Tuesday, December 16, 2014

Tahun Hadapan Yang Mendebarkan *sigh*

Hi

I tak pernah excited nak masuk tahun baru. Samalah perasaan time birthday, tak pernah nak excited. Hanyalah pertambahan angka and makin mencabar. Tapi tapi tapi tahun2 sebelum ni tak pernah rasa debar2 sangat . Mungkin ada new target tapi tak pernah rasa nervous. Inilah pertama kali I rasa nervous untuk masuk tahun baru. hewhewww

Satunya, perut bakal meletop dan bayi baru bakal melihat dunia. Plak tu kemungkinan besar perlu bersalin secara ceaser. Dari segi keturunan, memang jenis pintu susah dibuka. Mestilah nak induce. Masalahnya kes macam I ni , tak boleh induce. If nak bersalin secara normal perlu tunggu pintu dibuka secara semulajadinya. Kalau induce, contraction bakal kembang kecut 5 kali ganda and rahim dalam risiko untuk pecah. Em mudahan tetiba 'pintu' baik hati untuk buka sendiri. T_T


momok gila  . Dah nak bersalin and Adam yang clingy nih. Masih belum boleh imagine macam mana nak handle dua baby.


Mana la luka Iols tak rasa luka ceaser nak terbukak.....ni la trend baru Adam. tantrum kalau orang halang dia nak buat apa. Dia nak jilat tayar stroller dia. hahaa


Paling debar untuk beranak bedah sebab perasaan lepas ceaser tuh weyhh huwaaa. Tak rasa kaki kesan ubat bius, perlu praktis untuk rasa kaki balik, kena belajar kencing, dah la rahim sakit bedah, pastuh emmm ok lah taknak tulis lagi nanti ada yang takut, ecewah padahal diri sendiri yang ngeri. hahaa T_T . Em teringat masa perjalanan nak balik dari hospital ke rumah...kereta langgar batu besar tahi hidung je tapi sebab hentakan batu sebesar tahi hidung tu ...emm I rasa macam sakit macam usus terkeluar. T_T




Keduanya sebab mendebarkan, Exam. boleh pulak beranak time final exam. Dah macam mana nak baca buku time tengah sakit and nak jaga anak? Masa beranak baby Adam pun sama lah time final exam. Pandai betul kami merancang, bahaa. herghhh. Even budak2 UPM pun tanya "memang namee saja je ke nak beranak time exam ?" Ewah, seronoknya perit sambil menimba ilmu. 

Ketiga, Final semester as master student. Tahun hadapan juga final semester, maksudnya perlu membuat thesis dengan jayanya supaya boleh graduate . Nak grad dean list. Mudahan boleh score lagi untuk naikkan sampai 3.8 . Ewah, berangan tinggi. Lepas tu ada pulak yang hasut2 suruh sambung phD terus. Vahvahvah. Tak kuasa .

Keempat. Photoshoot. Tahun depan maka bermulalah kontrak untuk jadi duta contact lens Lacelle tuh. Nervous sebab big brand Bausch & Lomb tu. Nak photoshoot tu tak nervous, yang nervous nya sempatkah ku kurus ke berat 45kg seperti sedia kala. Sebenarnya tu berat sebelum mengandung Adam. Satunya bila dalam screen, manusia akan nampak 3 kali ganda tembam. Nanti double cheese burger di situ. siapa taknak nampak elok dalam gambar weyh and hope boleh bagi yang terbaik untuk bawak brand tu.  
photoshoot 4 bulan lepas  tapi x jadi guna pun shot yang ni. entah la tapi memang tak suka pun shot ni Lebih nampak kepada gambar shoot untuk cover kotak anmum. beheee,,emmm macam mana ah nak terangkan...bila u gain weight then automatic xde rasa confident pun. so diorang decide next year shoot lain. Baiklah.

Kelima. Percutian ke Hong Kong. Tapi untuk dua orang je, so sah sah la tak bawak anak2 kan. Wah dah boleh taip anak-anak. macam ramai je anak iols. T_T . susah hati tinggal anak 4 hari nanti. hewheww. eh tapi nak poie hong kong. Dulu lepas kahwin iols tak sempat honeymoon pun. Inilah peluangnyaaaaa. vahvahh

totally next year will be sangat busy. Emmm. Yang penting tak sabar nak habis study wee weeee.

Toodles



         
FeelVogue foundation
Foundation paling flawless yang dah terjual RM1 juta jualan. 



Punya tak gila hits penjualan foundation ni sebab foundation yang terbaik is foundation yang jenis :
-Ikut warna kulit
-Tak berminyak kan muka
-Tahan lama
-Tak bertompok
-Kulit nampak smooth

Mana tak power, foundation ni siap guna untuk mekap pengantin. Sellau kalau mekap pengantin orang sibuk nak guna brand maha2l yang berbelit lidah nak sebut tuh kan. Haa guna FeelVogue foundation Limited  Edition ni je. Tapi dari pagi menikah sampai ke post wedding shoot tahan lagi. Ewah.

Ni hasil mekap pengantin..
flawless gila nampak.

Ni hasil mekap harian, untuk natural look..

Mana la jualan tak cecah 1 juta, dah memang bagus. Memang susah nak cari brand fpundation yang bagus even brand mahal pun belum tentu serasi dengan kulit. Sempena tercapai nya jualan RM1 juta, diorang dengan baik hati nak bagi diskaun . Sesiapa yang teringin nak cuba and nampak flawless boleh la cuba....

SMS / Whatssap : 013- 331 0016






23 comments :

  1. bestnya lahai tahun depan dah banyak plan! kita ni jugak tersadai menungkan masa depan ntah camane -____-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xdela plan tapi memang akan terjadi. Hehe.nervous.

      Delete
  2. isy, seram pulak bila kak namee cerita pasal beranak ceaser tu.. X boleh bayang nnt diri sendiri macam mana. Ecewah, jodoh pun entah kemana lagi, blaja pun tak habis lagi dah fikir nak beranak.. kekeke :p
    All the best kak namee in everything! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Txs anis cantik. Ahaaa. Namee pun masih ngilu nak beranak ceaser nih. Gulppp.

      Delete
  3. betul tu Namee, tahun depan jugak mendebarkan bagi saya, sebab dah buat plan macam-macam..anyway, jangan risau sangat dengan baby yang rapat-rapat ni, masa depa kecik memang kita penat, tapi depa akan happy dan close sebab membesar bersama..percayalah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke..like everytime tgk adam mesti rasa sayu. Mudahan la adam happy bila dpt adik. Sedih sgt.

      Delete
  4. Doa banyak banyak...and kak yan pun doakan juga supaya Allah permudahkan segala urusan....

    ReplyDelete
  5. semoga semuanya dipermudahkan ye Namee. InshaAllah.

    ReplyDelete
  6. rezeki jangan di tolak insyallah nanti adam pandai dah bawa diri bila dah ada adik nanti....adamkan good boy....

    ReplyDelete
  7. KITA DOAKAN URUSAN BERSALIN NAMEE DIPERMUDAHKAN DAN SEMOGA TAHUN DEPAN NAMEE LEBIH KUATTTTT ^_^

    ReplyDelete
  8. Nape taknak bawa anak gi Hong Kong? Nanti rindu tau..

    ReplyDelete
  9. nak ikut gak ah g Hong Kong.. boleh kak namee? hahaha

    ReplyDelete
  10. semoga segalanya di permudahkan namee :)

    ReplyDelete
  11. semoga dipermudahkan semuanya Namee.. :-)

    enjoy every moment..

    ReplyDelete
  12. Hai namee..baby adam breastfeeding x? Nk tau la cmne namee urus mse utk menyusu dn kerja2 lain.

    ReplyDelete
  13. Hi Namee... semoga segala yang dihajat tercapai... nak bersalin tak lama lagi kan?? lapangkan fikiran dan semoga selamat semuanya...

    ReplyDelete
  14. Namee edd date bila? I end january 2015.. Heee nebes jugak ni.. I lg lom ade pengalaman bersalin.. Takut owhhhhh

    ReplyDelete
  15. Good luck sis..you can do it. Jangan lupa minum air kunyit kisar supaya cepat kering luka and jangan lupa makan gamat, beli gamat yang AG 2000 tu tak berapa bau sangat.

    ReplyDelete
  16. Semoga dipermudahkan segala urusan.

    ReplyDelete
  17. batu besar tahi hidung? kahkahkahkah..... you can do it namee...!!!
    Nak menang RM100, RM50 dan hadiah misteri... jom join G A di blog saya….
    http://enyyusnizar.blogspot.com/2014/12/giveaway-by-eny-abdullah-komen-banyak.html

    ReplyDelete
  18. Namee, all the best for next year..bak kata omputih, just go with the flowwww. hehe
    Rabbi Yassir wala tua'ssir. Amiin

    ReplyDelete
  19. Hi namee.. nak tnya apa persiapan namee nk tglkan anak2 4 hari nnt? Masa tu baby umur berapa? Saya pun dlm dilema yg sama ni..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...