Friday, December 5, 2014

Photoshoot Wanita Hari Ini TV3

Hi

Malam2 sebelum nak tidur, selepas tidurkan Adam jari jemari sibuk scroll2 down email lagi thru smartphone. Tengok email clients yang mana masih belum di entertain. hewhew. Pastu masuk email baru , "eh siapa ni" . .."Salam saya Nabihah dari wanita hari ini. nak arrange interview pasal topic online shopping. hewhew". Eh hewhew tu I yang tambah, bila dia mention dia nabihah terus teringat video yang masa Thaipusam tuh bahaa . Eh sorry Nabihah tapi I rasa mamat India tu kelakar. hahaa. Tiap kali tengok balik video ni mesti tergelak lagi.


Sebab memang tengok show Wanita Hari Ini , so kenal la pengacara2 semua. Yang lama yang baru semua lah kenal. So fikir2 masa tu free pun, terus reply email and say yes. Satunya sebab topic "online shopping" weyhh. Kepakaran iols tuh. hewhew. Kan tengok kat blog ni selalu kongsi pasal online web mana yang best, mana yang murah. Saja nak goda korang sekali.


So ok set, on Selasa at 2pm kita shoot. Shoot sempoi2 je. Cumanya perlu tunjuk barang yang beli online. Piker punya piker, hmmm pilih few category barang lah untuk di shoot nanti. Of course lah yang banyk beli pun barang kecantikan, baju, handbag, and so far mainan Adam pun beli online. So include sekali lah, baru nampak maciam maciam.



Susun siap2 macam ni sebab macam dah agak, nanti kalau crew tv3 sampai senang lah diorang terus visual shoot je. Susun siap2 pastu I pergi tepek2 bedak kat muka sikit. Nak makeup tebal nampak melebih pulak.. So tepek2 bedak sikit je dah n mascara.

Ni antara I beli online lah , kain tu je orang bagi. Tapi dijual online lah.Mainan Adam semua dibeli online. Satunya seriously kalau keluar bawa baby kan, nak beli terus okay tapi kalau nak pusing2 sambil survey. Kesian lah. Plak baby Adam jenis yang xnak tdo dalam stroller pun.  

Memang keluar setakat makan jela pastu jalan pastu balik.. 

 Berlakon2 scroll2 web. Pinjam iPad Isham. Iols mana ada iPad, buat IT. ni pun minta cousin ajarkan camne nak connect wifi kat iPad. bahaa


Nampak sangat dugong. duduk pun susah nak tutup kaki. tu lah siapa kata namee badan x naik. Naik bertimbun2 ni. Lepas ni pengsan camane nak kuruskan balik.

With Nabihah form WHI tv3 and sebelah tu aunt kita. 


Nampak je gaya sama dengan gambar di atas. Sebenarnya take 2. behee


Nampak je sama dengan gambar di atas...sebenarnya take 3. (perempuan memang macam ni, selagi rasa tak cantik dalam gambar selagi tu take take take take). Walhal sama je angle nya cuma mungkin 'sehelai' rambut je berada di posisi yang tak memuaskan. bahaaa

Last last Nabihah suarakan, eh kena duduk ke ? Jom la berdiri. hahaa, I pun rasa benda yang sama, Rasa bila duduk nampak tembun pastuh dengan keadaan sekarang ni rasa mencabar untuk melipat perut. ekekke

Hasil tangkapan bloggger Yana Yassin. 


Semangat kan iols. haha. thanks Nadiyah Abdullah for the photo. hehe

Tips lah untuk korang kalau membeli online ni...

1) Mula2 tengok review atau testimoni dari orang lain. Kan kadang2 kalau customer akan tagged peniaga bila dia puashati dengan pembelian. so that kind of feedback boleh dipercayai lah. 

2) Kalau nak beli barang2 handbag mahal, kalau rasa tak sabar nak menunggu...jangan pilih online shop yang terlalu banyak followers. Sebab demand tinggi so korang kena tunggu giliran berbulan2. Kalau jenis yang tak penyabar memang akan mengamuk lah. Pilh yang ada sederhana followers je.

Lepas dah on air ....

Namee nape suara garau

Gemoknya, kaki pun nampak susah gila takleh tutup rapat.

weyhh melampau kome ni


T_T.

By the way, terima kasih to Nabihah sebab terus teringat kat namee bila teringat pasal online shopping ni. Nampak snagat namee banyak share kt blog pasal online shop yang best. beheee


Kain Cotton Paling Cantik dan Berkualiti

Lihat ini. Nampak kemas. Ini adalah hasil dari material cotton. Ini semua hasil tempahan dari kain cotton TheCottonIn
Iols paling suka pakai baju kain cotton. Tak panas. hewhew pastu bila berjalan , alur kain xla nampak alur2 celahan badan. hewhew. Ni kalau pakai kain satin line spender pun nampak weyh. Bila duduk dan bangun, eh terselit pulak. bahaa. Segan. So lagi selesa pakai baju kain cotton. 

Kain cotton lawa buat baju kurung peplum, kedah, pahang semua masuk. Mana nak cari corak kain cotton yang cantik? hewhew. sila lah berkunjung ke TheCottonIn .Kat situ banyak kain cotton yang murah dan corak meletop2 and berkualiti. Takdela lepas cuci, berbulu2.





Satin Cotton, Twill Cotton & Printed Cotton
We sell retail at wholesale price
Comfortable yet affordable
Serendah RM66/spsg
The best thing is boleh request by meter
Hurry up!
Choose your favourite Cotton and Let the tailor made to fit your size! 

Page:
Fb: The Cotton In
                                  



5 comments :

  1. ala...nak tengok. harap ada kat tonton or mana2, nak kena godek la ni. hehehe namee ohsemmm :)

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum namee..wahh kepakaran namee ni..hehee suka baca review2 awak.. makin comel la ibu mengandung ni ~~~

    ReplyDelete
  3. x sempat nak snap masa kuar nama penuh , hihihihi.

    ReplyDelete
  4. tak nampak gemok pun.....mengandung mmglah tapi still cun

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...