Tuesday, October 7, 2014

Mari DIY dan Protect Barang Kesayangan !

Hi

Perempan suka nampak cantik . Eh I pun perempuan,ihiks ! Em, semua perempuan memang suka kecantikan . Kalau boleh dari hujung rambut hingga hujung kaki pun nak apply product. Semua  part of body pun nak protect with something. Lotion memang tak pernah lupa apply kat skin supaya lembut macam kulit bayi. Minyak rambut pun tak pernah lupa apply so that tak freezy. Lebih kurang macam kita beli insuran untuk protect apa yang kita sayang. Zurich adalah satu skim yang terbaik. Eh !

Tapi satu je I selalu lupa...

My dry lips. Sekering2 kontang sampai terkopek. 

Pulak dah jadi habit I kopek kulit kering kat bibir sampai berdarah. Bila nak apply lipstick, nampak hodoh sebab kulit keping2. T_T . Macam mana nak protect my lips dari terus merekah2 ?

Oh senang saja ! Lipbalm untuk lembapkan bibir !



Tapi hermmm , benda size comel macam lipbalm ni senang tercicir dan hilang. Even campak dalam handbag pun,  ambil masa *setahun* kot baru jumpa balik. T_T . Dah beratus lipbalm pun yang hilang. End up,  I selalu lupa untuk apply lipbalm untuk lembapkan bibir. There u go bibir merekah2 all the way. 

Ting ! Finally bila Zurich Insurace buat campaign Love Tweaks ,baru la I dapat idea macam mana nak selesaikan masalah bibir kering I ni and supaya tak terus hilangkan my lipbalm ! haissh.

Taddaa ! Apa kata lipbalm tu I DIY dan jadikan benda yang paling dekat dengan I so tak la terlupa. Benda apa yang selalu dekat dengan I ? Handphone lah ! hewww

 Here you go....last2 DIY sendiri je senang.
 UHU glue, ribbon pakai buang , lipbalm and handphone

Lekatkan je ribbon pakai buang tuh kat penutup lipbalm. Apply dengan gam UHU, tunggu few seconds.

Gam dah lekat kuat pada lipbalm. Ok boleh kepit hujung ribbon dalam handphone .

Ok, tiada lagi bibir kering ! Di mana ada handphone, disitu ada lipbalm. so like everytime I perlu apply lipbalm....tak perlu tercari2 lagi. hewwheww. Kuranglah risiko untuk lipbalm terus hilang dan bibir terus merekah ! 


I dapat inspiration untuk selesaikan masalah dengan DIY dari campaign Zurich. Sekecil2 benda yang kita sayang dan macam mana nak protect dari kerosakan atau kehilangan ? Sambil tu I berpeluang untuk menang hadiah mingguan bernilai RM3000 . Bagus campaign macam ni. Buat kita tersedar benda2 kecil yang perlu di protect. heww.

So apa benda yang paling korang sayang dan dah fikir cara macam mana untuk protect ? 


Nak join contest campaign Love Tweaks by Zurich ni senang je. 
1) Apa benda yang korang paling sayang di sekeliling ?
2) Fikir cara DIY untuk protect benda kesayangan tuh ?
3) Submit your Love Tweaks di Facebook Zurich



Senang kan ? So apa Love Tweak korang ???

Lepas tu berpeluang menang RM3000. Yeayyy !





21 comments :

  1. sweet ah mama adam sorang ni.... ada je ideanya tau :D

    ReplyDelete
  2. Haha.. good idea namee.. lps ni blh hias lipbalm bg comel lh.. hihi..

    ReplyDelete
  3. Idea yang kreatif.. tapi ni kalau dapat dekat dak Nuha.. habis.. hehehe..

    ReplyDelete
  4. Ni kira "lip balm apps" la ni yer hehehe. kretip Namee..and best of luck :)

    ReplyDelete
  5. Kreatif..sy suka.nanti nak apply spya tasbih zikir xsllu hilang.. :)..tq!

    ReplyDelete
  6. ok kreatif nya....nnt bleh try kot sbb nk create diy sndri entah bila nak rajin

    ReplyDelete
  7. bestnyaaaa. tak pernah terfikir. hehehhe.

    ReplyDelete
  8. Saya dah follow blog ini,kalau sudi follow balik.

    http://inibelognabihah.blogspot.com/

    terima kasih

    ReplyDelete
  9. sangat kreatf...tak terpikir pun kan...good luck ye dear... :D

    ReplyDelete
  10. kreatif..dan kreatif...ingatkan nak lekat casing tercabut ke tadi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...