Saturday, November 15, 2014

Pakej Jimat

Hi

Dalam sebulan , income banyak itu. I jenis tak suka kalau duit income setiap bulan, habis tepat2 habis. Wajib ada duit lebih untuk menyimpan. Masa mula kahwin, I perasan my husband kurang teliti bab expenses. Kurang cermat ni maksudnya, jenis tak survey2 harga. Kalau duit ada lebih, boleh simpan dalam account atau kita bayar insuran setiap bulan. Lebih berbaloi. hewhewww.




Tak cermat yang I mention tu , kurang survey, Harga sekilo ikan di pasaraya A jual RM10 tapi kalau di pasaraya B jual RM7 je sekilo. Nampak mata kasar, ala beza RM3 (RM10-RM7) ....takyah la berkira sangat RM3. Tapi di mata I RM3 tu kalau dikumpul2 banyak jadinya. Lepas tu lagi satu issue bil elektrik setiap bulan. Kalau tak guna kipas atau lampu, silalah tutup sebab banyak beza bil nanti.

Masa mula2 kahwin, buat rilex je tapi dah sebulan bil RM450 padahal yang duduk dalam rumah tu hanya 2 orang dewasa dan baby Adam je. Most of the time, kita stay kat tingkat bawah je. Tapi my husbnad jenis lampu tingkat atas bawah pun dia pasang. Segala kipas pun dipasang. So bila I teliti bil macam tu, terus I praktik dan rajinkan diri tutup semua lampun dan kipas bila nampak husband terlupa. Then hujung bulan, bil elektrik RM200 saja ye. Kan beza tu. hewheww. Puas hati sebab dapat berjimat.

Lagi satu yang I perasan, susah nak berjimat sebab harga minyak dah naik makanya segala harga barang pun naik. Duit minyak pergi kerja untuk husband and I guna kereta memang melonjak naik jugak. Jadi perlu untuk teliti bil2 lain yang boleh jimat. Selagi boleh selagi tu akan I korek2. 

Even kalau shopping barang rumah atau beli apa2 pun mesti survey2 dulu baru beli. heww. Bila dapat jimat, puas hati. Sebab harga minyak dah naik, semua harga barang minyak pun naik. Bila harga minyak naik, McDonald pulak tampil dengan kempen Jimat-jimat McD.

Jimat-jimat McD tu begini....

Cuba kira kalau pergi kerja, dalam sehari ada la dalam RM50 jugak yang habis untuk makan2. so kempen Jimat-jimat McD yang McDonald lancar ni untuk menjimatkan. This is the package.

Beli satu Ayam McCountry dan Samurai Jr Daging, percuma satu dari Isnin hingga Jumaat, jam 11 pagi hingga 4 pagi. Beli dua dapat dua. Beli tiga dapat tiga. Beli lagi banyak dapat banyak la.

Beli sausage McMuffin dengan Telur dengan hanya membayar RM2.95 sahaja. Dari harga RM4.85 jimat ke harga RM2.95. Pakej ni dari Isnin hingga Jumaat, jam 4 pagi hingga 11 pagi. Kongsi dengan kawan RM2.95 bahagi dua...sorang RM1 lebih je untuk breakfast.




Beli tiga jenis set Happy Meal untuk hanya RM5.95 setiap satu dari Jumaat hingga Ahad, jam 11 pagi hingga 4 pagi. Budak2 suka la ni. Lalu tepi McD , makin penuh semua cawangan nampaknya.








Kalau kira2, memang jimat dengan kempen Jimat-jimat McD ni. Total up dalam RM15 dalam sehari untuk duit makanan. Untuk tahu lebih lanjut boleh terus ke page www.facebook.com/My.McDonalds . Masing2 teruja lebih.


toodles.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...