Thursday, January 22, 2015

4 Tahun Blogging

Hi

15 / 1 / 2011 tarikh I buat blog.

Rupanya dah 4 tahun dah umur blog ni. Cepat betul masa berlalu. Siap dah ada 2 anak. T_T . Beranak tiap tahun pulak tu. Eh tetiba dah 4 tahun blog ni. Baru teringat anniversary blog bila teiba baca entry lama2. Eyyy nampak nauu tak matang entry2 lama. Geli geleman pulak baca. hahaa. Minta maaf sangat entry2 dulu2 tulis ikut suka je nak sindir2 orang pun sukati mak bapak iols je. Tak alert. Bila baca balik rasa tak matang gila. Haah memang tak matang pun. T_T . 

Masa buat blog, seriously l tak tahu nak tulis pasal apa. Krisis identiti betul. Mula blog masa habis degree haritu pastuh cam takde benda nak buat . So ingat nak setup blog nak jual2 benda ahhh. Bangang pun ada rasa. Masa tu tak tahu lah blog ni untuk apa. Tengok semua orang tulis2 pasal kisah harian. Macam syok je masalahnya iol ni 24 jam terperuk dalam rumah. Memang lama la fikir nak tulis apa benda. Masa I baru buat blog ni, ada la few blogger yang tengah2 hot gila time nih. 

Rasa macam waaaa gila diorang ni macam mana boleh dapat pembaca camtuh. I tulis je apa2 tanpa dedahkan identiti. Tips cinta la apa lah bajet good good je. haha. Mula2 tunjuk la muka pastu macam takut pulak family ke kawan ke terbaca terus I sorok balik diri. Maluuu ah orang baca iols tulis. Lagipun masa tu smartphone baru nak keluar...iols je takde samartphone. So gambar selfie pun tak banyak. Takde pun. So tak banyak benda boleh kongsi. 

Ingat lagi, I siap sorok lagi dari Isham pasal blog ni. Eh xpe ah belum kahwin lagi, bukan dosa pun sorok apa2 dari dia hewhew. Sebab Isham ni jenis tak into social medias sangat. Dia rasa macam xde faedah untuk ada acc facebook ke blog ke friendster ke. So dari bergaduh2, elok iols sorok je. Tapi bila dah second year blogging tu, dah nak dekat kahwin so rasa macam nak share pulak kisah cinta kat blog. 

Tetiba lepas tu kenapa macam pembaca bertalu masuk. T_T . Tak tahu datang dari mana lepas tu tengok pageview pasal kisah cinta tu banyak pulak. Macam dah gelabah dah. Maybe kisah cinta terhalang tu ramai yang experience kot, so macam tetiba 'aikkk siapa yang baca ni?" . Kalau kisah kita sama..moh ler seppp sikit.

So far dah 4 tahun blogging ni, I tengok blog ni dah macam diary pun. Macam kisah berepisod. Ada lah blog2 yang I memang baca , dari zaman dia muda tak kahwin, kahwin sampai ada anak. Seronok pulak. so dari situ I pun dapat idea untuk buat blog ni macam diary je tapi kadang2 tu share lah apa benda yang I selalu buat so macam boleh jadi tips. Tips bangang2 je tapi kalau bawak faedah kat pembaca alhamdulillah. So now I lebih alert lah untuk tidak tulis hentam krono. 

Fokus tulis pasal diri sendiri je. Terima kasih sesape tetiba baca blog ni. Maaf kalau banyak mengarut. tapi ini lah diary saya hewhewwww. Nak whining kat sini boleh taip panjang2. Nak ngadu apa2 tulis je kat blog, mesti pastu ramai2 pun kongsi cerita dan pengalaman. tu yang buat I selalu kuat sebenarnya. Bila baca kisah orang lain jugak terus rasa ada genggg. Yang lain ada masalah sama pun bila baca2 feedback, semua pun turut sama "oh aku tidak bersendirian hewheww"

I bet 80% dari kome kome ni termula baca blog ni sebab kisah hubungan tanpa restu tu kannn? Baik ngaku. kekekke ke ada niat nak kahwin laki super senior ? Ewahhh.

nah gambar zaman geli geleman. haha 

eh i ada sebut bangang kan kat atas ? ish apa mak orang sebut bangang. nak delete malas. T_T mahap la yea.






   

Lebatkan rambut yang botak ??

Lembapkan bibir yang kering terkopek package berdarah . heheh

Aromaterapi. Korang ingat untuk bau bauan je ke ? T_T . Hairlife Aromatheraphy Cooling Oil [#HACO] ni minyak aromaterapi yang paling awesome gila. Minyak dia bukan takat bagi aura and ketenangan macam minyak aura biasa jual tu tapi siap boleh jadi sebagai lipbalm lagi. 


Tengok ni hewhew. Adik ni bibir punya lah kering merekah2 siap berdarah lagi tapi lepas sapu minyak aromaterapi Hairlife Aromatheraphy Cooling Oil [#HACO] ni , lembap bibir dia.








Ni dia test2 power minyak HACO ni kat kepala suami dia. Nak bagi rambut lebat, sekali memang tumbuh lebat. wah wah. Tengok testimoni bawah ni. So sebelum nak gi Yun Nam Hair Care ke  boleh ikhtiar guna minyak aromaterapi HACO ni dulu. hewhew




Hairlife Aromatheraphy Cooling Oil [#HACO]

Banyak khasiat minyak HACO ni, plus diperbuat dari minyak essensial dari tumbuh-tumbuhan. Pendek kata macam perubatan herba lah. Macam kita bau bau rumput masa hujan pun dah syok snagat kekkeke. Macam tu jugak lah minyak HACO ni tapi minyak aromaterapi HACO ni boleh guna untuk khasiat lain jugak.


Khasiat Minyak #HACO :
Memberikan kedinginan yang menyegarkan, menghilangkan STRESS, sakit kepala, masuk angin, dan mabuk perjalanan, mencegah gejala selsema, batuk, buasir, melebatkan penumbuhan rambut, mengatasi keguguran rambut, membaiki kulit yang rosak atau kegatalan, mencegah kesengalan badan dan memberikan kesegaran aromatherapy

Kandungan Minyak #HACO :
~ Minyak Kelapa Dara 
~ Minyak Argan
~ Minyak Daun Pudina
~ Minyak Avocado

Cara Pemakaian :
Titikan dan gosok secukupnya pada bahagian yang sakit

Perhatian !!!
Hanya digunakan untuk pengubatan luaran, hindari pemakaian pada selaput mata dan bahagian perut bagi ibu yang mengandung.

Boleh didapati 3 saiz Minyak #HACO
~ 5ml RM8sm/RM13ss
~ 30ml RM38sm/RM43ss
~ 50ml RM58sm/RM63ss

Tidak termasuk kos pengeposan
Semenanjung Malaysia RM 6.00
Sabah Sarawak RM 10.00

Pilihan Wangian Aromatherapy 
~ Rose
~ Apple 
~ Lavender
~ Vanila


JOM BELAI DAN MANJAKAN DIRI SERTA KELUARGA DENGAN 
"Hairlife Aromatherapy Cooling Oil (HACO)"

Minyak Malar Harum dan Segar berasaskan Minyak Kelapa Dara (Virgin Coconut Oil) dengan campuran :
* Minyak Avocado
* Minyak Argan 
* Daun Pudina

Penggunaan Top-to-Toe tanpa was-was kerana ia 100% buatan Muslim dan tiada bahan terlarang dan sudah pasti boleh di bawa untuk SOLAT.

Paling penting ia adalah HOMEMADE, bukan buatan kilang 
Kegunaan & Kebaikan HACO 
Heavy check mark Rambut TIDAK GUGUR lagi
Heavy check mark SIFAR kelemumur
Heavy check mark KULAT pun takut dengan rambut yang sihat
Heavy check mark TIADA lagi sakit kepala dan migrain yang membelenggu
Heavy check mark KEKAL SELESA ketika BERTUDUNG dan tiada lagi alasan untuk tidak bertudung 
Heavy check mark bau WANGIAN bagaikan minyak wangi di pasaran 
Heavy check mark berWANGI-wangi ketika SOLAT
Heavy check mark rambut LURUS tidak bercabang lagi
Heavy check mark KUTU berpindah ke tempat lain
Heavy check mark MALAR segar
Heavy check mark TIDAK LAGI MENGANTUK dan sentiasa SEGAR 
Heavy check mark Merawat PELBAGAI penyakit kulit
Heavy check mark Dapat MERAWAT BISUL
Heavy check mark MERAWAT BUASIR
Heavy check mark MERAWAT SELESEMA 
Heavy check mark TIADA RUAM lagi
Heavy check mark TIADA lagi tangisan kerana SAKIT GIGI
Heavy check mark bagaikan AJAIB dapat mengurangkan/menghilangkan senggugut dan sakit perut 


                                           


40 comments :

  1. Ahaks! I know exactly what you feel after reading those old and so called 'baru nak up' entry. Merepek lagi tak matang. But, tengok la sekarang. Penulisan dah semakin baik kan! Hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa bengong habis. T_T. Sekarang lebih jadi diri sendiri. mihmih

      Delete
  2. muka namee kacukan sangat haaaaaa....sebut tu kita suka datang sini...dan paling best! dapat kenal namee..first time date masa event perl xlim n still keep in touch till now, eh..sape kata namee sombong?meh nak babap...hahaha...bye :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa mekkkk. kita happy gila kenal mek and otherss. seronok. sbb namee ni jarang kelaur so bila jmpa blogege rkt luar rse happyyy !! txs mekk. nnti kita jmpa lg okkkk.

      Delete
    2. happy sampai typo kan ,haha :P

      Delete
    3. hahaaaa namee mggggg selalu typoooo mekk. bahaaaa

      Delete
    4. Hahahaha. first time jupe namee pon kat perl xlim, terus lepak satu meja sebab kita takde kawan time tu. hahaha. then tanya namee, kenal ke iday. namee cakap nampak ida selalu komen. hahahaha. bila nak jupe korang ni :)

      Delete
  3. hehe.. baru je kenal blog namee.. terus terjatuh cinta.. tp blog ku lagi lama.. mau 6 tahun kot.. tapi follower alahai.. hahaha x kisahla..sbb bila baca entry sendiri cam best plak.. yang dah lupa pun boleh ingat semula..bagus blog diary ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank u muzai. Blog ni x pe ada banyak followers ke xde asal kita puas n ads tmpat untuk kita catit kenangan. Seronok blogging camtu. Dulu sy x faham blogging ni apa. Hehe

      Delete
  4. seronok je bila baca blog kak namee ni...
    haritu masa tgh baca blog kak namee, ada member murni sorg ni terikut skali nak baca blog kak namee katanya bosan time tu, rasa bosan tu hilang pulak bila skodeng blog kak namee...seronok katanya bila baca kisah hubungan yg x direstu tu, then mulalah member godek2 entri lama kak namee..hihi btw member ada ckp kak namee ni cantik sangat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Yg mula baca pun ramai mula dr kisah cinta tu. Hehe. Malu kitewww tp kenangan la. Alhamdulillah kahwin n ada anak dah .terima kasih murni sbb sudi bava blog kita. Kt kawan pun terima kasihh. Hehe

      Delete
    2. hihi kenangan yg bw kpd kbhagiaan kak namee skrg ni...sma2, nnt murni sampaikan kat kwn murni :)

      Delete
  5. hai namee. yes kita kenal blog namee strt dari cinta terhalang tu hahahha.

    ReplyDelete
  6. Saya start kenal blog akak dari dari seorang blogger lain. Memang best!
    Akak bila nak up cerita pasal baby noah? Tak sabar nak baca :)

    ReplyDelete
  7. tak ingt macam mana blh jmpa blog ni... hehe.. tp once baca memg rasa best. pnulisan sempoi. n also byk tips yg ada.. i like. byk bnda lg sy kna blajar dlm mnulis blog. blog saya sangat muda..hehe... baru baby =)

    zinziemeewah

    ReplyDelete
  8. Maybe ayat kak Namee sempoi tu yang orang suka baca. Macam cakap dengan kawan2 saje. Lepas tu suka baca since so many tips and recipes that you share

    Terstart baca mungkin pasal saya taip kat uncle google, lepas tu keluar blog ni. Suka jenguk2 hehe

    ReplyDelete
  9. huarghhhh..kita sama..syira pula baru nak cecah 4 tahun beberapa hari lagi :D

    ReplyDelete
  10. muja tak tahu nape.. tp tiap tiap hari mesti tulis url blog namee kat browser.. dan baca.. dan komen.. huhuu.. im addicted. huhuu

    ReplyDelete
  11. saya start baca blog kak namee masa tu jumpa kt fb, entri cheesecake...haha..sama la kita pun 4tahun dah ni..cumanya saya lewat 2 bulan kot

    ReplyDelete
  12. ok jer baca blog nameee best..takde pape yang rasa tak best..
    maybe sebab sendiri tulis sendiri baca tu yang rasa 'bangang'/malu..hahaha tapi kalo orang lain yang baca syok jer..

    ReplyDelete
  13. Terbaik la entry ni. Tahniah namee dah 4 tahun. Well done

    ReplyDelete
  14. blog namee sempi. tulisan terang best senang nak baca :)

    ReplyDelete
  15. hahaha mcam mana kak namee tau ni...memang kita baca blog akak starting entry cinta terhalang tuhlah..lepas tuh terus baca semua entry2 lama kak namee and cow sampailah sekarang..jadi pengikut setia kak namee..hehehehe

    ReplyDelete
  16. Congratz Namee....!!
    Kak Nina ada blog juga tp just.untuk rujukan myself & terutama sekali for my hubby and kids.
    Blog masak-masak (simple resepi aje) + membebel~
    Andai sudi jemput singgah nanti yea
    www.ninamirza.blogsport.com
    Teruskan merepek-repek Namee..... Ramai suka baca!
    Take care~

    ReplyDelete
  17. akak bc blog namee sblm kisah cinta terhalang tu lagik.. hahaha..

    ReplyDelete
  18. start baca blog namee bila ada satu blog ni buat list blog yg best..antara list tu namee..die kata blog namee kelakar n sempoi..so p la stalk...masa tu namee x kahwin lagi...pastu bila namee kahwin..ter stalk lagi sekali..dalam hati haishhh cantik nyer la namee ni..pastu mcam cool giler kahwin dgn lg lg berusia..rasa macam hati namee baik sangat (9boleh x cam tu?) n pastu baca post namee yg lama2..mmg fav skali kisah how did u meet your hubby...so sweet of u namee =)

    ReplyDelete
  19. entry cinta tu, saya baca siap duk ulang 2 3 kali kot.. bahahaha... -.-

    ReplyDelete
  20. congrates kak nami...dari sekolah sampai ke U baca blog kak nami...pi kenalkan kat kengkawan pasal blog u...the luv story and super senior tuu..keep on blogging..

    ReplyDelete
  21. kisah cinta tu... sebelum dapat kawin pun, cintaku terhalang dek orang tua juga~~~ kuikuikui

    ReplyDelete
  22. Saya terjumpa blog nih masa tengah sibuk-sibuk cari bekas kaca untuk majlis kahwin adik...cam eh..best jugak blog nih..sempoii n sweettttt...

    ReplyDelete
  23. Nameeeee ! Haha. Comel gila muka bawah tu. Eh bukan malas nak delete kan , tapi butang delete Adam da cabut. Lol. Rindu pulaaa nak jumpa Namee. Jumpa sekali masa Mamee je pun dah rindu. Over. Bai. :D

    ReplyDelete
  24. tahniah namee, dah 4 thn blogging & rasanya namee among blogger yg ngetops juga skrang ni kannn..alhamdulillah mudah2an akak pun leh ikut jejak langkah namee..amiin..

    ReplyDelete
  25. Kak namee dah 4 tahun blogging, kita baru 4 hari ni haaaa. First blog kita follow is blog kak namee hihihi!

    ReplyDelete
  26. wah dah 4 tahun....kiter kalau tak salah kenal namee dalam group SB dulu...dengan Amal...Kirin...semua ingat tak??masa tu ramai ingat namee lelaki...kahkah

    ReplyDelete
  27. Hi saya singgah sini, wow dah 4 tahun blogging ya, sama aah kita tp bru terfikir nak guna acc lama blk heu heu.. salam kenal tuan rumah ^_^

    ReplyDelete
  28. 4 tahun? wuuu... jujur bukan sebab cinta terhalang ^^ tapi part baca kawen muda tu. lepas tu entri2 yg memang bleh senyum sorg2 dan entri b^ng^ng yag sangat memberi manfaatnya. kita x tahu inspirasi kita d mana. teruskan menulis :)

    ReplyDelete
  29. wah.. dah 4 tahun dah kan.. kejap jer masa berlalu..
    semoga awak terus berblog, sy suka baca blog awak dri dulu lagi...
    cuma lately sy dah jrg dpt blog walking secara kerap sbb kesuntukkan masa n line internet yg meragam..
    harap2 lepas nie boleh blog walking mcm dulu2 dgn kawan2 blogger... :)
    utk awak: semoga awa terus dikurniakan idea2 yg banyak dan segar2 utk awak terus berblog.. :)

    ReplyDelete
  30. terjmpe blog namee sbb tgh google psl cara2 nk buat sushi. memula bce pasal sushi den bce sme post under resipi, pastu sesje click older post terjumpa kisah cinta namee ngn isham terus melekat nk bce and follow namee kt ig sbb Adam yg cute tu

    ReplyDelete
  31. Baca sbb mula2 nk tgk veil nikah namee..pastu tsangkut plak sb kagum dgn wedding very simple tp cantik..n trus tkagum dgn sifat down 2 earth wpon dh femes

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...