Wednesday, November 5, 2014

Little Boss

Hi

Woah woah, bila orang bertanya...what do u do for a living ? Woah offficially a housewife lah !. Eh tapi dalam masa yang sama masih sambung belajar full time and officially a full time master student . Eh tapi dalam masa yang sama active berbelog dan boleh dipanggil  penulis belog. Eh tapi dalam masa yang sama boleh jadi photographer jugak. Tapi tangkap gambar anak sendiri jelah hari2 as a moment untuk kenangan. bahaaa

Above all occupations, ada sorang boss yang kawal segalanya.

Ini dia boss yang paling bengis.


Ini tanda boss marah bila I jauhkan diri even setapak dari dia. Setiap hari 24 jam nak berkepit je. Jauh setapak pun boss dah mengamuk.

Agak sukar untuk membuat kerja harian macam ni. So yeah, terus terfikir untuk beli gadget yang portable. Senang untuk usung ke sana ke mari sambil berkepit bersama boss kecik ni.

My pick ! Samsung Galaxy Note 4 !
Boleh buat assignments, boleh settle kan kerja blogging , boleh tangkap gambar anak bila2 masa , boleh scroll down instagram, boleh check email clients dan boleh bermacam2 lagi. Yang penting, paling sempurna untuk buat kerja sambil berkepit sebelah boss kecik.  Boleh online bila2 masa je. hewwhewww.

Spec Samsung Galaxy Note 4 yang I rasa sesuai untuk I buat kerja sambil berkepit bersama boss kecik setiap hari...
- size dia yang sederhana ( tak besar tak kecik sangat )
- Photo note. So nota2 yang I nak buat untuk exam semau boleh tulis dalam ni je. Cncept tulis nota dia pun pelbagai siap boleh buat mind mapping weyyhh.
- Multi Windows . atas boleh buka email, bawah update blog pulak. Multitasking ahhh.
- Advanced S Pen. So tulis2 guna S Pen je weyyyhh.
- Advanced Camera depan 3MP, belakang 16 MP, so jangan terkejut lah muka selfie I nanti terang .
- Fast Charging. Battery dia cepat charge weyhhh. So dalam masa sehari tu tahan lama jugak lah.


Oleh disebabkan tergesa2 untuk beli di waktu poket tengah kosong...so I plan untuk beli dari Senheng atau senQ je. Sebab boleh buat installments plus interest dia hanya 1% je guna AEON Easy Payment .. Sebelum ni 1.5% tapi dah kurang interest jadi 1% je. Tu yang paling suka tuh, sebab tak la mahal sangat nak bayar bulanan bila campur dengan interest semua. So far, ni interest paling rendah yang I jumpa untuk beli installments. Mampu bayar setiap bulan.

1% low interest.

Pastu nak apply untuk beli pun senang sebab ..
-simple documentation je yang diperlukan. 
- low interest
-affordable monthly repayment 
- fast approval. Dalam masa yang cepat je boleh tahu kita layak ke tak untuk mohon. 



Piker punya piker. 


Benefit beli dari Senheng atau senQ store..
-Extra One year PlusOne warranty
- Dapat dual car charger worth RM69
PWP deal for you when you shop with us! You can get 8000MAH Battery Bank (worth RM179) and Temper Glass Screen Protector (worth RM109) at RM199 only
- boleh trade in handphone  old/used Galaxy S4, Galaxy S3, Galaxy Note 2, Galaxy Note 3 and enjoy rebate up to RM666.
-
So terus sambar satu, sebab boleh trade in dengan handphone lama kan. So yeahhhh.

So sesiapa yang minat nak beli Samsung Galaxy Tab 4 nih, I recommend korang cuba pergi kat Senheng atau senQ sebab proses dia mudah and low interest. Boleh trade in kalau handphone lama korang tu dah xnak. Bayar bulan sangat mampu. 

Lepas tu boss kecik pun happy sebab tiap2 hari I buat kerja guna Samsung Galaxy Note 4 sebelah dia. Pastuh boleh multi windows,,,atas dia layan youtube Pocoyo, bawah I scroll down email. hewww. Now we live happily ever after. 



For more info.














17 comments :

  1. wahhh advance nya gdget baru namee.. ^_^
    #pnh jugak berurusan dgn EON credit, dia punya personal loan pun low interest

    ReplyDelete
  2. handsome dn cute serta comel sangat Adam ni...geram tgk!

    ReplyDelete
  3. namee org seremban ye...jusco sbn 2 tu kan.heeeheebest nye kalau dpt jumpee nameee ngn adam.

    ReplyDelete
  4. Boss kecik menari cak pong cak pong ker tu.hehehe
    FAD

    ReplyDelete
  5. good info...ptg ni nk p usha kt senheng:-)

    ReplyDelete
  6. comelnya big boss!! kirim salam sekali! :D

    ReplyDelete
  7. auww hensemnya adamm!

    p/s : senheng JJ semban dua ehhh

    ReplyDelete
  8. amboi boss kicik tu pandai ja posing sana sini..ciut miut

    ReplyDelete
  9. shuffle la adam da dpt note 4..hehe.. btw sy suke bc blog namee.. dan suke tgk gelagat adam..
    nama anak kte sama..hehe...

    ReplyDelete
  10. No..... Senq or sen heng.... Hanya janji manis sahaja.. Dah pernah kena untuk servis laptop...amat mendukacitakan

    ReplyDelete
  11. tu dia...like mother like son..2 2 cute..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...