Saturday, October 25, 2014

Bakat Yang Jangan Disiakan . hewww

Hi

Pelase scroll down for the latest entry. hewheww


apakah bakat ku ? mungkin boleh jadi pelumba basikal terkenal sebenarnya.

Mungkin sebenarnya anda yang dah jadi mak mak dan bapak bapak orang ni mempunyai bakat menari atau menyanyi atau bermain piano atau berlakon atau memasak atau bersajak atau berpuisi dan macam2 bakat yang lain. For me bakat boleh jadi hanya sekadar hobi di masa lapang atau boleh jadi serious sebagai pekerjaan dalam kehidupan. Ahh mana mana pun, yang penting jangan kuburkan saja bakat yang ada. Paling2 cikai pun praktis as a hobby. 

Tapi tapi tapi, bakat yang ada tu anda biarkan terpendam dan terkubur saja. Maybe salah satu faktor zaman dahulu, tiada medium yang merancakkan bakat2 iteww. 

Sekarang ? Untung anak2 sekarang, dah banyak corong2 untuk serlahkan bakat. Youtube , soundcloud dan paling baru sekali program dari Dugro ni. Kempen Dugrostar ! Di mana bakat2 anak kecil (maybe salah sorangnya nya anak2 anda atau adik2 anda atau sepupu2 anda hewww)

Dah 6000 peserta yang join kempen ni since pelancaran Dugrostar haritu dan dah masuk peringkat final . 280 kanak2 dah terpilih sebagai finalist. Tahniah adik2 comelss !!

Ni adalah lokasi untuk final. Ada 7 lokasi yang terpilih .


Venue
Date
KB Mall, Kelantan
24-25 October 2014
Plaza Merdeka, Sarawak
31 October-2 November 2014
Sunway Pyramid, Selangor
31 October-2 November 2014
One Borneo, Sabah
8-9 November 2014
Mahkota Parade, Malacca
7-9 November 2014
KSL Mall, Johor Bahru
7-9 November 2014
Queensbay Mall, Penang
13-16 November 2014

Hadiah2 very the lumayan..
Prizes   :
1st Placing                     : RM5,000.00 + trophy + certificate
2nd Placing                    : RM3,000.00 + trophy + certificate
3rd Placing                     : RM1,000.00 + trophy + certificate
4th to 20th Placing          : Consolation Prizes + certificate           
So korang boleh bawak anak2 korang tu untuk join saksikan persembahan2 final ini . hewhew. During event final ni, banyak aktiviti yang ada. So jangan risau kalau anak korang boring. Silap2 dengan mak mak sekali yang join game yang ada. heh

Ground Activities      :
·         -Special Product Promotion
·         -Exclusive Dugrostar Premium Collection
·         -Product Sampling
·         -Clowns
·         -Ballons

Booth Activities :
·        - Dugrostar™ Step (Dance Machine)
·        - Dugrostar™ Beat (Music Machine)
·         -Dugrostar™ Style (Face Painting)
·         -Dugrostar™ Celebrity (Photo shoot)
·         -Dugrostar™ Jump (Giant Pool of Balls)
·         -Dugrostar™ Creative (Sand Art)

Stage Activities :
·         -Dugrostar Finale
·         -Interesting children’s performances (invited)
·         -Coloring Contest
·         -Other Stage activities

·    Kalau anak2 korang rasa nak join peraduan Dugrostar ni, masih diterima. Hanya perlu pergi di lokasi2 finale dah disenaraikan tuh. Wang tunai menanti dimenangi oleh anak-anak korang yang berbakat! Yah, peserta-peserta yang mengambil bahagian akan bertanding dengan kesemua peserta yang mengambil bahagian dalam 7 lokasi final tersebut. Penganjur akan pilih seorang pemenang daripada kumpulan 3 hingga 6 tahun dan seorang pemenang daripada kumpulan 6 hingga 10 tahun masing-masing daripada 7 lokasi tersebut untuk memenangi wang tunai sebanyak RM1000!


Pendaftaran adalah percuma di lokasi2 finale tu, jadi

tunjukkanlah bakat-bakat anak2 korang tu di Dugrostar Studio (Wild Card)!


Bila lagi nak bawak anak2 main aktiviti yang best2 !






6 comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...