Friday, November 21, 2014

Rumah Impian

Hi

Ingat tak Acacia Park, Rawang yang saya kecoh minggu lepas tuh ? Yang harga mampu milik kalau dibandingkan dengan kualiti rumah tu and kemudahan yang dah sedia ada dan bakal disediakan macam kemudahan CCTV, kawasan guarded dan macam2 lagi. Ramai yang salah faham maksud mampu milik ni..

Harga rumah Acacia Park bawah 450k pun cepatnya lah sold out.Nampak sangat ramai yang memang berpusu nak cari rumah tapi atas musabab harga rumah mahal yang amat cecah berjuta...memang parah weyh. Dari 224 units rumah dari Acacia Park 1, dah habis licin. Like omaihh !!

Ni show unit rumah Acacia Park phase 1...

Located di Bandar Tasik Puteri. Ini type rumah Acacia Park phase 1. Double storey terrace, built up from  1,660sqft. Harga bawah RM450k. Mula2 dengar price, agak terkejut sebab very cheap untuk kualiti rumah dan material macam ni.


Eh baru tengok luar rumah, mari I bring u inside..
( I berdiri depan main door ) The whole area can fit untuk ruang living hall, dining hall and kitchen.


View dari kitchen ke dining hall and  living hall.

View from living hall ke dining hall and kitchen.



The kitchen area


Kat belakang kitchen pun masih ada ruang luas in case kalau nak renovate extend rumah untuk dry kithen or laundry room.

Eh kat bawah pun ada bilik jugak . Kalau bilik bawah ni dibuat bilik orang gaji...serba mewah lah maid. Hari2 rajin buat kerja.



Ok mari naik atas pulak. Kalau area KL, nak dapat rumah size macam ni with material rumah ni rasanya memang dah cecah juta. Like rumah anganku musnah. Selalu sedih bila house hunting. But this house from Acacia Park, Bandar Tasik Puteri is totally a good news for early bird like us! Yang mana dah ada rumah pun boleh beli as investment sebab harga rumah kat area ni pun makin meningkat day by day.

Master bedroom
Luas. siap ada tempat untuk wardrobe lagi.


Bedroom 2



Bedroom 3

Basically semua bilik tidur memang nampak luas sebab ceiling dia tinggi up to 10 feet.

Untuk size dan total room yang ada dengan harga bawah RM450k sangat berpatutan. For me bukan berpaturan dah, sangat MURAH . Beza sangat dengan harga kat area KL dan Selangor yang lain. Harga parah. 

Disekitar pelancaran kawasan Acacia Park phase 1 hari Sabtu haritu .
Dari kiri : Mr. Wee Beng Sang, Director – Group Property Development/ Management Services, Lee KokWah – Director – Area Property Development & Technical Services, Tuan MohdAzizi Bin Mohd Zain – Yang Dipertua (YDP), MajlisPerbandaranSelayang (MPS), Low Gee Teong – Group Managing Director of Low Yat Group




Sepantas kilat Phase 1 of Acacia Park dah fully sold out. hewwww. 

Mana tak sepantas kilat, see masa pelancaran kawasan Acacia Park phase 1 haritu....ramai yang datang. Masing2 takut terlepas rumah murah berkualiti tinggi lah tu. hewhew. I sampai pagi pukul 10 tu , crowd dah mula ramai dah, sampai pukul 11 keatas makin ramai makin meriah. Like ya, ramai target nak beli rumah tapi harga rumah makin mahal. Bila ada kawasan rumah murah macam kat Bandar Tasik Puteri ni sila lah jangan melepas. 

See, majlis belum mula. Dah ramai datang dah. heww. Dah tengahari lagi lah penuh. 

I pun tumpang sekali. Geram ah tengok rumah murah untuk kualiti dan kemudahan yang ada camni.


Sales gallery and show house unit sebelah2 je. Tapi untuk phase 1 dah nak habis pun. 




Sekarang phase 2 pulak dibuka untuk dibeli ! Design phase 2 Acacia Park lain dari phase 1...

Phase 2 yang sedang dibuka untuk registration ! Nak booking sila cepat.
Phase 2 scale model. So basically setiap phase limited unit je sebab kawasan dia guarded .


Acacia Park, Phase 2 - Site Plan









Bandar Tasik Puteri pun semakin membangun . Diorang siap dah ada plan untuk 10 tahun akan datang. Paling2 I suka pasal concept Bandar Tasik Puteri town ni dia kekalkan greenery, neighborhood, spaciousness and accessibility. So bila balik kerja tak la stress bila balik rumah . 

So far sekarang memang dah ada sekolah, masjid, pasar malam, klinik, 8 kedai runcit, bank, restoran, dobi etc. Banyak kemudahan dah ada and akan terus develop phase by phase lagi. Tapi dalam masa yang sama masih kekalkan greenery yang ada. 

Siap ada 27 - holeTasik Puteri  Golf  & Country Club lagi and tiada membership. Open untuk public. 

Paling utama sekali, kawasan Acacia Park, Bandar Tasik Puteri Rawang ni connected dengan LATAR highway and akan lengkap on 2016. Rumah murah dan banyak kemudahan selalunya mesti cepat sold out kan, sebab tu lah I cepat2 hebah kat sini. So that all of us dapat peluang untuk grab our dream house. Haritu tanya kat show gallery pun, most of it fully booked tapi ada next phase yang they all akan release. Siap ada discount !

Sales gallery yang i sempat pergi haritu.

Bandar Tasik Puteri sales gallery
Lot 1571, Jalan Spine Bandar Tasik Puteri, 4800 Rawang, Selangor.

GPS Number: 3, 296563.101.185187
www.bandartasikputeri.com.my


Toodles 




21 comments :

  1. tQ namee for the info! memang rumah sekarang banyak mampu tengok je;; heee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mampu tengok jugak, beli tanah je skg.. tu pun kat kg.. more murah ler.. tapi nak buat umah mmg lmbat xtau biler sob..sob..

      Delete
  2. betul tuh..kalau kite tengok rumah macam nih dengan material die..mau cecah jutaan. terkejut jgk bila baca harga rumah dalam 400K lebih..cantek...bestnya lau dapat jadikan nih rumah sendiri..hmmm..huhu..

    ReplyDelete
  3. betul tuh..kalau kite tengok rumah macam nih dengan material die..mau cecah jutaan. terkejut jgk bila baca harga rumah dalam 400K lebih..cantek...bestnya lau dapat jadikan nih rumah sendiri..hmmm..huhu..

    ReplyDelete
  4. kak namee nk pindah cni ke?? saya da lme duduk BTP nih.. tp, x pgi tgok pun lg Acacia tu.. xtau pun rumah ni fullly furnished.. btw, thnx 4 sharing.. cantik lah rumah dia.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy rasa rumah contoh semua macam tu. rumah lain not fully furnished. but if nak beli fully furnished, biasanya pemaju akan offer rumah contoh bersama-sama interior semua dengan harga yang murah.

      Delete
  5. Cantik sangat rumah dia kan..design pun menarik

    ReplyDelete
  6. wah kak namee.... murah la harga rumah kat situ.... rumah plak besar dan selesa..... untung la sapa yg dapat memiliki rumah macam tu.... hehehe... rumah sekarang makin mahai..... huhuhu

    ReplyDelete
  7. Dgrnya sp setia di semenyih murah juga

    ReplyDelete
  8. Like..seriously? ?rm450k below?...tp 18'×75' je tu...ckp besar ke?

    ReplyDelete
  9. kalau mmg dh strt cari rumah and mmg dok kl,,, tak leh leps rumah best cenggini.. bayaran dia cemana lak namee,, ada pinjaman ke,, hape ke,,

    ReplyDelete
  10. sy dah lama mengidam nk beli rumah sendiri utk sy n family...
    sama lah dengan kat jaybee nie pun rumah makin mahal... :(
    kalau dekat kawasan tempat kerja sy tu pun dah ratus2 ribu n sampai berjuta... :(
    doa2 kan lah sy dpt rumah impian sy.. :)

    ReplyDelete
  11. Jika ada rezeki lebih nak juga beli rumah macam ni. Kena tunggu masa sikit lagi..hehe.

    ReplyDelete
  12. Thanks sis for the info. Nk sgt ada umah Mcm ni nanti. Insyaallah. Design rumah ni cantik

    ReplyDelete
  13. Dari 2003 janji latar highway untuk penghuni tasik puteri sampai skrg ..janji tinggal janji ...hammmpeehh...menyesal saya jadi salah seorang pembeli...

    ReplyDelete
  14. Cantikkkkk . Tak sabar nak ada rumah sendiri

    ReplyDelete
  15. Cantikkkkk . Tak sabar nak ada rumah sendiri

    ReplyDelete
  16. Cantik! Berkenan sangat..Bila la nak merasa rumah sendiri.. Betolla kebanyakkan rumah sekarang harga juta2 or dekat juta2.. T_T

    LatifahFazri

    ReplyDelete
  17. tasik putri mmg murah. sewa corner lot dgn laman yg sgt luas rm700 sahaja dan rumah biasa kami sewa rm300 sahaja. cuma tunggu pembangunan kemudahan asas mcm kedai

    ReplyDelete
  18. Bestnyer dapat beli rumah sekali fully furnished and design semua.. Pindah bawa barang peribadi n diri sendiri je.. I pon nak macam tu la nanti. Nak renovate buat small pool sebab my hubby suka swimming..
    Nanti will be update soon review about rumah2 di melaka pula. Banglo versi murah.. www.sinashaari.blogspot.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...