Thursday, October 2, 2014

Thank U Majalah Remaja !

Hi

Masa mula2 dapat email dari Sakina, wartawan majalah Remaja kata nak interview sikit pasal blog....terus macam pelik sebenarnya sebab "eh Sakina tahu ke kita dah beranak satu dah" . Masih consider sebagai remaja kah daku ini ? Tetiba terfikir lepas off  conversation. Takpe ah nanti dalam wassap I beritahu lah I dah ada anak so masih valid ke untuk masuk majalah Remaja kheennnn.

Dah la pembaca majalah remaja pun macam remaja yang betul remaja. eheee. But i know, pembaca blog namee ni paling muda is 16 tahun khennn. Rajin adik2 baca blog mommy Namee ni. Sebab I menulis dari remaja dan issue remaja....diorang duk scroll entry dulu lagi. tips cinta. ekekke . OMG i tak percaya pernah menulis tips cinta dan relationship. 

tup tupp tengah wassap dengan sakina, then dia mention 'nanti bawak baby Adam tau'. Oh maksudnya dia tahu lah I ni mak orang. behee. So oklah boleh lahhh. 


Finally dah keluar majalah Remaja yang ada feature blogger haritu. Tu pun Sakina inform. Sebab haritu kata untuk edisi November . rupanya Oktober.
belum apa2 lagi dah terkoyak rabak ye baby long Adam koyak

Awal2 I dah sibuk tanya Sakina, siapa lagi yang akan join. Ok bila sebut ada lah few yang I kenal sebab memang ada dalam my facebook personal. Kita dah berkawan dalam facebook rupanya. Tapi apa2 pun antara 5 ni, i remaja paling kertu . Paling tua. So i bet this will the last year kot I layak dipanggil remaja agaknya. Nak2 dah nak beranak 2 nih. So yeah..majalah ibu ibu pula bersama anak2 lah layak. 

Sakina wassap and request all of us untuk pakai something yang vintage but warna blue and white !....tengok gambar yang diberiiii...

vintage betul nih. Mana nak cari dalam masa 2 hari.  Dengan perut buncit nya I ni.

Last2 I godek baju dalam wardrobe saja and mix n match saja lepas tu teringat adik I ada baju warna biru baggy2 vintage. so apa lagi pinjam ! Debar2 sebab takut tak dapat meet the requirements vintage tuh , last2 I tengok semua sampai pakai baju lebih kurang macam I je...modern vintage. bahaaa


I posing ikut gaya macam dalam gambar yang sakina bagi tu..kan gaya lengkuk2  tapi bila tengok blogger lain pose....laaa diorang tak ikut pun gambar tu. I sorang je yang tiru gambar tu lekok2 badan camtuh. Remaja kertu macam ni lah. haha

Nisa, me, Faizal, Farisha and Amirul. masing2 dari genre blog yang berbeza.

Masing2 jawab soalan yang diberi. Yang diorang ni semua jawab bukan main panjang. I jawab pendek je..nampak sangat kertu. hahahh *slap !

Ok itu saja. 

By the way thank u Sakina and majalah Remaja. :')

Lepas photoshoot , terus lari pergi event Johnson's baby pulak.
Outfit yang I pakai. Ok lah tu vintage lah tu. Seluar tu yang nampak vintage ni and baju besar. Seluar tu actually I tak muat pun..tapi I dah DIY jadi seluar mengandung. haha. Later I show macam mana I DIY seluar ni jadi seluar mengandung. ekekke.

Toodles :D




    

FOUNDATION TAHAN 12 JAM : Perfection Brightening Foundation By Qalesh

Satu benda la kalau nak makeup lawa, foundation nak kena sesuai dari segi warna and kulit. Kalau boleh jangan pilih foundation yang cepat buatkan muka nampak berkilau. Sebab akan nampak tompok2 dan berkilau . I dah banyak survey foundation, susah sangat nak dapatyang sesuai. so in the mean time nak terjumpa foundation yang best...memang berkilau2 lah muka I bila pergi event ke apa. Berkilau hidung dahi, dagu pipi. T_T

Lagi satu, susah kan nak cari warna mana yang sesuai dengan kulit. Kang putih sangat, tengkuk nampak hitam plak. Ada pulak foundation yang jenis nampak kelabu. Mencabar gak lah nak pilih foundation. 

So ini salah satu foundation yang banyak positive testimoni..recommended.  Salah satu sebab is pilihan warna dia senang nak suit kulit kita. 

Ada dua warna,,,beige natural and beige. Yang bagusnya foundation ni dia akan serap dan ikut warna kulit kita. Setaraf dengan jenama antarabangsa Chanel and Estee Lauder outcome nya. 

Natasya Hudson pun guna foundation ni .
-kekal flawless 12 jam
-kesan setaraf jenama Chanel dan Estee Lauder
-mampu pulihkan kulit bermasalah. Sambil makeup sambil pulihkan haa gitu.
-ada agen pencerah
-Multi function -mengandungi sunblock,moisturiser,vit C dan spf 30

Kiranya sambil mekap, foundation ni boleh rawat jearwat dan parut muka kita. Juga sebagai agen pencerah.


Kalau rasa takut time kahwin nanti makeup tompok2,,,boleh cuba foundation ni. Muka flawless aje nanti. 

                                   



9 comments :

  1. mengapa nameera juga yang kelihatan muda jelita mengapa? bukan bodek ya bukan! kah!

    ReplyDelete
  2. muka namee still nampak remaja la...

    ReplyDelete
  3. kalau namee kertu..cujen ni?? OMG hahaha...
    btw, suar muat tak?

    ReplyDelete
  4. i love ur blog ur review.... smua hrga mampu milik.. bkn brng2 yg mahai2 ja..
    namee x sombong lnsg like others..
    keep it up wish u all the best =)..
    love u nameee xoxo haha

    ReplyDelete
  5. arghh you tak nampak mcm dah nak beranak 2 gitu.. still muda remaja..

    ReplyDelete
  6. bila nak tunjuk DIY jadi suar mengandung ni?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...