Wednesday, January 21, 2015

MakeUp : Concealer and Mascara For Brighter Eyes

Hi

Ini adalah tips untuk nampak mata segar bugar ceria bergembira . Mata. Kalau nak nampak kemas dan cergas, kenaaa jugak tutup lingkaran gelap. Sebab bila ada dark circle, nampak penat padahal terbongkang tidur cukup 6 jam hari2, maybe faktor terlalu banyak tengok screen cahaya smartphone. Separuh orang memang keturunan ada dark circle . Nampak lesu. Ye saya tahu sebab saya juga begitu. 



Bulu mata kalau jenis kejung kebawah memang mata akan nampak kuyu je. Wajah pantang sangat ni. Very pale. Bukan main baju merah menghelap lambang bendera Jepun. Cannot touch ya Isham. hhaahaa


So whenever tak penat pun akan nampak penat. So kalau keluar untuk nampak segar presentable memang perlu dua benda ni untuk nampak cergas dan segar bugar.


Concealer + Mascara = Brighter Eyes


1) Concealer ( mine is Bobbi Brown )
2) Berus concealer
3) Pengepit bulu mata
4) Mascara ( mine is Maybeline)
5) Card lama yang agak2 dah kena declined ke kan. kekekke. Kad apa2 lah.
6) Eyeliner ( mine is silkygirl)


Cara apply concealer, buat V shape macam ni. Amik kuantiti concealer yang cukup2 je. Jangan lebih jangan sikit. Agak2 dapat cover lingkaran gelap tu saja. Faham tak nih. Penat iols taip . hikhokhikhok



Buat V camni. Lepas tu ambil concealer brush, tarik concealer tu ke atas secara lembut2.  Nampak kan arrow tu, haa tarik ke atas slow2 . Ok settle.

Pastu apply lah foundation. Kalau taknak pakai foundation pun takpe, if ure more into compact powder. No problem asalkan powder tu sama tone dengan concealer tu lah. Ok bebeh. I pun bila malas apply compact powder je. 

Langkah kedua untuk nampak segar bugar. Mascara ! Eh pengepit bulu mata jangan lupa. Kalau memang dah jenis bulu mata lentik, untunglaaahh. I jenis bulu mata gajah Sesame Street tu memang sadis lah nak kepit selalu.

Ok sila gulung2 kan bulu mata. 

Kalau bulu mata jenis degil sila pakai electric curler.

Lepas dah puas lentik, ambil lah any card camni, card bank yang dah taknak pakai ke, credit card yang dah kena cut ke kekekkekeke. Buat macam ni. Tahan bulu mata pada card tu then apply mascara. 


Letak card at hujung mata tu, tekan dan tarik kelopak mata. Then apply mascara camtuh. Sehelai2 bulu mata akan kena mascara. Haa baru la nampak lebat. Takyah pakai bulu mata palsu. 

Cara ni 
-untuk elak mascara dari comot terkena kelopak mata 
- mascara akan terkena sehelai demi sehelai kat bulu mata. So akan nampak lebat. gituuu.


Apply eyeliner buat line lentik sikit jeeeee . 


Kan dah nampak lebat tu. 



 Nampak segar kan hikhokhok

Eh pantang mana boleh lepas rambut. Masuk angin nanti. Yelaaa nak poie ikat rambut lah 
ni. 
mihmih . Kalau nak contact lens yang size dan warna yang tak nampak begitu penipu sangat, natural !...sila cuba contact lens brand Lacelle by Bausch+Lomb ! Kalau pakai akan terlupa buka sebab selesa sangat hewhewwww.


   


500 % Berkesan Cerah Tanpa Suntikan

Camane nak putih ? Perlu vitamin C yang banyak ye dalam badan. Berani nak suntik kewww ? Sanggup tak gadai duit beli ampules vitamin C untuk cucuk semata nak putih keww?? Rajin sapu lotion vitamin C kewww? Serious makan masa lama untuk nampak kesan. Paling cepat kesan nak putih is bleaching jela tp risiko kanser dan sakit ye bleaching. 


Ok takyah risau ! Telan supplement vitamin. Patutnya vitamin ni kita dapat dari pemakanan harian kita tapi boleh kira tak berapa kali korang makan buah-buah tiap hari ? Secoet je kan sebab tu la susah nak jaga kulit.

So skang kita telan je ! Satu produk yang banyak testimoni bagus ni Vitaliss Candy. Korang google je nama "VITALISS' terus deret2 kuar pasal produk ni. Produk ni famous dah sebab tu la kat carian google belambak. hewhew

Tengok ni..dari parut jerawat dasyat...pudar dah...

Testimoni Vitaliss Candy ni memang dasyat2 sebab diorang nak testimoni yang berkualiti. Yang mana parut2 teruk tu yang diorang target sebab nak yakinkan pengguna betapa bagus dan berkesannya Vitaliss Candy ni. 



beza kan ?




 gabungan L-Cysteine , L-Arginine & Vitamin C 

500% berkesan membantu anda:


✔ Mendapat kulit yang bersih, flawless, gebu dan putih

✔ Memusnahkan jerawat dan jeragat

✔ Mencantikkan kulit

✔ menutup rongga berminyak

✔ Mematikan sel-sel kuman dan membersihkan wajah

✔ dan banyak lagi


- sesuai untuk lelaki dan wanita 13 tahun ke atas
- kemam atau kunyah 2 biji setiap pagi sebelum sarapan
- mempunyai kkm dan halal jakim


                                                 


25 comments :

  1. ONIE SUKA PAKAI GITU GAKKKKKKKK,SIMPLE :D

    ReplyDelete
  2. Beautifully successful. Brilliant idea!

    ReplyDelete
  3. I need concealer too! Anis ni tidur lama mana pun tak hilang jugak dark circle.. Slalu orang salah faham >_<

    ReplyDelete
  4. Namee ni walapu dalam pantang, masih cantik

    ReplyDelete
  5. boleh try tapi masalahnya xreti nak line kan eyeliner nnt mesti comot...acaner tu

    ReplyDelete
  6. waahh...serius tak pernah terfikir nak apply mascara guna taktik card tu supaya tak kena kelopak mata. boleh tiru ni. hehhe. nak tanye laaa, kalau eye make up remover u pakai brand ape ek...mind sharing plis :)

    ReplyDelete
  7. Guna kad untuk effect bulu mata nampak lebat tu macam best je. Boleh la try nanti.

    Hi Namee. Salam kenal-kenal & congrats for ur new born. ;)

    ReplyDelete
  8. Dark circle saya ni..urghh..namee pantang pun cantik..iolss pantang parah muka..haha

    ReplyDelete
  9. kau ni kan....dlm pantang pon cun meletop2 dik..

    ReplyDelete
  10. cantik nye mata nami,
    berseri-seri :)

    ReplyDelete
  11. cantik nya lahai.. hana suke jugak pakai mascara ni

    ReplyDelete
  12. amboi... dlm berpantang smpat dok buat tutorial pakai mascara bagai. sy ni jenis lgsung xmekap, satu seb mlas nk belek muka lama2 dpan cermin n lgi satu seb fail bab2 mekap..haha.. tp ni 1st time tgk cara apply mascara pakai card.. kagum..hehe

    zinziemeewah

    ReplyDelete
  13. Namee dlm pantang pon gojesss...tips yg brilliant..nk try jugak...ngeee...brp duet rega BB concealer tu namee? Malasnya nk p counter dia...habaq concealer apa lg yg best...

    ReplyDelete
  14. Gulp. Nanti nak suruh wife tengok tutorial ni sebelum gi honeymoon .. hoho. :)
    Mekasih Namee ... cun giler gambar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hewhew. Guna camera canggih sikit. Haa terang la gambo.

      Delete
  15. tetap maintain cantik walauapun anak dah 2 org.. :)
    sy pun ade amsaalah mata panda jugak... lebih2 lagi sy pakai cermin mata..
    nice tips.. boleh cuba lepas nie..tq namee :) ;)

    ReplyDelete
  16. TQ dear 😘😘
    syanteekkk as always

    ReplyDelete
  17. nemee lipstick pe ni? cantikkk.share pls

    ReplyDelete
  18. namee ni lipstik ape ek? cantik.shape plsss

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...