Monday, December 29, 2014

Happy 2nd Anniversary Husband

Hi


2 tahun. Rasa macam sekejap je like macam hek elehhhh baru 2 tahun, jangan kecoh sangat lah kauuu. 2 tahun pun macam2 dah benda belajar dalam misi menjadi wanita matang. Walaupun makan masih tercomot tumpah kat baju, lepas makan guna tangan masih lap di kain ( malas cuci tangan lap kat baju je tak senonoh), sendawa masih burppp kuat2 tanpa segan silu dan pilihan cadar katil masih bercorak cartoon. T_T

So far 2 tahun ni alhamdulillah bahagia. Nak kata perfect semua benda takde lah cuma nya we both cuba untuk serasikan diri. Mana ada benda perfect kan. Barbie doll yang dibuat oleh mesin pun tak perfect. Pinggang kecik sangat .Tak proportion langsung. Nampak nauu menipu pastu takde nipple. hahaa.Sejak ada anak lagi lah. Sangat2 bersyukur dapat husband yang alhamdulillah boleh harap in certain things. Banyak jugak membantu. Ada yang macam like whatt namee sarat mengandung pun kau masih sental toilet ke weyh. Kenapa tak suruh Isham. 

Whenever ada benda yang I rasa husband patut buat tapi dia buat dek alih2 haku jugak terpaksa mengadap benda tuh, think again. Ingat balik benda lain yang dia buat. Contoh, I boleh terbongkang bongkang cuci toilet, nampak inner jantan disitu Tapi kalau bila tak puas hati, fikir balik apa yang husband bantu. Selama ni setiap hari Isham tolong buang sampah, cuci baju jemur dan lebih teliti beli barang pasar. Atau kalau dalam situasi husband kau tak membantu kerja rumah langsung  pun, mesti ada kelebihan lain kat dia. 

Macam pelik kan 2 different people can make up a relationship. T_T Dua dua different values and ada pe'el masing2. hewhew

Tapi nasib baik kitorang dua ni jenis kalau masing2 x puas hati , x straight away ISH apesal camni ISH ISH. So far these 2 years kita banyak lantak lah macam mana pun sebab Isham memang bukan jenis mulut complain, I pun sama. Dah dua2 jenis tak pokpek...so aman. beheee . I jenis pemarah awalnya ( genetik baran ) tapi sebab x suka gaduh2, maka lek lek saja. PErbezaan tu yang buat kita jadi tulang belakang , bukan setakat tulang belakang,,segala jenis tulang pun to each other.

Macam yang I pernah mention dalam entry 2 become 1...
Botol anak I suka cuci terus letak tepi

While le husband suka rendam dulu sebab bagi dia biar kotoran keluar dulu then only berus dan cuci.

Kalau makan benda yang berpaket, lepas makan i akan ikat guna getah je.


While le husband akan masukkan dalam tupperware atau tin kedap udara.



I picit ubat gigi dari bawah ke atas.

While le husband picit ubat gigi dari tengah


Kain lap dapur, I suka berus lepas guna, perah letak tepi.


While le husband suka terus cuci masuk mesin lepas lap dapur.


Jam apa2 I suka biar je atas meja/kabinet simpan suhu persekitaran tapi semut la kacau. 

While le husband pulak suka simpan semua dalam peti ais sebab semut takkan datang menyerang

Kalau tengok perbezaan tu, takde sape yang salah atau betul pun . Cuma masing2 ada style masing2. So itu la lesson tahun pertama dan kedua. Dalam penjagaan anak pulak, kalau nampak macam husband letih tu..i dont blame him kalau anak bangun malam tapi dia tak terjaga. 

So these early 2 years, I belajar is never ever 'ISH' 'ISH; to each other. wehee

Happy anniversary husband. Jangan lupa date japgi tengok wayang. Belanja popcorn large extra caramel satu. Air ice lemon tea. Couple seat please. 




Breastpump for SALE : Spectra S1

Selalu sebelum beranak, persediaan baby memang dah 100% lengkap. Dari baju, mittens, pampers segala benda sampai ke breastpump semua dah sediakan. Sebab nanti lepas bersalin senang. Takdela eh eh tertinggal lupa nak beli. Dah la tengah pantang kan. So I faham bila barang2 yang dibeli sebelum bersalin tu ada yang last2 tak terpakai pun. Sebab I pun sama.

Sebab tu la tuan pemilik breastpump ni nak jual. Kita sebagai ibu memang plan nak yang terbaik untuk anak. Awal2 dah survey breastpump mana yang terbaik. Tapi bukan journey semua orang smooth nak nak dalam menyusu anak. Kalau susu korang banyak , syukur nikmat memang rezeki anak korang lah.

Ni bagi kes ibu yang dah la x banyak susu, tanpa rela terpaksa bagi jugak susu formula guna botol. Last2 anak taknak langsung cuba nipple ibu. Haah memang ibu2 camni akan terkilan.

So antara sebab tu la breastpump ni dijual. Yela, dari bazir x guna baiklah bagi manfaat kat orang lain untuk guna.




  • Super quiet
  • Closed system - hygienic for you & baby
  • Night light - 2 Level 
  • Timer - 30 Minutes
  • Timer Display
  • Everything you need for pumping (additional breast shield purchase separately)
  • Powerful, adjustable suction
  • Massage mode & fully adjustable program to best suit your body
  • Inbuilt rechargeable battery
  • 12 Suction Levels
  • 5 Cycle Levels
  • Back-flow protection
  • Vacuum Range : 0 ~ 300mmHg 
  • Cycle Length : 38 - 54 RPM
  • Vacuum range 0 ~ 300 mmHg
  • Cycle length 38-54 RPM
  • Weight : 2kgs
  • Battery Information : 3 LED Bar Battery Indicator on Display - Approx 3 hours expression, 1 LED Bar Battery Indicator on Display - Approx 1 hour expression



Sesiapa berminat boleh email..

ieda2512@yahoo.com 

Nama penjual : Pawida





50 comments :

  1. Hepi enibeseri namee! Ai pon dah masuk 2 tahun masa 10/11 ari tu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yayy ! happy anniversary untuk kamu jugaaa.

      Delete
  2. Happy anniversary for both of u. Isham and namee. . Semoga berbahagia ke anak cucu. Amin. Anyway , date kahwin u sama dengan betday I. He he he.

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin. eh selamat hari jadi kat kamuuu. hehe

      Delete
  3. happy 2nd anniversary namee..anak pun dah nak masuk dua ye..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah. haha. 2 tahun 2 anak. aihhh. pasni xleh laaa. dah la czer. :(

      Delete
  4. Biasalah tu kan sis, setiap pasangan berbeza maka akan saling melengkapi satu sama lain.

    ReplyDelete
  5. selamat ulangtahun namee..
    ada baca pasal u dlm pa.& ma januari 2015
    tahniah juga sbb tgh mengandung anak no2
    taje care :’)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih qaseh rania. hehe. oh yg topik ngandung sexy kan. hehe

      Delete
  6. selamat ulangtahun kak namee yang gojes.. yang penting, sama sama melengkapi.. ha giteww kak..

    ReplyDelete
  7. Happy Anniversary semoga many more years coming till Jannah..
    saling melengkapi giteww

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin. insyaAllah. marriage ni banyak n long way to goooo T_T

      Delete
  8. Assalamualaikum namee. semoga kekal bahagia dengan suami dan anak-anak. hehehhee

    ReplyDelete
  9. happy anniversary....semoga terussss bahagia dan bahagia ...=D

    ReplyDelete
  10. Happy anniversary kak namee.. Selamat dating, anis kat sini tengah final exam >_<

    ReplyDelete
  11. hepi annivesary kak namee.....hope akak semakin bahagia dengan husband, adam and baby yang akan keluar nanti..amin..love u muahh muaahh

    ReplyDelete
  12. hahah..kt same la namee..kawen nnt nk tgk cmne si qisti tu pnye prangai plak :p

    happy 2nd anniversaryyyyyy :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekekke. nnti tengok camne. bila dah kahwin la kuar segala. haha

      Delete
  13. happy anniversary..nama pun saling melengkapi kan..kena la ada beza sikit..haah lah kan kalo kita diamkan pun best gak aman damai..apesal la i salu pilih untuk membebel..padahal laki bukan dengar dok ulang blik kan..

    Saluran Bantuan Pantai Timur melalui SMS

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab laki xmau dengar la membazir air liur kita bebel. so i choce not to la. penat je. merajuk senyap xmau cakap je senang. ekekke

      Delete
  14. selamat ulangtahun ^^ walaupun lebih muda dr kak namee, saya bakal menyambut ulangtahun ke enam tapi apa yg knamee share dalam entri ni kami masih belajar lagi ^^semoga berkekalan kebahagiaan itu. bahagia bukan hanya kegembiraan yg dikongsi bersama tapi kepahitan yg dihadapi bersama

    ReplyDelete
    Replies
    1. best gila dah tahun keenammmm. awak kahwin umur berapa ??? 18 tahun kee ? O_O . waa. pe, sy pun masih belajar. sy lg la baru masuk tahun kedua.

      Delete
  15. happy 2nd anniversaryyyyyy namee n hsbnd...
    perbezaan tu la yg buat kite hapy laki bini kennn..dah kalau semua nak sama..tak ke boring.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg beza nak suit each other tu yg buat kita makin kukuh. siang malam doa jdoh kekal selamanya. hehe

      Delete
  16. happy annieversary sayangggggggggggggggg.. ish,tak sabar lak nak kawen :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. elellele..nak kahwin dengan J lah tuuu. hehe

      Delete
  17. hahhaha betul tu. diffnt tu la buat hubungan tu nmpk unik n perfect. hppy annvsry dear

    ReplyDelete
    Replies
    1. txs kyla. banyak benda sy masih nk blaja. ni baru2 tahun kahwin. tahun tahun akan datangg. xtahuu lah.

      Delete
  18. k.namee! happy anniversary.. gigih 3 hari scroll kisah cinta k.namee.. c:
    suka baca blog akak!

    do follow me back kak. <3
    http://pemimpinmimpi.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. waahhh gigih. tp ramai yg suka baca kisah cinta tu. T_T

      Delete
  19. Selamat ulangtahun ke 2 buat namee dan isham..semoga kekal bahagia dan dirahmati Allah selalu..

    ReplyDelete
  20. Happy 2nd Anniversary namee :D samalaa bln wedd anniversary kita :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yayy sep sikitt. hehe. ramai kat hujung tahunnn.

      Delete
  21. selamat ulangtahun :) perbezaan tu yang buat hubungan kita menarik kan :)

    ReplyDelete
  22. sangat sangat sweet lah korang <3

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...