Wednesday, December 3, 2014

Nak Makan, Ada Yang Sudi Tolong Hantarkan. Yayy !

Hi

Betapa saratnya diriku sekarang...


Sarat dengan kerja assignments, thesis proposal nak kena hantar weyhh. Terkontang kanting nak cari tajuk thesis yang paling menarik. Dalam masa yang menarik, yang paling senang nak kumpul data. Dalam pada masa yang sama, yang seghonok untuk dipersembahkan dihadapan panel2. 

Sarat dengan habit baru Adam, iaitu habit ingin berdukung ke mana saja ku pergi. Kalau tetiba I terkena penyakit batu karang, ini lah puncanya. Si kecil yang berbadan kenit ni yang takluk segalanya sekarang. Kalau tak diikuti kehendak, terus menangis macam lori kayu balak. 


Sarat dengan kerjarumah, makan baju suami perlu dirapi, rumah perlu dirapi. Baru puas hati. 


Sarat dengan kerja2 clients. Hari2 perlu tilik segala email yang dihantar. 


Sarat membawa perut. 


See betapa saratnya. Sarat dan kekangan masa. 


So this week adalah minggu yang paling tough. Segala kesaratan di atas perlu diselesaikan. Paling parah thesis proposal weyh. Kalau tak submit nanti tak boleh graduate. hewhew. Sambil menaip thesis sambil mendukung anak pula. 

Makan sampai terlupa sebab tak dan nak masak untuk diri sendiri kalau ada si kecil yang clingy ini. Nak masak makan memang tak sempat ah . Nak makan kena beli lah tapi dah nama masak pun takde masa, nak pergi start enjin kereta dan memecut keluar lagi lah takde.


So the only pilihan yang ada weyh. Order makanan. Order makanan, pilihan apa je yang ada weyh ? Fast food je ke ? Teringin nak makan Kenny Rogers tapi mana ada delivery, hewwww. Eh pastu mengadu kat Isham, terus Isham dengan tegas.."bukan sekarang ada Food Panda ke boleh tolong delivery food ??! "


Dengan laju terus godek playstore cari apps Food Panda.


Terus download ah apps foodpanda ni. Food Panda ni is perkhidamatan delivery makanan. So even dari restaurant yang takde buat delivery pun no worries sebab Food Panda ni settle kan . Untuk orang busy yang terdesak takde time nak pergi drive beli makanan atau masak...sesuai sangat ah ni.







Pilih lokasi..



Pilih tempat makan...haa nak makan apa.



Eh dah sampai. 







Kenny Rogers mana ada food delivery, hewhew. Tapi hajat mengidam kesampaian sebab ada servis Food Panda nih. apa2 yang korang nak makan pun boleh order je thru Food Panda nih pastu dia tolong hantarkan.

Gulp...

anak minta didukung pula. Ini lah dia suspect clingy tuh. T_T















Senang la camni. Ada delivery by Food Panda. so dari restaurant dan tempat makan mana2 yang korang teringin tapi xde delivery pun takde hal uolsss. Order je thru Food Panda. Just pilih2 and click je pastu tunggu makanan sampai...hewhew. 


Seriuosly sangat senang bila time busy sangat tak menyempat plus bila ada kemudahan foodpanda ni, most of the food yg kita nak makan dia boleh tolong hantarkan !! Kalau korang belum cuba, boleh download apps and guna coupon ni NameeraPanda10 untuk dapatkan harga murah. Tapi coupon tu valid untuk first time customer food panda jelah. hewheww. 

dagu siap double layer. Yela nak makan, ada orang yang sudi nak hantarkan. hewheww.



Weekly contest !!

Pastu setiap minggu pulak tuh foodpanda ni buat contest ! Setiap minggu akan dipilih 3 pemenang !! First prize bakal menang Iphone 6 . hewhew.

Hanya perlu ..

1) Visit facebook FoodPanda dan cari competition post. selalunya setiap hari Khamis akan update pasal weekly contest !

2) Like & Share post tu..

3) Tulis dalam ruangan komen yang paling kreatif "Food Panda bantu menjimatkan masa saya kerana.........................................." ( sambungkan dengan ayat paling kreatif weyh)

Setiap minggu akan ada 3 pemenang. Pemenang pertama akan dapat Iphone 6 hewhewww. siapa nak join contest setiap minggu boleh ke link ni foodpanda contest











23 comments :

  1. bagusss nya!!!! nak download la camni hehhehee

    ReplyDelete
  2. lepas ni kiter beramai-ramai jadi panda dek kerana food panda ni..kekekeke....tapi mcm best je app ni!

    ReplyDelete
  3. ahaa namee.. same je.. kengkadang macam tetibe nak makan a&w. nak pergi macam jauh je kat ampang ni nak masuk pegi celah kl.... Tapi food panda boleh hantar!!! hahahaha.. sukeee..

    ReplyDelete
  4. wow...bagus nie leh download arr...

    ReplyDelete
  5. Senang nye skrg ni kan..mcm2 application ada..boleh try lepas ni..

    ReplyDelete
  6. wow bagusnye sis.. i pn tgh pantang ni elok sgt la tu..

    ReplyDelete
  7. nak order gak la.. bagus utk org yang malas keluar rumah.. hehehe..

    ReplyDelete
  8. hahaha..suspect clingy pun lapa tgk kenny rogers tu :P

    ReplyDelete
  9. food panda mmg best! aritu order ayam pente express kat ofis...superb!! hehe

    ReplyDelete
  10. bagus... serious akak kalau duk kat malaysia, mesti jadi pengguna tegar food panda ni hahaha dulu selalu call "room service".

    ReplyDelete
  11. Waa..zaman skrg mcm2 ade..sume d hujung jari..
    jom sgah rumah saya lak, boleh makan2 jgak:
    http://danishdamiadaris.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. kuching daa... kuchung plak. typo

    ReplyDelete
  13. ...hebat la sis nameeroslan..mmg superwoman..dlm keadaan sarat sempat think positif.kebykn org mmg xdpt nk handle tambah2 anak kecil dan mengandung lg..i'm proud of u..

    ReplyDelete
  14. ...hebat la sis nameeroslan..mmg superwoman..dlm keadaan sarat sempat think positif.kebykn org mmg xdpt nk handle tambah2 anak kecil dan mengandung lg..i'm proud of u..

    ReplyDelete
  15. Ooo ingatkan food panda hantar makanan jenama dorang je...

    ReplyDelete
  16. Best ni..siapalah snap pic namee ni eh..huhu..

    ReplyDelete
  17. mcm best jerk ni boleh try ni....kalau makan yong tau fu leh anto x mau kene pelangkung mcm ni ha2...

    ReplyDelete
  18. kat kelantan ade ke,, macam tak de je,, huhuu

    ReplyDelete
  19. Dah penah dengar pasal food panda ni. tapi lepas baca entri namee terus install! huhuhu...

    ReplyDelete
  20. Yeay!! Dh try dh foodpanda ni..mmg berbaloi.. all thanks to kaknamee

    ReplyDelete
  21. Yeay!! Sy x pernah igt saya ada blog..hahaha..bila komen kat kaknamee pasal foodpanda tadi..baru mcm..eh blogku..hehehe..
    Harap sudila singgah ke blog sy tu..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...