Friday, January 2, 2015

Jauh Pun Macam Dekat

*sticky post. please scroll down for the latest entry*

Hi

I still remember those days bila my dad selalu kena pergi outstation jauh2 di perantauan, sambil mama packing kan barang 

"papa jaga diri elok2 kat sana"

"wallet passport semua simpan elok2 jangan cicir"

"ni ma letak biskut tepi bag ni kalau papa lapar" 

and bla bla bla same goes to my dad 

"ni papa tinggalkan duit belanja untuk anak2"

"kalau orang tak kenal tekan loceng, jangan terus bukak pintu" ...

dan berbagai2 pesanan lagi sebab kena berpisah dalam jangka masa lama. Lama tu.... 2 minggu je pun. hewheww. Macam hantar suami nak pergi berperang. susah untuk berkomunikasi jarak jauh sebab takde internet data. Kalau ada pun yang mahal gila roaming tuh. 

Itu dulu. Sekarang ? Kalau suami nak pergi outstation? "Ok bang, love u bye ( salam kiss pipi sepantas kilat sebab nak mengadap facebook)"  . Pendek je ucapan, kalau boleh cepat2 lah pergi bang, I nak online facebook ni. luls. Ni semua  sebab dah ada kemudahan smartphones pastuh internet data telco yang makin murah dan termudah. Makin mudah untuk berhubung.

Tapi telco yang paling2 baik hati is Umobile. Dah la cas murah, pastuh kalau internet data kita dah habis, siap boleh online dengan kelajuan normal lagi. Takde pun nak potong2. Sekarang makin baik hati, bagi free internet roaming while travelling overseas (Australia, Cambodia, Hong Kong, Indonesia, Philippines, Singapore, Taiwan and Thailand ) . FREE okay ! So kalau dah mendarat di negara orang lain, tak perlu gelabah nak pergi beli line negara sana. Dulu Umobile kasi free internet roaming kat postapaid user je, sekarang prepaid user pun dapat free internet roaming gak bila kat negara luar. hewhew

Automatic je internet korang akan terus connected dengan U Mobile’s roaming operator. Hanya perlu top up minimum RM50 then sila enjoy wassap, email. instagram, kakaotalk dan segala social medias yang ada dengan jiwa yang gembira. 

Pakej internet roaming percuma ni akan bermula 18 November 2014. Ni list roaming operator partner okeh...



Yehaa ! Pasni kalau nak travel kat 8 country tu takyah gelabah nak pergi beli pakej internet kat sana . Guna je line Umobile yang ada, terus connect. FREE roaming okay. Tiada cas tambahan ! Ok lepas ni Isham nak fly ke mana pun, sila sila. Setiap saat I boleh kacau dia. hewhew. Thanks U Mobile !

Enjoy !!


                                                www.u.com.my   




7 comments :

  1. Kiranya rm50 yg kita topup tu x ditolak? Kalau free memang best! Thanks for info :)

    ReplyDelete
  2. Great info. Now tak payah risau kalau travel sana sini. Still boleh post update dekat social medias! :)

    ReplyDelete
  3. thanks for the tips namee. suke bace blog ni best2

    ReplyDelete
  4. nisa pun maybe boleh guna ni masa travel ke aussie april nnt ! hehe

    ReplyDelete
  5. tak pernah lgi ada yg mngadu pape psl umobile.. celcom je makin lama mkin rmai yg benci.. huhuu

    ReplyDelete
  6. myself kalau setiap kali travel pasti akan berli simkad kat sana, supaya senang nak berhubung dgn ahli keluarga kat sini

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...