Friday, November 7, 2014

Beli Rumah Baru

Hi

Membeli rumah bukan macam membeli baju. Kalau nak beli baju dengan budget tertentu pun perlu 2 jam minimum untuk buat keputusan yang mana satu pilihan paling tepat yang gerenti tak menyesal di masa akan datang. Woah, apa lagi membeli rumah. Rumah ni aset yang besar, harga pun besar. So banyak aspect yang perlu betul2 teliti. Berbulan2 house hunting, survey sana sini. Terjatuh cinta pula dengan Projek perumahan baru Acacia Park Bandar Tasik Puteri, Rawang ni. Project by Low Yat group.


Tengok master plan pun dah wow. 


Paling utama, tentulah accessibility.Connected to main road.  Nak pergi mana2 senang. Bandar Tasik Puteri  ni connected dengan LATAR highway . Walaupun sebelah highway tapi takkan ada gangguan bunyi traffic sebab jarak township Bandar Tasik Puteri ni 400 meter dengan LATAR highway tuh


yang i highlight with red line tu la LATAR highway. Arrow tu arah dari Bandar Tasik Puteri nak ke LATAR highway. Dekat ajeee.


Nak pergi KL, 18 minit je weyhh. 

Faktor kedua yang buat I jatuh cinta . Tentulah facilities and amenities. Tak la rasa macam tinggal dalam hutan atau perlu berpenat lelah cari kedai dan pasaraya. So far Bandar Tasik Puteri  ni dah ada banyak sekolah termasuk sekolah agama, masjid, poliklinik, kedai runcit, kedai servis kereta, restoran, cafe , bank, petrol station, kedai perabot dan banyak lagi. Pendek kata lengkap semua. Pindah2 je dah ada semua. Bukan kawasan yang baru nak membangun tapi kawasan yang sedang develop. Commercial centre yang terus maju. 




Banyak kemudahan dah ada.


Faktor ketiga, ini bonus. Tersangat bonus untuk penduduk. Siap ada golf and country club. Pastuh yang paling baik hati, takde membership. Open for public. So penduduk pun boleh masuk sesuka hati. hewwwwhewww. 









Siap ada recreation and sports club. Target utama projek Bandar Tasik Puteri ni nak healthy living untuk penduduk. awww




Paling suka sebab walaupun Bandar Tasik Puteri tengah maju sana sini, concept greens / greenery tu masih dititikberatkan. Kalau tengok kawasan rumah lain, mesti seluruh bukit and pokok kena tebang. heww.Tapi Bandar tasik Puteri ni balance antara development and environment

Tapi paling yang buat I jatuh cinta......sebab ni.......sebab ni......

Harga paling  murah.Harga untuk rumah teres dua tingkat dengan material yang high quality....bawah RM450k. dapat ke harga rumah jenis macam ni kat tempat lain ? I dah banyak house hunting, semua dah cecah juta. Even in Seremban, semi D dah 1.5 juta. 


Sekarang siap ada discount. So harga jatuh bawak 400k. Under 400k after discount weyhh. Dah la harga murah. Lepas tu kawasan perumahan Acacia Park ni siap guarded and siap ada CCTV pulak. T_T . 

Bakal launch Acacia Park phase 1 ni. 

By the way akan ada event launch on 8th dan 9th November 2014 ni. So kalau nak tengok rumah baik cepattt. Sebab haritu masa house hunting pun, diorang ckp byk jugak yg dah booked. Benda murah tapi kualiti mahal cepat je habisss kann. T_T

Acacia Park phase 1 OPEN FOR SALE
 8th & 9th November 2014



Bandar Tasik Puteri sales gallery
Lot 1571, Jalan Spine Bandar Tasik Puteri, 4800 Rawang, Selangor.

GPS Number: 3, 296563.101.185187
www.bandartasikputeri.com.my







41 comments :

  1. cantik kan
    saya hanya mampu berangan je la
    di luar kemampuan nie

    ReplyDelete
  2. Dah dekat sangat dengan rumah Bro nie Namee.... Nak duduk sini tak?

    www.broframestone.com

    ReplyDelete
  3. Seremban tengok area namee..hihi..klu Seremban mmg dh juta! Btw..ur recommendation ni memang best la! How i wish i can move to rawang 😍😍😍

    ReplyDelete
  4. Seremban tengok area namee..hihi..klu Seremban 2 under IJM mmg dh juta! Btw..ur recommendation ni memang best la! How i wish i can move to rawang 😍😍😍

    ReplyDelete
  5. Kelip2 mata... cantikkkk


    http://mushonline.blogspot.com
    http://mushpunyer.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. seremban memang mencekik. weols mampu sewa je dulu. huhu

    ReplyDelete
  7. rumah mampu tengok.... tak mampu milik

    ReplyDelete
  8. Yeah..akak one off yg beli rumah die area situ.. N masa tu lagi murah.. Memang tak nyesal..sbb kawasan dah membangun.. Alhamdulillah selesa.. :)

    ReplyDelete
  9. Jauh la pulak sampai ke rawang sinun.hewhewhew
    FAD

    ReplyDelete
  10. wauu if already have job mmg dah jd house hunter jgk ni. rumah adalah satu pelaburan yg terbaik.. tp apakah daya skrg mampu jd job hunter je dulu..:(

    ReplyDelete
  11. Ada sedikit pembetulan rasanya. Tak sure about the next phase, tapi Acacia Park Phase 1 ni is actually non guarded and there is no CCTV provided (not yet). Semua bergantung kepada penduduk untuk tubuhkan komuniti penduduk dan fund raising for the 'Pak Guard' and CCTV. But it is gated area for sure untuk mengasingkan perumahan sebelah. Ni bukan saya yang kata, sales woman tu yg kata. hehehe
    Tapi kalau betul everything is provided, syok la.
    Have a good day!

    ReplyDelete
  12. Wow namee..rumah I beli kt kedah semi D pon dah rm600k..sgt2 berbaloi ni.. mengekalkan kecantikkan semula jadi alam.. cantik sesuai gan tuan die...

    Www.sitinaimah.com

    ReplyDelete
  13. Remenber nothing quality come cheap today

    ReplyDelete
  14. Moga aman Namee n children dok situ..

    ReplyDelete
  15. Very good price la.. betul sekarang mana nak dapat harga macam tu, nanti lagi lama makin tinggi la harganya.

    ReplyDelete
  16. wow bestnya dah nak ada rumah sendiri.....tahniah yer

    ReplyDelete
  17. Hai kalau dapat sebijik rumah macam nie, sekeliling rumah nak tanam pokok bunga banyak2.. buat gazebo... bercucuk tanam sikit belakang rumah... haha.. kemahen berangan nih.. T__T

    ReplyDelete
  18. wah 400k mana nak cari rumah murah tu.. cantik rumah baru namee

    ReplyDelete
  19. Kebanyakan harga rumah dah kene main harga dengan pemaju cina. Sebab tu org melayu x mampu nk beli.

    ReplyDelete
  20. bt masa ni tgk dlu la.. simpan duit lu

    ReplyDelete
  21. Betulke. Jgn cepat percaya. Selidik dulu. Maaf saya cuma nasihat.

    ReplyDelete
  22. Sabar2...harga rumah murah adalah disebabkan kwsn bkenaan sbnrnya berada sebelah BTP..tanah kambus..area tue bekas kwsn lombong,paya n org kg korek buat kolam mancing...hrp2 rumah tk crack coze tanah mendap...sbb depa kambus tanah terus naik rumah...

    ReplyDelete
  23. Saya pn mampu tengok je... blum berkemampuan... tp memang cantik

    ReplyDelete
  24. Saya tinggal di emerald west..hampir dengan BTP ni..area ni semakin cepat membangun..majoriti melayu..memang slow sikit pembangunan tapi semua dah lengkap..kalau rasa jauh..fikirlah semua pelabur hartanah berebut tanah di sini..kenapa ye?..beli cepat..he he

    ReplyDelete
  25. Hmmm jgn compare dgn seremban 2 punya harga. Seremban 2 tu elite area, lebih kurang Bangsar or Damansara di KL.

    Apa2 pun, selidik sebaik mungkin. Sebab mesti ada reason why harga murah. Jgn cepat melatah, selidik sepenuhnya. Tanya org yg lebih berpengalaman

    ReplyDelete
  26. Walaupun bawah 400k.. Rasa belum mampu nak memiliki lagi.. =(

    ReplyDelete
  27. Nice sharing namee. Tahniah dah nak berumah sendiri. Moga dipermudahkan segalanya. Btw ada betulnya kata2 sahabat2 yg lain.. Check dulu history kawasan tu. Eg: EIA report ke..

    Jemput ke blog nuha. Ada entry baru: 7 Strategi Melunaskan Hutang. Happy weekend!

    ReplyDelete
  28. Are u sure 18 min jer ke KL ? Klw time langsung xder keta kot?

    ReplyDelete
  29. EH EH MURAHNYA. berminat sangat
    tapi kan kenapa murah sangat eyh.
    hmmm... curious la pula

    ReplyDelete
  30. assalamualaikum nameera! lawa sangat ni. pengsan tengok harga.. walau murah masih tak mampu kot. hihiiii

    ReplyDelete
  31. ala.. namee janna pun cr rumah.. tapi tak kena la.. janna kat jb. huhu betul mmg murah harga tu. :)

    ReplyDelete
  32. assalamualaikum, kalau berminat dgn projek rumah ni hubungilah saya, 0173319784 Arif. terima kasih admin tolong promote.

    ReplyDelete
  33. Wah...memang murah akak tak mampu.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...