Monday, December 22, 2014

HiDY Collection !

Hi

Dah lama dah pun tahu  jenama baju Hidy and jenama Cipela shoes. Masalahnya diorang jual online, lepas tu tahu lah benda hot asyik cepat habis. Menyampah. Pastu laaa baru dapat tahu yang jenama Hidy and Cipela shoes ni dah bukak butik pun kat Wangsa Melawati sana. Sebab idam idam sangat nak baju Hidy, marilah terjah ! Finally ! herghhhh






Suka sangat baju2 dia. Macam inspired by Punjabi cumanya yang dah dimodern kan lah. Butik Hidy punya collection lain dari yang lain sebab design corak baju tu semua diorang design sendiri. So like no way lah nak sama dengan orang sebelah. hahaa. Ni tak, kang baju I pakai adalah sepasang blouse, satgi pi Mydin jumpa orang lain pakai tapi dia punya skirt. bahaaa. Ni kes supplier beli kain sama. Kalau baju2 Hidy ni takde yea, semua corak adalah baju. Takde tetiba boleh jadi skirt pulak atau tudung. 









Dah lama dah ngidam nak baju camni sebab boleh pakai dengan jeans, match dengan jeans even jeans gaya koyak rabak pun boleh suit pastu dengan seluar formal untuk gi office. So senang lah nak mix and match. hewhewww.


mengidam yang ini


Baju baju diorang semua concept camtuh. We can go for casual and formal. Sebab tu la gila kecewa apesal lah asyiknya sold out dalam website dia. Nasib baik dah buka butik. Kalau tak, tak merasa. Tunggu lama sikit baru merasa. huwaa

Pastu butik Hidy ni ada jenama lagi bawah dia, jenama Cipela shoes. Pun sama handmade and dijahit sendiri. Bukan jenis kasut2 yang diimport longgok dari China tuh. Selesa gila Cipela shoes nih.

Semua design sendiri dan handmade. ! Selesa!






Harga pun seronoknya lah mampu milik. Tapi yang paling best hari Khamis minggu depan on 25 th December 2014 akan ada sale event yang gila2 sale up to 80% and ada 'FUKUBUKURO' . Tu bahasa Jepun lah tapi kalau dalam bahasa english is LUCKY BAG !! 110 lucky bag je disediakan ! very limited !!

Lucky bag ni best gila. Satu baju dan satu kasut akan diletakkan dalam lucky bag tu tapi lucky bag tu misteri ahh. Korang taktahu apa isi kandungan dia. Kira macam surprise tapi hanya size je diberitahu ! Contoh lah kalau lucky bag tu harga RM80 tapi items yang korang dapat tu jauh lagi mahal. Nasib2 untung badan lah ! Yang sale plak memang up to 80% ..so baju boleh dapat dengan harga serendah RM20 je weyhh. Mana nak dapat baju yang design sendiri n limited edition harga RM20. nanges.


25 December 2014 
Khamis !

Taddaaa !


HiDY boutique store: No.46, Lorong Dataran Wangsa, Dataran Wangsa Melawati, Wangsa Melawati 53100 Kuala Lumpur. +6 01338 01338




See you !!

          

Aura 7 Bunga  & Harum Sedap Malam



Macam mana hebat and cun melecun seseorang tu, kalau takde aura....orang luar akan menyampah jugak. Buat la baik camane pun, tapi sebab aura tu takde..mesti nasib selalu tak baik. Contoh, kalau pergi interview kerja, dah sehabis mungkin dah prepare tapi last2 tak dapat job tu . Maybe bukan rezeki . Tapi salah satunya maybe kita takde aura. Dalam agama kita aura tu dipanggil Nur !

Sebab tu la ada nya minyak bau bauan aura ni. Minda manusia sangat peka terhadap bau-bauan.
Bau-bauan yang dihidu mampu mencetuskan gelombang aura positif terhadap minda dan tindakan.


Aroma 100% daripada sumber semulajadi mampu mengaktifkan minda.


Minyak aura 7 bunga dan harum sedap malam mampu membantu masalah:
•hubungan suami isteri makin renggang
•aura anda yang kotor,busuk,bocor,panas,kusam .
•badan lesu dan tidak bermaya
•wajah suram,pucat,tiada seri,kurang keyakinan diri,stress dan murung
•tiada mood untuk memulakan hari anda
Harum sedap malam:Bunga harum malam
7 aura bunga:gabungan 7 jenis bunga lavender,rose,zaffron,melur,orkid,ylang-ylang & daisy
Fungsi :
•mandian untuk menaikkan seri dan memikat kerana khasiat bunga yang menyerap masuk je dalam tubuh
•setiap malam bagai malam pertama buat suami isteri
•membersih,mewangikan dan mencantikkan kulit
•menyegarkan tubuh yang letih dan lesu
Cara guna:
Titiskan 2-3 titik minyak aura ke dalam air untuk mandian terakhir.
Boleh digunakan pagi dan petang.
Sebotol tahan untuk 20 kali mandian.
Harga :
RM 55
Tidak termasuk pos
Pos RM 6 Semenanjung Malaysia
RM 10 Sabah Sarawak
Cara belian:
Whatsapp- 011 402 44 804
Instagram- @najwa_beutee
http://instagram.com/najwa_beutee
Facebook-Najwa beutee




13 comments :

  1. wahh sukanya baju macam ni.. dah lama nak cari..

    ReplyDelete
  2. mcm best je lucky bag tu. tp mmg sadis kalau beli baju, jalan2 tgk org sebelah pakai baju sama tp pattern lain. T-T

    ReplyDelete
  3. waaaaaaa..baju dia semua cntik!!

    ReplyDelete
  4. nampak cam selesa kena try satu camni

    ReplyDelete
  5. Wah.. dh lame jg I cr bj2 sopan muslimah mcm ni. Xdelah nk berbaju kurung aje. Sis Namee pun Subhanallah nmpk kna dgn their collection tu.. will b stalking them asap.

    ReplyDelete
  6. lawanya baju dia......geramnya cmnie....tgh poket kering ni la trnmpk benda2 gini haaa

    ReplyDelete
  7. suke sgt benda benda rare mcm kat hidy ni.... harum sedp mlm tu pn mcm best.. heee

    ReplyDelete
  8. cantik baju dia... lengan panjang, lagi saya suka. snang xpayah nak pakai cardigan or inner.. mind if i ask brapa harga baju ni? :-)

    ReplyDelete
  9. hmmmm...jangan bagi isteri saya anampak semua koleksi baju ni semua sudah la

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...