Saturday, January 10, 2015

Gift Paling Manis

Hi

Hujung tahun (dah habis pun tahun 2014), maka meriah dengan kenduri2 kahwin . Seronok nak tengok majlis kahwin hewhew walaupun dah kahwin sebab nak tengok perhiasan deko majlis iteww. Dekorasi majlis pun ada trending jugak. Ada satu masa, deco majlis sarat dengan bunga, ada satu masa sarat dengan lace , ada satu masa deko majlis simple. Mace2 trend sekarang nih. Ikut kemampuan lah tapi dengan idea DIY pun, majlis limited budget pun boleh jadi tampak mewah.

Penuh dengan jemputan, maka penuh juga lah rumah dengan koleksi2 gift dari rumah orang kahwin. hewhew . Awal tahun pun masih ada jemputan kahwin untuk bulan March (kan cuti sekolah ! hewhew) Awal betul deme jemput. Gift nak bagi kat tetamu pun ikut trend jugak. To be conclude, gift yang paling2 famous sebagai gift dari kenduri kahwin..ini diaaa...


bunga telur.  balik makan cicah kicap. sumber kazuonakazawa2

kerepek. Selamat masuk perut sebelum pulang kenduri pun.

potpouri wangian2 yang selalu iols gantung dalam kereta. .Sumber  http://www.tartanrock.com/

balang kaca isi gula-gula . Sumber flowerpaperwork.blogspot.com

Sekarang dah trend baru, orang bagi coklat sebagai pemanis tanda terima kasih sebab sudi meriahkan majlis anakanda mereka. hewhew . Coklat paling in sekarang, cokelat Kit Kat Rubies ! Sedap gila. Baru je launch haritu . 


Preparation gift untuk majlis . Yang parah nya tengah nak masuk kan coklat dalam box gift, tuan rumah sambil masukkan sambil pelahap.



Nampak kecik tapi bakal bagi impak senyuman paling lebar kat si pelahap.

Sedap gila pastu ada kacang hazelnut kecik2 dalam wafer tuh. Tiap layer ada lapisan chocolate, crispy wafer and hazelnut. Crunch2.

Even haritu masa my 2nd anniversary pun, hubby tanya "nameera girl nak apa for anniversary?" . Entah la nak apa. Dalam hati niat nak pelahap benda sedap je. hahaa. So I request nak Kit Kat Rubies ni. Bukan sekotak tapi berkotak2 ye stock setahun. haha.  KAlau birthday orang pun, I suka bagi coklat sebab coklat boleh naikkan mood orang. hewhew. Dari pening nak fikir nak hadiahkan baju lah apa la, baik lah bagi coklat. KitKat Rubies will be a good pick !

Tak kisah lah nak hadiahkan kat kawan ke, mak bapak ke, jiran sebelah ke. Tapi yang I tahu coklat ni sedap gila. Memang kalau musim raya, boleh ganti kuih raya. Hari2 orang datang raya. hewhew. Seronok dapat bagi happiness kat orang kan. 


Ini lah dia buah hati iols sekarang. Sekotak tu sekelip mata je I habiskan.




Toodles :)





10 comments :

  1. kiter mmg suka sgt kitkat ni...sampai beli byk2 pun kdg2 makan sekejap jer dh hbs....nnt bleh try yg nie plak lah

    ReplyDelete
  2. Coklat.. senang nak dibeli sebab kat mana2 ade jual and pasti tak membazir sebab yg pasti tetamu yang dpt gift ni mesti akan makan dan tak buang atau buat harta karun kat umah

    ReplyDelete
  3. ok dapat idea goodie tuk birthday anak..tq namee..

    ReplyDelete
  4. kitkat tu dh nmpk osem..rs dia msti lg osemnesss

    ReplyDelete
  5. klu namee yang promote mesti rasa nak beli,, huhuu

    ReplyDelete
  6. untunglah dapat stok untuk setahun kan

    ReplyDelete
  7. sedap betul coklat kit kat tu ye..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...