Saturday, October 11, 2014

Ketagihan Baru .

Hi

Dah jadi mommy yang terperuk 24 jam kat rumah jaga anak, I memang takde time untuk keluar. Apa lagi untuk meneruskan hobby shopping kat malls. Tapi nasib baik ada 'online mall' nih . So apa lagi, shopping online je. Kadang2 nak survey barang baby Adam pun susah. Website baru yang I tau untuk shopping macam2 jenis barang is....Lamido ni. Pernah dengar Lazada tak ? Haaa Lamido ni by Lazada lah. Online web yang jual macam2 jenis barang. All in one. I like ! Satu web yang jual semua benda...oh oh....

Online mall Lamido ni senang, sebab buka2 je...jenguk belah kiri...Eh dah ada category tersusun siap2. So nak tengok apa, just pilh je category apa...


Belah kiri tu . boleh terus pilih je category nak tengok barang apa. Wah indahnya dunia ini. hewhew


Each category, disusun dalam group2 specific. Senang nak cari barang. , perlu click click je .Oh, Senangnya hidup begini. 

Contoh category ‘health and beauty’…lepas tu dah tersedia dibahagi ikut category kecil2 health, spa, makeup, fragrances etc…senang hidup !



Nak beli makeup..ok pilh2 dulu then terus click pada gambar akan keluar 'buy now'. Click !



Dari catalog kecil2, ...bila tekan 'buy now; akan terus lead ke page tentang specific product iteww. Okeh, misi seterusnya....click button 'buy now' ! (click laju2 sebelum orang lain beli barang yang kita nak tuh hewheww)


Dah pilih click buy, akan terus lead ke page seterusnya...kena review and confirm to buy okeh sebelum barang yang kita nak tu tak dicantas orang lain. I tengok barang Lamido ni banyak jugak yang murah compared dengan tempat lain.


 Sila confirm ..
-address untuk penghantaran nanti. Double check okeh. Kang salah alamat, nayaaa je.
- select my delivery
- select payment method
- tengok return condition if korang nak pulangkan barang

Dah confirm ...scroll sampai ke bawah then 'tick' terms and service...ok lepas tu boleh proceed tekan butang buy now.


Thank U for your purchase. wee wee.

Eh tapi tak bayar lagi.....???

Oh jangan ingat durian runtuh barang free. Sila check email atau sms. Lepas proceed pilih barang, payment detail akan dihantar terus ke email atau sms yang kita register untuk account Lamido ni...

semua barang yang I dah confirn and click buy..semua akan di follow melalui email atau sms je. No acc Lamido semua akan di forward dalam email. I dah confirm click buy 4 barang nak beli...so dapat 4 email dari Lamido untuk I proceed dengan payment. Setiap barang, satu email akan di update. 



Ni salah satu barang yang I dah confirm click buy.




No acc Lamido and cara2 nak submit bukti pembayaran semua akan diajar melalu email lepas kita confirm click to buy tuh. okeh.

I buat payment kat Lamido CIMB bank a/c dan hantar payment slip guna platform whatsapp Lamido. okeh! Now my job is done. Memang best ah dorang reply and keep me updated. So no need to worry.


After penjual dah ship out barang yang I order...korang akan dapat email notifications nih bersama dgn tracking info

PLEASE CONFIRM RECEIPT OF YOUR ORDER ON LAMIDO ..


Payment are protected by Lamido Safepay. So jangan risau duit hilang ke apa okehh.

...

Ok dah settle ? Duduk diam2 kat rumah je...lepas tu...

tadaaa ! Kejap je dah sampai!
I dapat eyeshadow NAKED 3 inspired tu harga RM17 je dari Lamido. hewww. jimat duit. Sambar lipstick, baju untuk anak buah and hair curler. hewww murah murahh. Macam2 barang yang tak jumpa kat tempat lain tapi ada kat Lamido . Mana la tak terbeli semua. T_T

Setiap parcel yang di order akan dihantar asing2 sebabnya website Lamido ni macam catalog yang mengumpulkan macam2 penjual. So bila ada orang nak beli je, Lamido akan terus contact owner barang tu untuk inform. 


PLEASE CONFIRM RECEIPT OF YOUR ORDER ON LAMIDO ..

Lepas korang dah dapat barang-barang yang korang order, korang boleh terus pergi balik kat emel & terus login balik acc Lamido korang then tekan button CONFIRM RECEPTION' menandakan korang dah terima barang tu . Okeh !


Lepas tu kalau nak beli barang lagi, buka web Lamido lagi...heehehe


Toodles !





29 comments :

  1. Shopping di hujung jari adalah sangat ohsem.. Hikhik! ^_^
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  2. tp masalah online shopping ni plak sekali buat nak lagi.. mcm ketagih pun ada.. nak stop punyala susah

    ReplyDelete
  3. lamido pulak yer....dulu lazada...zalora...aish kena sedia duit banyak2 ni

    ReplyDelete
  4. arghh baru jer shop2 online now you introduce another.. hew hew...

    ReplyDelete
  5. i pun mommy yg teperuk 24jam kt umah jaga anak jgak..hmm nk jd ketagihan jugak lah mcm ni..kekeke

    ReplyDelete
  6. betul punya murah eyeshadow naked tuh kat lamido??? bahaya nih huhuuu

    ReplyDelete
  7. hahaah..orang dah stop untuk shopping online. ketagih yaa ampun..

    ReplyDelete
  8. Online shopping ni mmg boleh jadi ketagihan...
    pantang dengar bunyi posmen...
    Mula lah terjebgah jengah

    ReplyDelete
  9. last time beli barang kat sini, xdpt as per pic attached
    frust :(
    da komplen tp xde reply

    ReplyDelete
  10. Namee, nape lah kenalkan website lamido ni? Dan2 ni jgk akak masuk n survey brg tau.. hahahah

    ReplyDelete
  11. sesuai la untuk kita yang suka shop online.. ^_^

    ReplyDelete
  12. Alamak sampai ketagih....
    Terbayang wajah abang...no more online purchase ya..:)

    ReplyDelete
  13. Owh.. Ada Lamido. Baru tau. Salam perkenalan untuk tuan rumah. Suka your DIY

    ReplyDelete
  14. bhaya ni..nanti asyik klik jer..huhu..

    ReplyDelete
  15. kena selalu pastikan duit ada...muahahaha

    ReplyDelete
  16. As salamNamee i need your help plzz email me snowwhite4102000@yahoo.com

    ReplyDelete
  17. Thanks for detail explanation..

    ReplyDelete
  18. alamak da lama xsinggah blog ni. blog ni dah comel!

    sejak akhir ni kite ponn ketagih shoping online.. hahaha

    ReplyDelete
  19. naked kt lamido murah gilaa .. wahhh pasni shopping lamido jaaa

    ReplyDelete
  20. Wahhhhhh Lazada nie ada macam2 ek

    www.broframestone.com

    ReplyDelete
  21. Lamido pulak. Banyak betul onlineshop sekarang ni. Harus menahan napsu nih!

    http://azyyatiliah.blogspot.com/2014/10/spring-in-victoria-2014-day-1-part-2.html

    ReplyDelete
  22. seronoknya shopping! dah lama xbeli mekup2 ni... irrayyan.com

    ReplyDelete
  23. As salam sis...first time sy bli kt lamido....dh order n wat payment...tp status asyik awaiting comfirmation...nape yer....lama tk tempoh yg diambil utk comfirmation...

    ReplyDelete
  24. Nak tanya, lepas pembeli dapat barang, baru penjual dapat duit ya?
    Minta kerjasama, answer my question. Tq.

    ReplyDelete
  25. Nak tanya, lepas pembeli dapat barang, baru penjual dapat duit ya?
    Minta kerjasama, answer my question. Tq.

    ReplyDelete
  26. Nak tanya, lepas pembeli dapat barang, baru penjual dapat duit ya?
    Minta kerjasama, answer my question. Tq.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...