Saturday, October 11, 2014

Kenapa Pening Kepala Bila Nak Buat Open House ??

Hi

Ingat tak sebelum ni I pernah bagitau yang my mom ni paranoid nak guna dapur sebab asap masak  tu lekat sampai kat sofa ruang tamu. Padahal boleh tahan jauh jugak lah dapur tu dengan ruang tamu. But still if masak telur pun, bau asap tu dah merimaskan sebab bau lambat hilang. So she prefer beli makanan luar untuk jamu tetamu. Sebab nanti tetamu datang, bau asap masih ada..malu . Rumah bau asap. gahaaa.

Worry not..awal2 I dah standby 3 products nih ! 

If tetamu nak tumpang solat dalam bilik...eh jangan segan. I ada Ambi Pur ni. Letak atas meja dalam bilik.
Bukan setakat tumpang solat, siap baringterus sebab bau nyaman sangat. hewww


Lagi satu Ambi Pur ni...spray je psstt psst. 
Jangan gelabah lah kalau bau asap memasak tu masuk bilik...spray je Ambipur ni terus wangi and bau asap hilang terus !


Eh di dapur pun boleh...spray je ! psst pssstt !!



Yang ni spray kat sofa, cushion, atau carpet untuk hilangkan bau. Sambil hilangkan bau sambil hapuskan bacteria dan virus di celah2 sofa. 


So apanya masalah lagi kalau nak memasak untuk open house ? mehhh. No more excuse.

Nuffnang haritu pun rilex je buat open house kat Wanaka Banglo siap ada bakar2 kambing golek lagi tepi tu tapi tetamu tak irritate plak dengan bau asap sebab diorang spray Ambi Pur ni lah. 


Makanan sedap masak dari hati, 
tetamu pun happy. 
Bau asap berlalu pergi. 

wahhh wahhh. pantun ada ke 3 kerat. gahaaa
See all the tamu very happy.

Spray spray je Ambi Pur ni. Takyah risau. 

So takde masalah bau lagi ! During raya lah nak happy2 jamu tetamu tapi dalam hati selalu risau sebab takut asap hilang pastu dilemma nak buat ke taknak open house. Alasannya sebab segan nanti rumah berbau. Siapa yang suka makan sambal belacan pun takyah risau bau...u guys spray je guna Ambi Pur products. Takde siapa syak u ada simpan belacan. ekekkeke.

Eh tetamu berlalu pergi....pinggan mangkuk bertingkat2 dalam sinki. Lagi satu hal....

Eh kenapa pening...?
Kan Joy ada ! Sekali lap je dah hilang minyak ! Apa ? Risau tangan kasar kena sabun cuci pinggan ?? Jangan risau, Joy tak kasarkan tangan ! hewww. So takyah la nak gelabah kulit tangan kasar kena sabun. 

See. Benda yang kita fikir susah jadi simple ! 

Toodles ! 

AmbiPurMY






17 comments :

  1. Lepas ni wangi lah seluruh rumah ya... hihi

    ReplyDelete
  2. yeah, saya pun kalau nak beli pewangi, saya akan pilih ambi pur yeah.

    ReplyDelete
  3. xprnah risau sbb mak yg handle klau open house...haha...ambi pur kiter guna utk spray dalam bilik je sbb nk tdo tenang skit bau dia

    ReplyDelete
  4. semua tempat bole spray dgn ambi pur,, hihihi

    ReplyDelete
  5. ahahah comel je entry pssst pssst nami!

    ReplyDelete
  6. Remind me of my MiL, kalau nak goreng2 or masak something smelly, she'll do it in garage, sejuk ketar pun dia tahan sebab tak nak umah bau haha.

    ReplyDelete
  7. I pun guna Ambi Pur, yang auto cet cet tu. Haruummm je rumah!

    ReplyDelete
  8. Salam namee nk tnya ambil those pic guna kamera apa ya? semuanya nampak terang & jelas

    ReplyDelete
  9. Correct.Dgn Ambi Pure haruman lebih Segar dan bau busuk tiada lagi.

    ReplyDelete
  10. Memang ambi pur sangat-sangat berguna untuk setiap rumah...
    :-)

    ReplyDelete
  11. Memang kesukaan julia semua ni...wangi sangat2 dlm rumah

    ReplyDelete
  12. Iday paling suka pakai sabun Joy tu. best. kecik2 cili api gitu. hehehe

    ReplyDelete
  13. Ambi Pure memang wangi, fresh je baunya

    http://www.lovehutladyvitamin.com

    ReplyDelete
  14. Oh! sudah tukar. Lamanya tak singgah sini.
    Singgah petang Isnin

    ReplyDelete
  15. Nak-nak kalau masak kangkung goreng belacan. Perghh.. satu rumah boleh bau. Aku guna Fabreze sekarang ni. Maybe boleh tukar lah lepas ni. Tengkiu Namee

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...