Monday, October 27, 2014

Calon- Calon Jodoh Yang Tak Jadi

Hi


Selama hidup ni, tak pernah ada lelaki idaman dan takde lelaki lain yang I betul2 suka selain Isham ( husband sekarang ). Tu cinta pertama and the only lelaki kot yang I bercinta sebenarnya. Tapi bila hubungan cinta dihalang, of course pernah cuba untuk kenal lelaki lain untuk memuaskan hati ibu ku yang mempunyai taste tinggi memilih menantu. 

Tapi anak2 jenis sedar diri. Tak pernah tetapkan jejaka idaman. Apa yang terjatuh cinta, kita cinta terus. 

Oleh sebab cinta terhalang pada masa itewwww, pernah lah cuba kenal beberapa laki tapi paling lama berinteraksi sesama sendiri pun hanya lah sebulan. Paling lama , sebulan je. Pastuh i senyap. hahah. Interaksi dalam sms je, tapi tak keluar dating ye. 

Calon Jodoh Tak Jadi yang pertama..
Dulu zaman remaja, badan sekeping . Kelihatan tiada asset. Paling pantang, belum apa2 lagi dah nak suruh macam2. "eh makan la banyak sikit, hot la sikit". woah, siapa kau nak menyuruh aku bertukar menjadi orang lain ? Ewah. kalau handsome macam Channing Tatum xpe jugak. Nampak tak terima diriku seadanya di situ. Paris Hilton dipaksa menjadi Kim Kardashian.. Kalau nak Kim K, then go for it. Kenapa cari Paris Hilton  lalu memaksa Paris H menyumbat banyak2 makanan supaya boleh bergelembung seperti Kim K ? woah.

Calon Jodoh Tak Jadi yang kedua
Bila nak keluar pergi jumpa kawan. "Eh you nak pergi mana?. Kalau i kata tak boleh?" . . Ewah sejak bila pula tanggungjawab menjaga ku beralih padamu  ? Mak bapak pun tak halang keluar pergi Jusco beli mee maggie bersama rakan2 perempuan...apa pulak dia nak mengongkong tak tentu hala. Woah

Calon Jodoh Tak Jadi yang ketiga
Biasanya wanita di awal perkenalanm haruslah main tarik2 tali . Jual mahal. Berlagak macam tak reply sms sepantas yang mungkin padahal jensi handphone memang sentiasa di tangan. Bila hp berbunyi bip bip, harus lah buka terus dari siapa pesanan ringkas ituh. . Sebenarnya taknak nampak terlalu menyerah. Kalau lelaki betul suka, tentu dia sanggup tunggu kan ? Kalau jodoh maka jodoh lah. Tapi perlu  usaha. Woah, ini rupanya di belakang cuba men tackle wanita lain juga ( pulak kawan terdekat ku, kantoi di situ ). So woah diri ku ni hanya lah senaskah catalog Avon , yang boleh dimain pilih2 dalam banyak crowd..  concept, yang mana dapat sapu jelah. Tapi dalam masa yang sama kan seperti memberi harapan pada gadis2. ? 


Calon Jodoh Tak Jadi yang keempat 
"Kenapa tak reply ?" Buzz buzz buzz sebanyak kali yang mungkin. Selagi tak reply, selagi tu lah dia duk desak call banyak kali. Gila ke. Mendesak. Walhal gadis tengah driving atau maybe sedang cirit birit. Nampak mendesak di situ. Never never never obey pada orang kuat mendesak. 

Bila kita reply kembali lalu minta maaf sebab lewat alasan cirit birit ( memang cirit pun ), kena marah pulak. Eh dia ni. Terus rasa nak cirit lagi. 

Baran . Baran adalah ciri Calon Jodoh Tak Jadi yang kelima .

5 sesi perkenalan yang akhirnya buat diriku give up. Ok lah taknak lah. Biar lah jodoh datang sendiri. Akhirnya berjodoh juga bersama isham yakni suami ku sekarang. hewww. Mungkin sudah tertulis. Letak lah kami jauh mana, dihalang macam mana pun...tapi dah tertulis. 


I tak pernah tetapkan ciri2 dream guy. Kalau ada sifat yang I suka, maka itu lah ia . So finally after kahwin, ada la few list yang I rasa best untuk dijadikan husband . Boleh masuk dalam list2 anda juga yang sedang mencari. hewheww Ciri yang I paling sukaaaaaaa....

'Family man' . 

Family man . Jenis balik kerja ingat anak. Malam2 kalau nampak isteri terkulai layu, sendiri bangun offer diri nak buatkan susu baby. Bila cuti, piker2 nak bawa anak dan isteri jalan ke mana. Kalau jenis x bangun bantu jaga malam pun xpelah, asalkan memang jenis sayang n utamakan anak. hewheww


Family man tapi jangan suami orang. okay bebeh.

Toodles :)



Wedding Decoration : The Craft Potion

Satu tips untuk earlybird yang nak cari wedding deco yang best. sila belek2 majalah perkahwinan. Sebab yang mana di featured dalam majalah2 perkahwinan adalah yang terpilih. Macam The Craft Potion ni , banyak kali dah masuk majalah sebab outcome deco diorang tu lawa. 

The Craft Potion ni actaully service...
-menggubah hantaran
-handbouquet
-doorgifts
-ada buat candy buffet
-floral arrangement ( boleh buat fresh flowers and artificial flowers )

Siap ada buat perkhidmatan  surprise delivery untuk any special occasion (birthdays, anniversary and etc)

eh siapa yang tak terharu pakwe hubby bini gf mak atau ayah buat surprise gini kat we alllss. Korang boleh upah je The Craft Potion ni, pastuh diorang arrange / wild plan kan macam mana nak buat orang yang nak di surprise kan tu menggelupur terharu.

Pada yang masih mencari wedding deco yang creative, sila lah jenguk The Craft Potion nih. Paling seronok sekali nak buat wedding preparation is nak memlilih wedding deco . Memang pening tapi senang nak sort out bila. wedding planner kita tuh sangat membantu dan harga affordable.

Tengok contoh gubahan hantaran nih..
Gubahan dah la guna banyak bunga . bunga penuh pastu price range tersangat lah murah. Kalau kat tempat lain harga jauh mahal untuk bunga sejambak banyak macam nih.


Antara barang2 hantaran yang digubah oleh The Craft Potion.



                                                           





23 comments :

  1. hihihihi.... itu lah jodohkan... memang tersurat... ape pun semoga berbahagia sehingga ke syurga...

    ReplyDelete
  2. Untunglah cinta terhalang akhirnya direstui.. Aamiinn..

    ReplyDelete
  3. Akak seremban kat mana? Saya seremban jugak

    ReplyDelete
  4. Kak Namee. Hehe. Semoga kekal berkekalan hingga membawa ke syurga jodoh mu... :")

    ReplyDelete
  5. at the end we choose family guy sebab nama pun nak membina family bersama kan :D

    ReplyDelete
  6. Mmg kalau ex tu sesuai namanya rrmained as ex..

    hubby mmg org yg sentiasa
    serasi bersama
    have same thought dgn kita
    sgt paham apa yg kita nak
    akan guide kita benda yg baik jer..sebab sayang kan..xkan nak ajar benda x elok lak...
    always want the best for us
    always meant together
    always seek for jannah together...

    ingat mengingati ttg yg baik2 ajer
    so..kita pun dapat yg baik2 ajer

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum namee, hahaha macam2 jenis orang dah jumpa kan. hihiiii

    ReplyDelete
  8. betul tuh.. please elak laki org.. hahaha

    ReplyDelete
  9. "family man tapi bukan suami orang" --- ok ini win...hehe

    ReplyDelete
  10. saya suka baca kisah kak namee.. haha.. apa2 pon semoga kak namee and family bahagia hingga akhir hayat ^_^

    ReplyDelete
  11. memang jodoh kuat sangat dengan Isham kans..

    ReplyDelete
  12. halang la macam mana pun klu dah jodoh x kemana kan namee

    ReplyDelete
  13. boleh buat buku ni namee, confirm laku sold out

    ReplyDelete
  14. macam2 kan..?/yang penting katakan tidak pada suami orang.heheh

    ReplyDelete
  15. Tak kahwin lagi so tunggu je jodoh tu sayang dengan sendirinya..

    ReplyDelete
  16. semua sifat calon jodoh tak jadi tu (except 1&3) ade dekat pakwe member. heh kita pulak as kawan yang stress.. hoho

    ReplyDelete
  17. sejauh mana dihalang pun, kalau dah jodoh, tetap jodoh kita jugak.. kan sis namee.. :)
    yg penting bkn laki org.. hoho...

    ReplyDelete
  18. alhamdulillah dapat en.suami yg mcm tu juga..ingat anak2 selalu..bkn kawan semata2..n yang penting wife..heeeee

    ReplyDelete
  19. moga kekal hingga Jannah. syukur dapat suami family man jugak..

    ReplyDelete
  20. haha.. ayat last tu.. jgn tsalah faham dgn maksud famiy man ye.. huhu.. so agreed..

    ReplyDelete
  21. Alhamdulillah, itulah yang terbaik buat namee :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...