Thursday, January 15, 2015

Contractions Story T_T

Hi

Tarikh due is on 12 January 2015. So seperti dalam plan by 11 January tu ada exam, 2 paper. Paper pagi settle then belah petang dah rasa macam cntraction coming in. Masa dalam hall exam pagi, perut dah mengeras banyak kali and of course la tak selesa nak duduk. Siap adjust2 lagi, sah sah lah tak boleh duduk dengan kaki kepit. Yang negro sebelah ni asyik lah duk tengok "eh apehal minah ni duk terkenjut terkenjut sini" ( eh tapi dia bisik dalam hati dia lah, probably dalam bahasa negro dia lah hahaha" I just read from her mimik muka la dia macam weird kenapa I macam terkengkang, japgi kaki melunjur pulak japgi jawab exam sambil tersandar pulak. hahaaa. 

Then exam belah petang, rasa macam tak boleh la nak teruskan sebab takut contraction yang serius datang menyerang. So inform Isham "halu bebeh saya nak balik. Plz fetch me now". So dengan happy nya pulang dalam kereta terus tertidur sampi balik rumah pun sambung tidur. Esok dah nak kena ready untuk bersalin. Elective ceaser. Tapi I tak tahu pun doctor nak bedah I pukul berapa. I pun lek lek jela. Sampai nurse call " hai puan Nameera you kenapa tak datang. You patut bedah pukul 7 pagi tadi ".

Oh yekeee, kenapa I taktahu. Ingatkan I boleh datang bila2 masa je. Macam hospital tu iols sorang je yang nak beranak. hahaaa. Sorry2. Tapi jadual dah full pun. So terpaksa tunda on 13 tu baru I bedah. Tapi by 12 / 1/ 2015 tu I dah siap2 check in bilik. Takut tak dapat pulak bilik solo. Tak suka bilik kongsi sebab nanti sedara2 diorang datang melawat, bising . Kita tengah perit2 ni of course nak rehat dengan sunyi sepi.

So malam tu decide, tidur hospital jela sebab memang dah start contraction pun. Haaa malam tu la yang contarction dasyat . Pukul 1 pagi sempat la buka laptop and buat kerja cliten sikit , dah rasa dah macam contarction lenguh2 macam time period tuh. Bila time senggugut period tuh, I rasa macam kemaluan nak runtuh macam tuh. T_T tapi ni sikit2 rasa.

Pukul 2.30am dah mula rasa teruk. So like everytime contraction datang I macam "phewww uwwww phewww www " sebab tahan sakit. Taknak menjerit. So i pheww eww sorang2 je. Selagi boleh tahan. tahan ahh. 

"phewww uwwww phewww www "  menahan kesakitan

"phewww uwwww phewww www "  try to adjust posisi untuk kurangkan sakit

"phewww uwwww phewww www "  tabah menahan selagi boleh

"phewww uwwww phewww www "  lek lek namee boleh tahan ni sebab plan macam nak cuba bersalin normal.

"phewww uwwww phewww www "  masih tahan sakit.

"phewww uwwww phewww www "  boleh tahan contractyin ni, mana tau boleh bersalin normal.

Then sedang gigih I duk tahan2 sakit sambil "phewww uwwww phewww www "  Isham yang tengah  tidur terus terjaga (since i taknak kejut dia nak biar dia rehat sebab dari pagi dia kehulu hilir bantu and urut2 saya)....tiba2 dia terus amik handphone pasang surah2 mengaji. 

Isham : mira dengar tak ??

Me : dengar apa??

Isham : Nasib baik Isham teman girl.

Me : Nape ? Apa dia ?

Isham: Dari tadi Isham dengar. uwww uwwww uwwww bunyi camtuhh. Perempuan mengilai. Takpe Isham pasang mengaji dah.

I yang tengah contraction terus rasa luls sangat tauuuu. Dari tadi bini dia terseksa tahan sakit, dia ingat "phewww uwwww phewww www "  tu bunyi hantu mengilai. T_T ni sebab banyak sgt tegk cerita entiti kat utube lah ni. kekeke.

Mana la tak sayang ada husband comel camnih. Dari pagi ke hulu hilir worry and urut2 I. Mak bidan paling awesome....my husband . masak lauk pantang paling sedap..my husband. Thank u husband :')




Rujukan Saya Semasa Pantang

Sekarang ni nak beli set pantang bersalin senang dah. Takyah sibuk korek2 hutan cari herba . hewhew. Semua ada dijual siap dah. Dah tu siap boleh beli online lagi hewhew. Yang best nya bila beli online ni, siap boleh bara review dari website penjual lagi. Dah tu boleh dapat deal diskaun hebat and free gift lagi. Tu yang seronok tuh. hewhew.

Iols godek set pantang kat sini je. http://charmsandcolors.blogspot.com/

Situ ada jual segala jenama set pantang dan set kesihatan selepas bersalin. Boleh baca review semus terus dari ditu. Plak tu free consultation. Apa benda nak tanya, boleh terus tanya. Diorang jual set pantang macam2 jenama. Kira macam one stop centre, nak campur2 brg NR, Tanamera, Ephyra, Shaklee, Amway, Set Pengurusan Uri Grandma Secret dan lain2 juga boleh. Tidak terhad kpd 1 brand sahaja.

Sebab kalau beli set pantang kat kedai, kalau benda tu satu set maka satu set lah nak kena beli. Tak boleh ala carte2 camtuh . Leceh sebab ada benda yang sesuai dengan kita and ada yang kita prefer nak jenama lain. Macam I suka pantang shaklee tu tai macam minyak2 suka Tanamera tuh.

So beli kat web http://charmsandcolors.blogspot.com/ senang lah. Boleh mix2 nak beli produk.

-Stokis sah dan berdaftar dgn SSM. Tiada unsur penipuan
 -FREE DELIVERY on orders above RM150
-FREE GIFT on orders above RM250
FREE CONSULTATION
 -Beroperasi secara online and boleh walk-in di kedai kami yg beralamat seperti berikut : No 53 Jalan Betik 1, Taman Kota Masai, 81700 Pasir Gudang, Johor
Kami membuka peluang perniagaan utk Dropship & Wholesale

         Promo terkini utk set bersalin NR
o   Set Combo = RM300 (pilih salah satu) :
1) Bengkung D’ Herbs + FREE 10 pcs Jingle Jungle EBM Storage Bags OR Shaklee product
2) Set Pengurusan Uri Grandma Secret + FREE 10 pcs Jingle Jungle EBM Storage Bags OR Shaklee product
3) Baby Oil Amway/Myk Berubat Herba/Baby Spot Oil Tanamera + FREE 10 pcs Jingle Jungle EBM Storage Bags OR Shaklee product
Banyak lah promo set bersalin kat sana. So kalau tengah cari set pantang ke apa , boleh refer kat diorang. FREE Consultation.
-
o   Set Bersalin shj = RM290 + FREE 25 pcs Jingle Jungle EBM Storage Bags OR 1 Autumnz Baby Girl Headband
-          Promo terkini utk Ephyra
o   FREE Skin Bar + Shaker + Bag



 10 BESTSELLER ITEMS :
o   Phytonatal NR
o   Brown Soap Tanamera
o   VCO Tanamera (Myk Kelapa Dara)
o   Baby Oil Amway
o   Myk Berubat Herba NR
o   Myk Herbanika NR
o   Ephyra
o   Set Bersalin Tanamera
o   Set Bersalin NR
o Set Bersalin CharmsExtavia
Kalau berminat boleh refer sini..
Facebook -- CHARMSandCOLORS
Instagram -- charmsandcolors
SMS/Whatsapp -- 019 6555700
Email -- charmsandcolors@yahoo.com



50 comments :

  1. assalamualaikum namee, hahaha lawak isham ni. dah bersalin ke dear? semoga dipermudahkan. tak sabar tengok adik adam. heeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  2. hahaha. cant stop laughing...haha.. lawak lah Isham..

    Dan boleh bayangkan rupa namee mcmana bila Isham ckp macam tu.

    Tahniah Namee, dan selamat berpantang. Abang Long Adam, tahniah ya dapat adik.

    ReplyDelete
  3. ok..sangat lawak u punye cerita...hahahaha

    ReplyDelete
  4. adoiii laki Namee ni. tengah2 syok baca story serius, dia buat lawak pulak. hahaha. btw, congrats for the baby boy. baby long comel dah ada adik!!!

    ReplyDelete
  5. hiewhiew..comel sgt husband u nis sis nameera...xsedar agaknyer wife tgh tahan sakit..hihih..
    congrates for new born baby sis nameera.. :)

    ReplyDelete
  6. Adui kelakar la pulak, sabar je isham ni tau...Takpe yang penting namee dah selamat melahirkan anak ok..Tahniah sekali lagi dan selamat berpantang..

    ReplyDelete
  7. Tahniah Namee. Gulp kita pulak takut macam mana la agaknya rasa nak bersalin tu.

    ReplyDelete
  8. hahahaha ini sangat kelakar ye kak namee oiii !!!!!

    ReplyDelete
  9. emmm..mcm tu pulak ye ingat mak limah..hehe...memng rs nak jerit kuat2 bila contrction kan..tapi trpaksa tahan menahan suara tu..huhu..sama cm kitelah czer gak bln 11 leps ;)

    ReplyDelete
  10. sabaq je la..
    menarik tp saya guna tanamera j hari tu
    alhamdulillah habs kesemuanya.rasa mcm tak cukup pulak.hahaha

    ReplyDelete
  11. hahahahaha gelak sorg diri dlm office...
    saya kasi 5 bintang!

    ReplyDelete
  12. seriously nak gelak baca post ni.. hehe

    ReplyDelete
  13. Hahhaha isham sempat pulak buat lawak! Keekke. Congrats namee!

    ReplyDelete
  14. Hahhaha isham sempat lagi buat lawak! Ekkekek. Congrats namee!

    ReplyDelete
  15. tahniah namee...samela kiter..ank jarak dkt...huhu..cuma bezani dh ank nmber 4...hehhee.....bln dpn due..tp udah rase nk terkeluar dah ni..huargh.,.....bru ja pas online utk berpantang ni..hehehehe

    ReplyDelete
  16. Hahahahhahahhaaaa....

    Kenapa klakar sgt ur hubby ni?

    ReplyDelete
  17. hahaha...ur husband is sooo funneyh! lol!!

    contraction i pon mmg sgt2 saket...sbb i induce! so mmg sgt mgila tau! -_- xnk igt part contraction tu...nk igt part i push bby je... pastu dpt hug bby...owh!! i missed that moment!

    btw, congrats namee & family! 2 boys will cheer u up! ^-^

    ReplyDelete
  18. Adeh.. x leh tahan yg last tu haahaha

    ReplyDelete
  19. kahkahkahkahkah lawaknya ishamm kak namee nie

    ReplyDelete
  20. ok2.. mule2 nk kecian dlu sbb contraction sakit kot.. pastu nak gelak kt ur hubby.. guling2..

    ReplyDelete
  21. i plak yg ketap gigi sebut pasal contraction.. dah setahun berlalu, rasa contraction , tp ni tetibe rasa ngilu plak.. haha.. btw isham funny sangat tau.. nak marah boleh tak jadi marah ek namee.. heeheheh

    ReplyDelete
  22. hahahahahaha... x dpt bygkn.. cm ne bunyi mngilai pheww pheww yg namee bt.. :) ape2 pn tahniah.. best kn beranak.. hehehe :)

    ReplyDelete
  23. hahahahahahahahaha okay lawak gila. sambungan please!

    ReplyDelete
  24. Hahahahahaha, baru nak kesian kat namee, tergelak baca pasal isham punya lawak. Hahahahaha

    ReplyDelete
  25. klaka la sis namee ni...congrate yer sis...boy ke girl? still xupdate lg...hu3

    ReplyDelete
  26. Namee... kita ketawa baca entry ni..hehe.. neway congrats!

    Kita pun ambil MBA tp full time.. respect dgn namee boleh manage family sambil belajar.. wehuu good luck for your MBA !

    ReplyDelete
  27. Sabau ajer la...time time critical buat lawak lak! Good Luck Namee.

    ReplyDelete
  28. haha.ok memula baca nak komen "kesiannyaa namee, sabar ye namee' tapi smpi part akhir dah tukar nk komen cmne " hahahaha. nape la kelakar sgt ishamm..kalau saya mesti dah terbahak bahak gelak sampai terberanak" btw, semoga selamat semuanya! :)

    ReplyDelete
  29. Glupppp..scary gle kuttt...terus ilang rase sakit x namee? Hehehehhe

    ReplyDelete
  30. Mula2 brkerut dahi ni mmbayangkn sakit contraction tu. Lpas tu trketawa pulak. "Phewww...phewwww..." Ahahaa...

    ReplyDelete
  31. kak namee.. comey sangat laa abang isham tu..boleh pulak pikir benda lain.. hehe.. semoga selamat semuanya kak namee

    ReplyDelete
  32. Hahaha rasa nak guling baca kisah isham ingat hantu ni... sy dah rasa dua kali bersalin normal selepas elective ceasarean, kalau ada rezeki namee insyaAllah dapat merasa..

    ReplyDelete
  33. adoi... awal2 baca suspen then bila last paragraph sakit perut duhh... kelakar la ur husband namee.. bkn nk bangun tny wife dia ok ke x tp diingatnya bunyi tahan contaction tu bunyi hantu..hahaha.. so funny.
    well.. selamat berpantang :-)

    Norsalihah

    ReplyDelete
  34. kelakar... haha. btw tahniah. im happy for you :)

    ReplyDelete
  35. Wakakakak. Taktahu nk gelak kt husbnd namee ke or nk kesian kt namee tgh sakit mada tu :p

    ReplyDelete
  36. Isham nih lawak betol laaaa..hahahahah..ade ke di fikirkan bunyi hantu..adoi la..

    ReplyDelete
  37. Nak runtuh?? T_____T terngiang2 sakit dulu. aduhhh.. seram sejuk teringat balik. all the best knamee. selamat semuanya inshaAllah

    ReplyDelete
  38. HAHAHAHAHAHAHA isham ni mmg lulsss. mesti hilang kejap cakit bila ada husband comel camni kan namee. btw congratsss girl. hai abang adamm

    ReplyDelete
  39. hahaha kelakarla entry ni..hahaha so sweet la both of you..anyway Namee..tahniah ye.Adam dah jadi abang..yeaa :)

    ReplyDelete
  40. Tahniah kak namee. Saya pon tak suke duk bilik kongsi2.. nak sorang2 je , nak privacy

    ReplyDelete
  41. hahaha.. alahai isham,, cute sungguh! :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...