Thursday, October 2, 2014

Nah ! I 'Kasi' You !

Hi

Eh? !  Dalam hidup I ada 2 groups of bestfriend . Satunya group bff dari zaman sekolah menengah. Satu lagi group bff dari zaman universiti. Berkenalan dan jadi rapat dan sanggup berat sama dipikul, ringan sama dijinjing. Maka termeterailah janji untuk jadi kawan sampai bila2. Tapi untuk bff group pertama, lepas habis sekolah semua bawak haluan masing2 sebab dah berbeza universiti tapi masing2 contact each other , jumpa sekali sekala. Bff group kedua pun sama, tamat universiti maka tamatlah kekerapan berjumpa. 

Dari masing2 single , gaduh gundah gulana dengan partner masing2 masa  zaman bercinta  sama2 sampai lah peringkat menajdi surihati pada partner masing2. Moment yang berharga. Eh ! bila tulis pasal bff bukan main lagi banyak kenangan manis2 yang terkeluar. Padahal entah masa bila last berjumpa dengan bff's ni ? 

Raya haritu sempatkah bertemu ? Na'ah ! Nampak sangat masing2 busy ..mihmih. Apa lagi lah nak berjumpa during birthday masing2 since semua busy dengan kerjaya and lokasi jauh. Bff's spesis apakah ini ? gahaa . Nak pos kad harijadi pun terlupa. Eh sebenarnya alasan padahal sebenarnya taknak rasa diri kuno.  Its too traditional. And again bff spesis apakah kami ni ??

Sebab I  dah rasa serba salah sangat kat bff's...I guna cara baru untuk surprise them. 



Kasi apps ! 'Kasi' tu maksudnya mem'beri' ya . Sebagai kawan yang manis, I nak kasi surprise macam2 kat diorang. Biar they all menggelupur sikit. At least during birthday diorang, I x dapat nak buat surprise party sebab too busy with baby Adam..so yeah ! Now I boleh 'Kasi' the sweetest surprise walaupun dari jauh. bukan pakai burung merpati suruh hantar gifts..tapi guna Kasi apps !

Hmmm pilih pilih je nak kasi apa. Dah nama pun 'Kasi apps' so boleh kasi macam2. 


Tak dapat nak movie date sama2...tapi Eh ! nak I 'kasi' u tengok wayang kat MBO !


Kasi diorang surprise..lepas tu diorang kasi ni pulak....paling precious .



Eh ! siapa 'kasi' ni ??

Senyuman excited dapat surprise manis . Wajah tak sangka....like Eh ??? Best nya ! Precious. Walauh jauh takde merpati nak tolong  hantarkan benda2 sweet. Takpe, Kasi apps ada. hehehh. 

So itu lah cara I 'Kasi' untuk  menyelinap menusuk di hati kesayangan I. 

Cuba kira berapa kali I type perkataan 'kasi'.  hehe. Hidup indah bila banyak memberi. Eh kasi :') 

Boleh download Kasi apps ni dari Google Playstore dan Apple Playstore ! https://kasi.my/

Toodles 





19 comments :

  1. Waahhh best dapat hadiah..tapi kalau org tu xda app nie xleh "kasi" la ek??

    ReplyDelete
  2. boleh kasi2 la kalau gini..hehehe

    ReplyDelete
  3. Wahh mcm2 da ada skng. Xpyh susah2 nk plan lagik hehe

    ReplyDelete
  4. owh.. nama apps tu Kasi.. haha.. adeiii..

    ReplyDelete
  5. semua dihujung jari je kak namee..wah menarik ni

    ReplyDelete
  6. Bgus btul ada apps mcm ni..mmg skrg sgalanya mmudahkn

    ReplyDelete
  7. suwiiiittt..menarik jgk ni utk kasi kat bff kan..

    ReplyDelete
  8. Waaa...mcm2 skrg ek..kasi la, bagi la hikhikhik...

    ReplyDelete
  9. wah.. kasi pon ada app gak.. huhuu

    ReplyDelete
  10. Application yang best....!! aku ingat apa lah KASI ni tadi...

    ReplyDelete
  11. jom singgah blog sy plk http://cikyanzone.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. nama kasi tu terbayang kucing pula hahaha...
    kucing kena kasi huhu

    ReplyDelete
  13. KASI nie kita tolong bayarkan ke cmne ye kak namee?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...