Thursday, November 13, 2014

Malas Sangat.

Hi

Keadaan sekarang makin sarat. Nampak perut macam dah makin labuh. Maybe sebab kerap dukung baby Adam ke sana sini. But i got no choice. Tak sampai hati nak dengar anak menangis macam kena dera. Apa pula kata jiran India di sebelah. Dah la jiran India sebelah ni nampak seperti orang yang kuat agama. Pagi2 dah bangun jalan kan ritual. hewww. eh cerita ni takde kena mengena pun dengan jiran sebelah. Eh pastu sekarang pergi bela anjing pula..pukul 3 pagi woof wooof.


Entah kenapa semester kali ni dah macam lost track. Mungkin semakin kertu padahal tinggal sem ni je sepatutnya. Tapi oleh sebab merasa taknak stress dan nak spend more time untuk baby Adam, saja extend sem lagi untuk khas buat thesis saja. Tapi sem ketiga ni macam dah malas. Jenuhnya perjalanan dari Seremban ke UPM tuh. Paling jenuh perjalanan balik , kat nilai mesti minimum satu jam tersangkut dalam kesesakan tanpa sebab. Masa semester pertama bukan main lagi cewah hebat kelas pukul 8 pagi , pukul 530 dah bangun sebab nak keluar awal. 


Takut lambat. Nak tunjuk diri semangat untuk menuntut ilmu. Beza sungguh dengan sem ni. Okay lupakan tentang pelajaran. Ikut perkiraan, lagi sebulan lebih saja lagi dah nak bersalin. Kalau ikut jadual due, jatuh pada 12 January 2014. Kalau keadaan tak mengizinkan normal mak terpaksa lah ceaser. Hewwww tak sanggup eden bila teringat sakit 3 hari awal ceaser tu tapi terpaksa tempuh. Kalau diarah untuk bersalin secara pembedahan, tarikh yang ditetapkan is pada 2 January. hewww. 


Banyak assignments. Sabtu and Ahad ada presentation tapi masih belum prepare. Malas . Nak pergi kelas pun terasa malas. Apalagi nak strat enjin kereta. Salah satu sebab sedih untuk meninggalkan anakanda. Mak yang paranoid macam ni lah, risau kalau ayahnya tak dapat jaga sebaiknya. heww. Saja merisaukan diri padahal okay je. lol . Pastuh jadual sem ni tak cantik. HAri Ahad kelas satu jam je. Rasa lemau betul nak drive dari Seremban ke UPM tuh. pastu kelas sejam je. T_T


Haritu hari Ahad, gigih bersiap siap pakai lipstick saja konon nak semangat kan diri pergi kelas lalu keluar rumah amik kunci kereta . 


Start enjin kereta, panaskan selama 10 minit sebelum jari jemariku menekan button untuk membuka gate auntomatik...


"tet"..bunyi button lalu gate terbuka....


Mata dah standby tengok cermin bersedia untuk undur kereta....


"tet"..jari tetiba gatal tekan gate balik. 


Maka tertutup kembali gate automatik. 


Tutup enjin kereta. Terus masuk rumah balik.



Sekian dari orang pemalas nak gi kelas.


Macam mana nak buat ni ? 




Serum Muka Yang Saya Pakai

Serum ni saya pernah bagitau dah dulu and memang saya guna serum sensual plus serum ni, Satunya serum ni kalau nak beli mahal tapi kalau beli SENSUAL PLUS SERUM ni jauh lebih murah. I pergi facial pun, diorang guna serum ni je letak kat kulit kita. Tapi cas bukan main mahal gila. Serious sebijik serum SENSUAL PLUS SERUM ni yang dia guna. Iolss rasa tertipu.

Lepas jumpa serum ni nak beli kat mana, memang tiap bulan I beli SENSUAL PLUS SERUM ni pastu apply sendiri je kat muka. Harga tak sampai RM6 pun sebotol. Sebab murah la pakai. dibuat dari bahan semulajadi. Clinically tested.

Serum yang I pakai ni memang kurangkan minyak muka la. Bila makeup takde la bertompok sebab kulit tu dah smooth je.


Boleh pilih nak serum jenis yang mana. Serum ni ada KKM. Ingredients dia dr bahan semulajadi. Lab tested and no chemical. Laki pompuan budak ke orang tua semua boleh pakai.

Ada 8 jenis serum. Pilih yg sesuai dgn masalah korang lah:

1. Eye care - menghilangkan eye bag
2. Purifying - mengurangkn mslh kulit sensitif, gatal, berminyak & jerawat 
3. Scar - menghilangkn parut
4.  Tigthening - mengecilkn liang roma & kedutan
5. Lighthening-Mencerahkan dan meratakan tona kulit
6. Hydrating - Melembabkan kulit kering/kusam
7. Pure vit c - Glowingkan kulit dan repair cell kulit mati
8. Soothing - Merawat jerawat bernanah/jerawat batu/jerawat resdung

Boleh pilih nak beli yang mana satu.

Saya selalu guna untuk eyecare and tightening.


Serum ni ada KKM. Ingredients dia dr bahan semulajadi. Lab tested and no chemical. Paling best kecik besar tua muda lelaki perempuan mahupun dua alam semua boleh pakai!  

Harga murah je ! For me berbaloi. Dah setahun pun pakai.

INSTAGRAM : eqakucinta 

                              



18 comments :

  1. Kak Nameee thankyou review awesome sensual serum ni ! Heeee sape nak order cepat taknak ketinggalan mari laaa whatsapp 0138170597 !

    Btw kak Namee mari lah kita usaha gigih habiskan study nu. Saya undergraduate lagi tp akhir sem ni rasa malassss subhanallah. Otak fikir business je. Taktau la kenapa dulu amek Psychology. Heheeee saya student UiA GAK :)

    Saya doakan kak Namee dipermudah urusan. Take care!

    ReplyDelete
  2. Rasanya kalau kelas Ahad then sejam je memang semua orang pun malas kot Namee... uhuhuhuh its ok... Maybe pembawakan ke kan... hehehehe

    ReplyDelete
  3. rajin kak namee study... semoga cemerlang ye :)

    ReplyDelete
  4. All the best namee.insya allah u r strong mother.mesti boleh buat punyer lah.
    FAD

    ReplyDelete
  5. Bertabahlah.. moga urusan seharian dipermudahkanNYA..

    ReplyDelete
  6. kalau namee c-zer 2 January, baby namee nanti sama birthday la dengan auntie laily. hehehe apa pon all the best namee, perkara biasa tu pabila kemalasan melanda ibu mengandung. hehe :)

    ReplyDelete
  7. insyaAllah dipermudahkan.. yakin boleh..

    ReplyDelete
  8. salam kak namee..akak dok seremban ke..sebab tgk akak tulis akak berulang dari seremban ke UPM..kita pon wat part-time study jugak..tapi wat degree je...dekat UITM..memang memahami akak kalu malas nak pergi kelas tuh..bercinta kot nak drive dari seremban ke Shah Alam tuh..dah arr bangun pagi..balik pon jammed je kat nilai tuh...sob sob..gudluck kak namee...

    ReplyDelete
  9. Eh2 tarikh due kita dekat la..saya 6 jan 2015 but 1st baby la..:)

    ReplyDelete
  10. I feel u.... last year akak kena attend deutsch course... last2 dah dekat nak habis few weeks jer tinggal terus tak pergi hahahaha. But u were doing fine so far kan.. so biasa la dah sarat ni memang penat lain macam. Plus its a way ur body telling u to take a break... get a good rest yer dear.

    ReplyDelete
  11. be strong kak namee...btw dah lama nak cari trusted person yang review pasal sensual serum tu...since kak namee review...lepas ni memang akan try... hihi

    ReplyDelete
  12. hihi...sorry nak gelak sat.....saya pernah rada apa yang namee rasa....
    fikirkan dan bayangkan keseronokan dan terus ke kelas.....pengorbanan tu perlu untuksuccess.....untuk baby adamjugakkkk....hiji

    ReplyDelete
  13. Hehehe... ponteng kelas ye... hihihi... sekali sekala ape pun chaiyok name... semoga baby dalam perut dan mommy jga baby adam sihat dan dipermudahkan...

    ReplyDelete
  14. Respect untuk seorang ibu dan wanita yang cantik dan rajin.... =)

    ReplyDelete
  15. Time preggy memang malas, lebih lebih lagi bila dah sarat lagilah malas

    ReplyDelete
  16. semoga bersalin normal :) sbb lain sgt feel dia. sakit waktu nak keluarkan baby dan selepas itu, apa2 sakit dah x nampak atau rasa. kalau cesar, waktu kluar smooth tp derita lepas tu apa lagi dalam tempoh berpantang yg x dapat disempurnakan.

    btw, jiran sy pun india dua2 belah tp lain2 agama jd lain jugalah gayanya. terasa 1 malaysia betul. semoga kekal sejahtera ^^

    ReplyDelete
  17. Hi...

    Saya ada jual sensual serum sekotak RM35...
    1box RM35
    10box RM300 ( 1box RM30)
    Buka untuk retail/dropship/borong...
    Whatsapps untuk pertanyaan 0142474897

    http://borongkosmetikhealthbeuaty.blogspot.com/2015/02/sensual-serum-plus-murah-rm35.html

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...