam...dah banyak ikut muka Namee...


    Jemput join...
    Giveaway "Saya Nak Sihat" Sept 2014

    ReplyDelete
  7. comelnya Adammm...meh Adam kenal2 dgn Orkid meh muehehehhe

    ReplyDelete
  8. Namee nak tau x, actually detergent dlm rumah cnth sabun cuci pi ggan, air freshener, byk boleh jdkan kids allergy. Tambahan kalau ada asthma.

    Jom tgk blog kita
    www.bidadarigojes.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. Btw,HEPA filter tu kegunaan dia selalu kat dlm Clean Room kat hospital2..so mmg terjamin dia boleh filter till 99.99% of molecules kat udara..must get one for me..huhu

    ReplyDelete
  10. cam best jek menda tu...pastu kemas jek klu letak dlm bilik pun...

    ReplyDelete
  11. Untuk kids yang ada athma dan pernah ada jangkitan pneumonia, jangkitan kuman dalam paru-paru memang elok ada air purifyer untuk bersihakan udara sekeliling

    http://www.lovehutladyvitamin.com

    ReplyDelete
  12. hai dear.. selamat berkenalan nama sy nuha. nice entry..kena add dlm wish list utk beli filter ni 1

    btw jemput ke blog nuha ya.. nuha baru share entry pasal kolagen.

    www.nuhahayati.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. hey.. nampak adam selesa kat atas katil tu..

    ReplyDelete
  14. namee kt rumah da pakai, tapi still kene flu demam, semua :'(

    ReplyDelete
  15. adam oh adam kita sama sahaja ekekekeke muuuaaaaahhhhh!!!!

    ReplyDelete
  16. saspen tau baca tajuk.. ingat nak perang dalam hutan ke hape.. hehehe.. kak kep pun guna sharp tapi old design.. mmg ok sangat.. hehehe

    ReplyDelete
  17. assalamualaikum namee. wahwahh bagusnya. ye samalah kita paranoid first time mommy. selalu nak blame org sekeliling. sedih tengok Adam Husni jatuh sakit. mahal tak Air Purifier ni? macam awesome je tengok review ni yanggg ;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...