Wednesday, January 7, 2015

Birthday Present For Baby Adam?

Hi

25th December 2013, lahirnya baby long Adam. *wipe tears* . Tak tahu nak hadiahkan apa. Baby nak apa je? Macam mana nak happy kan seorang bayi ? hewhew. Kan senang kalau boleh tanya "Adam awak nak apa?" . Ewah terus jawab nak kereta BMW sport. Ewah anak Che Ta sangat nih. T_T. Saja la excited nak happy kan anak tapi baby satu tahun suka apa je ? T_T . Lama plan nak buat birthday party and doa selamat for Adam but since birthday dia dah hujung2 December, nak dekat due date pun. Buat doa selamat bayar kat masjid negeri je.

So terus decide okay lah kita bawak Adam pergi tidur hotel lah . First time ni nak bawak Adam tidur luar rumah. Gulp debar2 takut dia buat perangai tapi takpe cuba je ah mana ada baby tak cranky kan. Ok  paling senang kena pilih hotel yang connected dengan shopping mall so that nak bawak Adam jalan semua senang. Paling dekat is Mid Valley ah, kan ada Cititel hotel tu. Isham nak bawak One World hotel dekat One Utama tu tapi macam congested ah situ menyampah. Cititel dekat Mid Valley tu okay.


Awal2 booked 2 malam. Dah la cuti sekolah and nak Christmas kan time tuh. Satu malam dalam RM430 camtuh la. Bilik pun okay la. 



First day. Haha, ni after check in. Terus Adam macam "eh mana ni?" . pastu nak dukung je macam cuak eh aku di mana ni. 




Lepas tu excited pulak geledah sana sini tapi bila tengok sekeliling "eh ni bukan rumah aku ni" terus memerap nak dukung balik. T_T




Ok lah taknak bagi dia takut, jom jalan2 keluar. Dekat Mid Valley , Adam x jakun sangat sebab selalu bawak. Alih2 Mid Valley and KLCC jela yang dekat dengan Seremban. Eh lagi satu tempat baruuu 101 Putrajaya pun. hewhewww



Adam ni ada habit baru, nak berkawan. Kalau bawa dia jalan mana2, dah semua anak orang dia nak tegur. Kaki2 semua orang dia nak peluk and sayang. T_T Tak larat nak kata sorry sorry kat orang. Nasib baik la orang rajin jugak melayan dia. 

Second day. Nak beli apa kat Adam as pressie. Last2 pergi shopping barang bapaknya.
Pesanan untuk ibu2 bapak2 yang tengah excited buat preparation anak..takyah la fancy sangat beli stroller even kalau berduit pun sebab nanti membazir anak taknak duduk pun. Kalau nak beli pun beli yang ringan lah macam Babyzen Yoyo ke, Quinny ke., Mc Laren ke...still okay ah. Jangan la beli set yang gabak2 Stokke tu. gila babas berat. Adam punya Bumbleride. Besar T_T . Pastu bila adam taknak naik jadi tempat letak barang je. naik lift pun menghabiskan space je.

Habis bersepai semua kasut2.


Bukan cari hadiah anak. Cari kasut bapaknya. Banyak kali tanya "hmmm nak beli ke tak eh girl?" . Beli jela dah banyak kali tanya. Last2 belikan bapak dia kasut. Takpela. iols belanja. 

First day , sangat okay. Tak sangka Adam tidur nyenyak gila . Maybe cadar hotel selesa sangat kot. Cadar rumah ni pun beli kat Parkson time sale. ekekeke . nak beli cadar hotel RM700 haritu tengok wah wahh. Second night pun Adam tidur nyenyk gila. tapi still la nak berdepek je. Kat hotel i sempat buat kerja client lagi hewhew nasib baik wifi hotel laju.

Last day. Still keliru nak beli apa kat Adam as a present. Bawak masuk Toys r us pun takde feeling langsung. T_T



Adam taknak makan xpe biar mak dia makan. Makanan Adam awal2 dah bawak bekal custard  n bubur ayam.

Mula2 xnak order makan..last2 pelahap jugak.

Last2 beli kat Adam ni, train Thomas and Friends tapi Adam wat dek je. haaahaa. Asal cukup syarat dah la kan ada pressie kat dia. Mula2 nak beli Hot Wheels sebab Adam suka tengok kereta berpusing2..tapi macam dewasa sangat pulak Hot Wheels. 

Bila balik rumah still x puas hati sebab tak dapat beli apa2 yang best and mahal sikit kat baby Adam.

Tapi bila fikir2 balik, apa je yang baby nak ? T_T 

Selama ni satu benda je yang Adam sentiasa dambakan...

A cuddle T_T 




Hari2 sondol perut mama dia. Macam takut sangat mama tak sayang dia nanti lepas adik dah keluar. T_T



Sebak pulak. Anything for you Adam. 
T_T


Usaha la bagi apa pun..satu je baby sebenarnya nak. Cuddle and love. :')

      


Buat duit dari rumah lebih RM300 sehari dalam masa yang singkat

TIPS

Ramai email saya tanya macam mana nak buat duit online ? Sebab sambil jaga anak, nak bantu suami cari duit jugak. Seriously banyak cara nak buat duit online. Sekarang ni kalau surirumah pun senang je nak buat duit dari rumah. Seriously. Hanya malas and rajin je then nak cuba atau tak je.  Jadi agent produk then dapat keuntungan dari penjualan. Banyak produk yang korang boleh jadi pengedar. 

Tapi produk yang korang pilih la, tu yang penting. Sila pilih produk yang memang hot dan terbukti berkesan kat pengguna. Confirm akan dapat keuntungan lipat kali ganda ! Macam produk Alpha Lipid !

Produk Alpha Lipid ni memang dah famous pun sebab berkesan. Korang pernah tengok kan testimoni ubat kurus ALpha Lipid ni ? Turun2 gila berat orang tu . Since then, memang ramai la cuba produk Alpha Lipid ni. 

-->>> yuran keahlian HANYA RM60.00 sahaja untuk seumur hidup
--->>> untung runcit
--->>> komisen pada 15hb setiap bulan
--->>> bonus setiap 6 bulan sekali
--->>> tabung melancong 2 kali setahun ke luar negara
--->>> peluang mempunyai bisnes di luar negara

Yuran RM60 je seumur hidup pastu dapat buat duit lebih RM300 sehari. Macam tu la I mula2 buat duit online. Join benda2 camni lah tapi dengan syarat make sure produk yang korang jadi pengedar tu adalah produk yang memang dah ada testimoni hebat. Ada testimoni hebat means produk tu memang bagus,

Produk terbaru dari Alpha Lipid yang tengah jadi kegilaan ramai and tengah hot dalam pasaran ...

Bee Venom Botox Cream. Famous kat Hollywood. Ini pun baru dibawa masuk Malaysia sebab ada yang request ! Tengah hot ! Sebab Kate Middleton and Victoria Beckham guna krim ni. Sejak tu la semua kepoh nak pakai jugak.



Bahan-bahan Aktif Utama:

Bee Venom, Natural Exotic Oils seperti Jojoba, Badam, Biji Macadamia, Madu Manuka, Evening Primrose dan Shea Butter.

Krim ni ada kandungan colostrum yang membantu untuk build up collagen and anti peneuaan dan pulihkan2 sel2 kulit mati. Sebab tu la parut , jerawat, jeragat semua boleh hilang dengan cepat bila apply krim ni !

Sebab krim Bee Venom ni tengah hot, sila cepat2 join jadi agent . RM60 je yuran seumur hidup pastu dapat ilmu macam mana nak buat duit dengan pantas !

Kalau berminat , boleh contact..

HUBUNGI +60192346045

 Facebook page : FR Alpha Lipid Ampang & FR Bee VenOm Ampang

visit our instagram : @87thelot






21 comments :

  1. Sama la..anak saya zhafran setahun last november..buat doa selamat kat umah anak yatim..then time cuti krismas bwk dia tidur hotel pyramid tower..sunway lagoon..sesambil main air..huhu..
    silalah bw ke blog saya n-azima.blogspot.com
    Hehe..

    ReplyDelete
  2. totally agreed, baby nk cuddle and love.. akak ni kenkadang geram dgn danish, asek nk berkepit je, tp bila ingtkn balik, mcm kejam je mrh² dia sbb nk duk bwh ketiak kite.. hurmm..

    epi besday adam..jd anak soleh n bertanggungjwb ye..

    ReplyDelete
  3. kan...baby ni just nk kiter sentiasa gn dia,manja2 gn dia n syg dia...kadang bg toys pon kejap jer bosan n lupa...just parent kadang nak la bg smthing y special kat baby wt ingatan in future...nak jd abg long dah dia, ofcoz la tergugat sikit...hu3...moga selamat semuanya sis...dah nak dekat masanya tu....

    ReplyDelete
  4. suka je tgk mama ngan baby adam ni tau.. comel sgt..

    ReplyDelete
  5. epi besday baby long adam :)
    psst...: kak nameee... sila post acap kali eh sampai lebam pun boleh... sbb cara sis tulis, perggh penuh dgn kasih sayang.. sempoi je.. hehehehe,,,
    siyes cakap ni bukan SPAM okay.. :D chill.

    ReplyDelete
  6. selalu budak nk beradik ni mmg mcm tu...dia dh dpt rasa....kita ada 3 ank...setahun sorang plak tu...hihihi...bila adik dah keluar, yg kakak ok ja...syg sgt kat adik dia..yg abg plak jeles skit, tp skrg dah mula pndai nk syg adik..cuma dia kasar skitla..boy kan....dorang pun cpt berdikari sebenarnya....klu adik menangis berebut2 nk bg susu...pengalaman yg mengujakan sebenarnya....seronok...

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum namee, really truth. cuddle and love. oohhoiii terus rindu anak kat rumah BS tu T__________T"

    ReplyDelete
  8. Namee.takper, jangan risau sangat kot adam jeles kat adik ke.nanti mesti ok punyer bila baby dah kuar.
    cewah , cakap mcm kan ada anak sepoloh.hehe.all the best tau.
    FAD

    ReplyDelete
  9. Alalaaaaaaa, bawak adam jalan-jalan. dulu abang ida bawak pergi cameron highland, ada satu hotel tu, abang amik yang ada backyard kat belakang, so danish boleh lari-lari. Sekarang kalau nak bercuti pon, kena fikir tempat tu okay tak untuk anak-anak. utamakan anak-anak dulu. hehehehe.

    Comel adam, nanti dapat adik, ada kawan. hehehehe :)

    ReplyDelete
  10. budak-budak suka belon ^^ dan haiwan! next time boleh bawa ke aquaria atau zoo pun best.

    ReplyDelete
  11. Happy Birthday Adam!!
    kak pilla pon jarang belikan hadiah mahal2 masa thekasihs kecik2.. eh sampai dah besar ni hahaha.. sebab tau diorang takkan appreciate pon so tak nak membazir.. bagi kasih sayang je sudah.. kahkah ni kedekut ke apa kak pilla nie.. hahahah... Adam jadi anak soleh ya ;)

    ReplyDelete
  12. anak dah 3 tahun baru rasa ada hadiah yg nak bagi sbb dah nampak tarikan dunia pada dia. buku dan pensel warna. seronok sakan.

    waktu tahun pertama, en suami ajak tahlil saja. dalam hati, mak dia yg nak keluar berzoya T-T

    ReplyDelete
  13. ehhh.. scroll balik (gambar baru muncul lepas habis baca entri =__=") baru perasan dr baby muka ayah skrg dah muka mummy dia la :)

    semoga membesr dgn sihat ya, Long Dam (comel pulak sbut byk kali)

    ReplyDelete
  14. Hi Namee,

    Pengalaman i dgn stroller ni (actually stroller i agak gabak jugak) mula2 beli ok, then rasa menyesal beli yg gabak sebab konon nak stylo la sgt tp anak xnak duduk pon...tp skrg anak dah dua..yg first tu kdg2 dah smpi satu tahap dia mmg malas nak jln & jeles bile kita letak baby kat dalam tu...so stroller tu mmg berguna balik sebenarnya n blh buat jugak tempat sangkut barang sebab stroller yg gabak ni dia kukuh kalau yg ringan tu mau tergolek jugak baby bile letak barang dan baby sekali & happy birthday baby long adam!

    ReplyDelete
  15. Happy belated birthday adam. be a good boy ok :)

    ReplyDelete
  16. ala kira bwk g hotel tu pn one of the present kn...baby bkn tahu ap sgt pn hihi

    ReplyDelete
  17. happy belated birthday adam.. sedih juga baca ayat last ttg takut tak disayang kalau adik dh keluar..uhukuhuk... semoga dipermudahkn smua urusan n selamat bersalin namee :-)

    ReplyDelete
  18. Alahai adammm..comel sgt! Cmne la agaknye die jdi abg nnt..huhu.
    Bdk kecik especially boy, mmg ssh sgt nk crik hadiah kn..klu girl ok lg..ni boy, pusing 1 mall..trun naik blk pun xjmpe nk beli ape..huhu

    ReplyDelete
  19. betul tu namee.. Irine pon kalau kita beli toys dia punya excited time nak beli tu je laa.. kat rumah buat tak layan je.. geram betul.. hahaha..

    ReplyDelete
  20. Hencem nya adam.. Dlu last stalk kak namee kt ig babyyy lagi. time flies so fast ;D

    ReplyDelete
  21. Adam risau kasih syg kat dia berkurang kot lps adik baby lahir...sian....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...