Friday, October 3, 2014

Supplement Masa Pregnant

Hi

Yes yes yes I know memang susah nak cari produk supplement yang boleh dikatakan all in one. Untuk kekal cantik, awet muda dan sihat. Actually semuanya berbalik pada pemakanan. Apa yang kita sumbat dalam perut nih. lol. Kalau jenis makan fast food selalu, makanan berminyak..memang susah lah nak maintain cantik, muda dan sihat. Yang  I kata tadi, semua berbalik pada apa yang kita makan then baru lah terpancar kat wajah. Haa camtuh.

Paling paling paling penting sekali makanan yang kita sumbat di waktu pagi dan sebelum tidur. Bangun tidur, terus goreng nugget deep fried lagi sebagai breakfast . Ehm memang tak ah nak kekal awet muda , slim, apalagi sihat. I lah tu orangnya tuh hahaa. tapi sejak kahwin ni dah mula risau. since then I memang makan supplement. itupun I cerewet nak makan supplement.

For breakfast I praktis makan oat. Oat oat oat sebab khasiat oat ni memang power. So supplement baru yang I cuba pun berasaskan oat. Satunya , perempuan mengandung boleh makan. So walaupun mengandung, tak la risau muka macam hantu kak limah. hahahh.


Ini lah dia Beauty Oat , supplement baru I. Formulated dari Korea. Dengar je negara Korea, memang menggelupur lah I nak cuba. Usaha nak cantik macam orang Korea juga. mihmih

4 amazing ingredients :
-Oat : natural superfood, tinggi dengan fibre , protein and bantu untuk turunkan kadar kolestrol. all this while I memang maka oat.
-Marine Collagen : bantu untuk tegangkan kulit. Khas untuk anti peneuaan. 
-Sakura : agen untuk memutihkan kulit !
-Pomegranate : membantu untuk minimize free radical damage to our body.


Minum setiap pagi as breakfast then baru boleh makan meal lain. Then sebelum tidur. masa tidur lah body kita ni di repair. Wah perkataan repair terus I guna. ekekke

Oat n collagen. Package terus untuk cantik, sihat dan langsing !

Kebaikan supplement Beauty Oat ni..
-Kulit akan  jadi lebih tegang dan halus
-Kurangkan tahap cholestrol, garis2 kedutan, pigment and pore terbuka.
- Improves immune system, skin texture and boost energy
-elak heart disease dan over weight

Nak bancuh senang aje. Tuang dalam cawan and tuangkan 180ml air suam then wallah bersedai untuk bersrri2 !! Jangan guna air panas tau...air suam ajee.

So sambil mengandung, sambil cuba untuk slim. hahaa. So far berat badan takde ah naik mcm masa pregnant kat baby long Adam haritu. And so far kulit semua halus takde allergic atau alah pun sepanjang mengandung ni. 

Kalau nak cuba, boleh terus ke page Beauty Oat !





19 comments :

  1. Namee cantik!!!! selalu jadi silent reader hari ni baru nak komen. Hihi..nak tanyala, dekat mana Namee beli dress macam dlm gmbr tu? tgok ad zip dekat tengah senang nak bf. Kalau pakai dekat rumah pun ok ni..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. imahhh..kita beli kat tesco !!! hehe. tesco nilai je ada nampak gayanya. tgk kt tesco seremban takde pulak. hehe

      Delete
  2. hehe thanks, review dah ok.. nak g crik pulak lah XD

    ReplyDelete
  3. Setuju lah dengan name.. pemakanan tu penting.. kalau makan tak jaga, memang out lah kesihatan.. jenuh nak repair.. hehe.. Tapi breakfast nugget pepagi memang heaven lah.. muehehe..

    ReplyDelete
  4. Consult dgn gynae pun ok.ada certain kolagen tak brp sesuai.just my opinion.hehehe.btw , awk sentiasa cun. :)

    ReplyDelete
  5. Moga ibu dan baby sihat hendakNYA..

    ReplyDelete
  6. nameee.kejapnye da nampak perut! rs mcm bru je jmp aritu..huhu..comey ah.

    ReplyDelete
  7. dah comei dah you ni dear..

    hehe anw happy pregnancy...

    ReplyDelete
  8. Namee yg comel

    www.bidadarigojes.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. Namee kat mane jual beauty oat ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. berminat untuk dptkn beautyoat whatsapp sy 0134980539..sy stokis sah beautyoat :-)

      Delete
  10. cantiknya Namee preggy! kalau yg ada collagen boleh makan ke masa preggy? nk mintak tips mcm mana hidung tak kembang masa preggy boleh tak? hahaha... nway, saya dah nak dekat time bersalin dah pun ni... Happy 2nd pregnancy Namee!

    ReplyDelete
  11. berminat untuk dptkn beautyoat whatsapp sy 0134980539..sy stokis sah beautyoat :-)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...