Thursday, November 6, 2014

Why Me ?!! Saya Ke ?

Hi

Seriously, banyak benda dalam hidup ni saya punya lah gaban mengharap tapi x dapat. T_T yang mana tak harap langsung tetiba dapat.

Why me why me ? Banyak kali soalan why me tu diajukan pada diorang yang memilih. "Are u sure ?" "Sangat sure ke ?" . Ya itu lah babak meroyan masa dapat call dari Crystal from LAcelle Bausch+ Lomb memberitahu bahawa I terpilih jadi ambassador. Masa mula2 dia beritahu tu I thought untuk pemenang utama minggu pertama sebab kalau tengok kat fanpage Lacelle, memang dah dihebahkan pemenang tiap minggu. 



Ini pemenang mingguan untuk first week. Menang hadiah utama  minggu pun dah happy sebab dapat bekalan contact lens selama setahun, voucher Sephora and shopping voucher RM500.

Mula2 Crystal call tu, I ingat untuk pemenang mingguan yang I dah menang tu. So buat rilex2 je la tapi babak meroyan bermula bila crystal mention "Hong Kong". Ah? Hong Kong tu hadiah untuk grand winner and ambassador yang terpilih ! Of course lah terus meroyan...biar betul menang grand prize ni. Tapi tapi tapi, I rasa dengan keadaan I dah boyot ni takut nanti menyusahkan diorang pulak untuk buat photoshoot majalah and newspaper.

so tanya lagi...

But do they actually know that i am now 5 months pregnant ??

Ya ya they know. I have already informed them  few times but they still want you. Are u okay with that ?

Eh of course lah ok. sangat ok bahaa cumanya masih terpinga why me ?.  Dapat poie Hong Kong siapa taknak lepas tu semua nya ditaja. *nanges. Lepas tu dapat jadi ambassador untuk represent produk contact lens Lacelle nih. dah la I memang suka Lacelle ni, contact lens yang paling lembut dan selesa pastuh nampak natural. Tak nampak over pun. eh sempat promote. hahaa. No itu lah Lacelle yang sebenar , kalau tak caya korang boleh cuba. Serious smooth gila. haipp sempat promote. gahaa



Semalam sesi penyampaian hadiah and pengumuman the new face of Lacelle which is termasuk lah saya, I sangat segan ok. Pemenang mingguan yang lain bukan main vain lagi weyhh dengan short skirt ketat semua pastu muda pulak tu semua umur 18 tahun. Ni apehal I sorang kertu pastu mengandung pulak lagi. bahaaa. Seriously I rasa jauh betul beza dengan winner saguhati yang lain. Dalam hati mula la "why me ?" diorang silap pilih ke?" 


Pastu rupanya baru tahu gambar masa snap dari truck Lacelle tuh dah terpampang kat merata. Kalau korang lalu kat Bukit bintang, memang akan nampak billboard tepi2 jalan tu terpampang wajah2 pemenang. I baru tahu bila ada reader blog and kawan yang nampak electronic billboard tu keluar muka2 ni termasuk lah wajah kertu I ni. hewww





Baru teringat ada hebahan kat beberapa magazine jugak. Cleo, EH! , Cosmopolitan , Noyou and beberapa lagi. Tak pasti.


ni dari Cleo magazine rasanya...cilok dari my friend punya. dia terus tag me when she spotted me sebab nampak lain dalam gambar ni. heww. haah I pun rasa I nampak lain. Tak payah sebut maknyah....I tahu dah. hahaa



Semalam after event Lacelle. pheww. dah la kena bagi speech apa perasaan menang. tergagap2 terus lupa lines. T_T . Yang I ingat I cakap...thanks to Lacellle for choosing me as the Face of Lacelle and i hope u wont regret. haha. siap sempat gelak haha then as u can see , im not fat , i am just pregnant.pastu gelak lagi pastu lupa lines. Dengan muka togel nya.

I macam takut sangat kalau diorang tersilap pilih. hahaa. serious yang lain muda2 pastu sexy bukan main. hot. T_T Semua umur macam remaja baru nak mulakan hidup weyy. I rasa I sorang je umur mid 20's . Terus rasa macam kertu sangat. 



Crystal pesan malam sebelum tu..."please hide ur bump.dont make it too obvious". hahaa.. I tried. Baju gobok2 camni la menjadi pilihan untuk tutup perut tapi kalau dari sisi tepi nampak je. Baby dah 31 weeks pun, nak sorok macam mana. hewww.


Dengan pengacara Natalie Kniese. Selalu nampak dia dalam tv. tinggi gila weyh. Masuk lift sama2 berdua pulak tuh. Debar2 hati I berduaan dengan wanita cantik. Eh ni berduaan muhrim takpe, syaitan x hasut I buat apa2 tak senonoh. Tapi memang cantik lah, slim gila. teringin nya nak kaki macam Natalie nih. T_T

Hewww, so next year akan mula. thanks again to Lacelle Bausch + Lomb. I am extremely honored and grateful. eh tetiba tulis omputih kan mentang2 ni company omputih. hahaa. 




Pastu diorang amik gambar ni dan pampang kat slidewhow semalam.

Haippp. Sesiapa yang suka pakai contact lens tu korang patut cuba Lacelle ni. Ramai tanya i pakai contact lens apa nampak natural....Lacelle lah ! Bukan sebab dah terpilih jadi ambassador tapi memang betul contact lens dia lembut gila.Paling lembut.. heww

Actually diorang banyak buat road show and bagi contact lens free untuk orang cuba. Kalau nak follow up boleh follow Lacelle !

                                                             

Ketiak gelap ??
Woah ketiak gelap...jantan betul bahasa. haha. Bahasa sopan nya 'bawah kengan' gelap. haa. Ish kalau ketiak gelap memang susah lah nakputihkan balik. Sental la segalam limau adik beradik keturunan limau semua tak jalan. Kalau yang dah kahwin tu, sah sah la segan dengan hubby. Ketiak gelap ni bukan sebab masalah sental je, kadang2 sebab asyik terkepit dan bergesel sebab tu gelap. Nah guna produk dari Korea ni. Korea bab2 putihkan memang terror. Ramai dah berpuas hati guna ubat putih ketiak


Rambut Gugur???
Em rambut gugur ni memang payah. Tapi setelah I guna produk La Bourse Serius ni memang banyak kurang rambut gugur. satu set ni I try, sangat2 berkesan and again dari Korea. Bab2 kecantikan Korea memang power. 

set anti keguguran rambut !


Nak putihkan kulit muka dan badan ??
Sesiapa yang badan atau kulit muka banyak parut sebab jerawat atay parut kurap ke, parut nyamuk gigit ke, boleh cuba Tofu body pudding set nih. Bau dah la sedap gila macam nak makan je. Comel sgt set tofu body pudding ni. I sangat suka produk Korea sebab packaging dia comel pastu berkesan. Sebelum diorang keluarkan produk, diorang dah betul2 teliti bahan2 dan pastikan memang berkesan. heww. 

set hilangkan parut !



Sunburn ? Kulit hitam kena panas matahari ??
And again, Malaysia ni punya lah panas. Pi jemur kain kat luar sat pun dah berbelang hitam. Bila nak mandi tengok cermin muka hitam tengkuk putih. Yang bertudung tu, muka ada lingkaran piring gelap.Memang susah nak hilangkan sunburn ni sebab kulit da terbakar. Ok jangan risau, boleh sental kawasan sunburn tu guna Tofu set ni. tofu Mask n Tofu whitening cream tu untuk pemutihan and repair. Yang spray tu pulak untuk kurangkan minyak kat muka. sesape muka jenis berminyak gila..boleh cuba

Dah kenapa set produk Korea sangat comel nih ???

Kalau nak cari barang2 produk Korea boleh terjah instagram...









43 comments :

  1. wahh tahniah.... rezeki baby tu namee

    ReplyDelete
  2. Tahniah kak namee! you deserve it hihihi

    ReplyDelete
  3. tahniah namee. mana ada kertu. Cantik aje tau.

    ReplyDelete
  4. tahniah namee, mana ada kertu. Cantik tau. hehe

    ReplyDelete
  5. mcm best je..akak pun pakai CL gak..buat ms ni ok je, tp kenkadang rs xsedap.. mcm ada habuk.. errrr

    ReplyDelete
  6. Wahh..rezeki baby kata org..btw namee,31 weeks tak nmpk ape..I yg 28 weeks ni org kata esok lusa dh nak beranak..sob3x

    ReplyDelete
  7. waaaaa...tahniah tahniah... sbb comel.. tu dia pilih...

    ReplyDelete
  8. Tahniah namee..see rezeki anak dan mama dia lah tu..

    ReplyDelete
  9. tahniah kak,... rezeki baby... baru tahu akak prgnt kali kedua.. hehe

    ReplyDelete
  10. congratz dear.. rezeki bby gurl ni.. eh.. tpi kn yg kt cleo tu mmg nmpk mcm org lain.. hehe..

    ReplyDelete
  11. Kertu apanya namee.bediful nama nya.congrates dear hepi for u.
    FAD

    ReplyDelete
  12. wahhh..tahniah namee..takde kertu2 la.cantik tau =)

    ReplyDelete
  13. Wah. Tahniah Kak Namee! Serius lawa macam anak dara lagi. Haha

    ReplyDelete
  14. Congratulation Namee. kertu la sangat. gigit bump baru taw.

    Elok2 baca artikel namee pastu feeling2 terharu then terbaca pulak "Ketiak Gelap" . Hahaha.

    ReplyDelete
  15. Cantiknya namee.... tahniah memang layak jadi pemenang

    ReplyDelete
  16. tahniah...rezeki anak tu dapat gi hong kong...

    ReplyDelete
  17. Waaah...tahniahhh...lagi lawa Dan berseri masa pregnant....hihihi...

    ReplyDelete
  18. Alhamdulilah! Tahniah Namee! Supply contact lens setahun! part tu best! hehe

    ReplyDelete
  19. assalamualaikum namee.. taniah yangg. happy for u. rezeki anak2 ni.bestnya ~~~

    ReplyDelete
  20. tahniah namee.. Rezeki bby dalam perut :)

    ReplyDelete
  21. tahniah.. gorjes jer lagi you ni..

    ReplyDelete
  22. Congratulations!!!! Can I say it as tuah baby? Alaaaa Namee deserve it pun, of course.. kalau I pun pilih u. Eh tumpang bangga la, ni kalau I kat kl nampak billboard tu semua mesti I tak benti cakap kat hubby kat Jijah and Tipah "see there, my friend tuuuu" hahahaha boleh?

    ReplyDelete
  23. comel la kak namee.Alhamdulillah rezeki baby tu.
    Its funny when 'please hide ur bump.'
    oh mai!hahaha

    ReplyDelete
  24. hehe. saya tanak persoalkan sebab kak namee memang layak pon, hehe. tahniah.btw tak sgka pula kak namee pakai contact lens. ke kak namee pakai yang takde power?

    ReplyDelete
  25. wah tahniah kak namee...rezeki mencurah2

    ReplyDelete
  26. Wah tahniah...syukur alhamdulillah rezeki baby dlm perut dan adam..

    ReplyDelete
  27. Congrats kak namee!!, rezeki baby tu.. mesti baby long adam dgn baby dalam perut and of course suami kak namee bangga dgn kak namee tau :) :)

    ReplyDelete
  28. Rezeki baby siapa yang tahu kan!Tahniah Namee

    ReplyDelete
  29. rezeki baby! tahniah namee! lagipun memang namee nampak sesuai jadi duta diorang.. muka nampak lembut. orang macam tertarik2 nak beli nak beli..

    ReplyDelete
  30. tahniah nameee !!!!
    tumpang bangga hehe ..
    namee best ... kite suka baca blog namee yg telus neh ..

    semoga tmbah berjaya hokey !

    ReplyDelete
  31. Tahniah, Namee! Rezeki anak. Namee memang calon yg paling sesuai. :)

    ReplyDelete
  32. Baby bump dari depan tak nampak sangat sebab baju tu. Comelnya Kak Namee, cantik macam selalu. hehe. Tahniah Kak Namee :) Adore you.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...