Friday, January 9, 2015

Superpower Seorang Wanita Mengandung *hehe*

Hi

Walaupun sarat bawak perut, paling rasa berat bila dah nak due ni. Jalan memag mendada. Bukan saja nak mendada nak lawan Kim Kardashian, Pamela Anderson tapi memang perlu mebengkokkan abdomen supaya dapat support di bahagian hadapan yang makin maju. Aaah camtuuuu ah, tak faham sudah. Yang penting bukan saja2 nak mendada jalan terbongkang2. T_T

So far bila sarat ni mesti macam like macam like macam gaya macam menagih simpati. Haritu pergi bank, terus ada pakcik tu cepat2 buka kan pintu kaca. Maybe nampak muka iols berkerut2 sangat kot dari jauh jalan nak masuk bank "aihhh jauhnya la bank ni" padahal memang saja suruh Isham parking jauh sikit saja nak jalan jauh nak pintu bersalin cepat buka. Nak cuba bersalin normal lah. Tapi takpela, dah pakcik tu baik nak bukakan pintu. Aww terus bangga jadi Malaysian sebab ada pakcik macam ni kat negara Malaysia.

Pastu dalam bank punya ramai orang, terus niat jahat. Buat muka berkerut sambil cekak pinggang buat urut2 belakang macam tak larat sangat dah gayanya. Eh terus kakak yang tengah beratur nak cucuk duit kat atm bagi iols potong giliran dia. Ok tu tipu.,imagination je. Niat je nak berlakon camtuh. tapi x buat pun. hewhew

Banyak preparation x buat lagi sebab busy dengan exam . T_T busy baca buku tidur baca tidur pastu tahu2 dah hari apa dah. Terus ajak Isham gi Mydin nak cari cadar. Cadar yang kat rumah skang ni caca merba. Tak suka. kang tilam corak lain, sarung bantal lain pulak. Huduh benor. So nak cari yang selari je semua

Nampak cadar ni kat display bed Mydin tuh pastu terus terkenan sebab macam match dengan bilik. Terus cakap kat India tu "I mau ini !" . Tapi dia kata "sudah habis lah kak ini, ambil corak lain". Ewahh siap tunjuk cadar lain corak pink2 striking. T_T

I suruh dia tengok stock betul2 pastu memang dah takde pun. Last2 I kata nak jugak. Display set ni kasi lahh I beli tapi dia x bagi sebab ni display set pun aiyoo nanti boss marah la kak. Tapi setelah ku buat2 cekak pinggang macam lenguh sangat sarat mengandung..terus akak India ni kata "ok la ok la u mengandung I kasi can la. Nanti i tukar katil ni dengan cadar lain" .kekkekeke yes berjaya. Dah limited time la mana sempat nak g KL cari cadar. Apa yang nampak kat Mydin sambar aje la.

Gigih tau I intai dari jauh perhati diorang lipat cadar display bed tu untuk I beli. kekekke

Akak kasi senyum sikit ...1 Malaysia ! Muka banyakk manis macam laddoo.



Haaa balik terus gelojoh pasang. Kan padan tu dengan dinding semua. Cadar tilam kat bawah pun I beli warna hijau seakan sebab nak nampak sepadan la. Tak suka katil cadar lain kang tilam bawah warna lain. Buruk. Menyampah. Saung bantak pun beli hijau 6 helai. 

Sebelum Adam semakin buas.. Takde tilam kat bawah


Selepas buas..terus letak tilam for safety..
Skang ada anak kecik, memang kat bawah tu letak tilam takut Adam jatuh katil then mana muat 3 orang nak tidur atas katil tu. Adam tidur bawah. behee. Ni baby baru nak kaluar lagi ni. Memang sangat diperlukan lah tilam kat lantai tu. Yang pagar keliling tu beli untuk Adam, ada 10 panel tapi Adam taknak duk situ...so panel2 yang ada kita guna buat tembok je. Ni untuk elak Adam main kipas and plug kat tepi2 tuh. Senang nak monitor. 


Puas hati den dapat cadar tu..kekkeke. Tahu la kat Mydin je pun, pilihan tak banyak. Yang tu la paling padan pun dengan bilik. Kuat betul superpower seorang wanita mengandung. Urut2 belakang sambil jalan seret2 kaki terus orang "ok ok ok yelah yelahhhh..." 

TEHEEEE !!


Pastuh tak pernah2 Isham bawa kan my handbag sepanjang perkenalan 8 tahun ni which dia rasa geli je nak pegang handbag...tetiba "meh beg tu Isham bawakkan sian girl jalan tak larat" walaupun pegang macam tak rela kan taknak selit bawah ketiak. behee

TEHEEE we have the superpower aura. Bukan ilmu penunduk okay.

TEHEEEE

TEHEEE

TEHEEEE *sambil urut2 pinggang jalan bongkang* 


Serum kesan seawal 1 hari  : RichSerum

I sendiri pun lebih suka pakai serum. Sesiapa yang dah baca blog ni dari dulu, memang dah tahu la I pengguna serum yang tegar.

Dah berbuih mulut cakap. Bukan cakap tapi taip kat blog ni la. hewhew. I prefer guna serum dari pakai krim. Sebab serum lebih nipis texture and menyerap dalam kulit lebih cepat. Sebab tu la muka iols dah  x berminyak and xde jerawat macam dulu. Sebab kerap guna serum. Serum ni lagi cepat repair skin , so parut jerawat cepat kecut gila. Hasil pantas. 

Kalau nak pilih serum, sila pilih kandungan serum yang ada..
-Double apple stem cell,
-glutathione : fungsi pemutihan and repair. Glutha ni famous gila kat Philippines untuk pemutihan 
-vitamin c : bantu repair kulit and cerahkan jugak
-grape seed extract 
- Green Tea Extract.

Contoh macam serum ni ! Kesan boleh lihat seawal sehari , paling2 lewat daam masa 7 hari dah nampak kesan kat kulit. Jerawat akan kecut, parut makin pudar, kulit akan lebih kesan dari gluthathione tu and vitamin C yang ada.


ANTARA KELEBIHAN RICHSERUM
► Mampu mencerahkan kulit
► Mampu menghilangkan parut & jerawat
► Menutup pori-pori terbuka
► Menghilangkan jeragat / bintik hitam
► Kulit lebih lembut & lembap
► Menghilangkan blackhead & whitehead
► Melindungi kulit dari pancaran UV
► Boleh dibawa solat
► HALAL

Selalunya I akan apply serum lepas cuci muka pagi then only mula makeup atau skincare lain. Sebab lapisan serum akan bantu kulit. Sebab tu la i tak takut pun nak guna makeup, lapisan serum help repair and protect my skin. Seiapa yang dah lama baca my blog, memang tahu lah I pengguna tegar serum.

Bagi sesiapa yang belum pernah cuba serum, boleh cuba RichSerum ni ...



Instagram : @rinarichofficialhq



24 comments :

  1. cntik cadar tu Namee. Hehehe husben kite pon skang sejak dah boyot ni henbeg die pegang kalau nak cari barang atau nak jalan terkedek2 hehe

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum namee, ekekeee comelnya superpower seorang wanita mengandung. rindu lak nak pregnant. memang masa ginilah, semua orang prihatin lain macam. baik aje. eeee seronok tauuuu :)

    ReplyDelete
  3. hahahaha kejam kau Namee! tapi Adam and Isham maintain comel

    ReplyDelete
  4. kita sdiri pun tgk org megandung rasa nak dukung je *haha* walaupun dri sdiri boyot jugak. comellah akak2 laddo dan cadar tu mmg cantik

    semoga dptlah bersalin normal ya. biasanya org cesar ni kandungan ke2 jarak beberapa tahun kan. tak rasa ngilu2 ke knamee T-T

    ReplyDelete
  5. haritu nampak namee, isham n adam kat mydin..nak tegur segan..hehe

    ReplyDelete
  6. Good Luck Namee untuk bersalin normal... Akak pun tgh usahakan untuk bersalin normal... Walaupun dah 4tahun tak bersalin tapi doktor cakap kita tak tahu dalaman dah sembuh sepenuhnya atau tidak... Doktor kata dia bagi masa 4-6jam je untuk buka jalan... If tak buka jalan still kena czer gak.... Semoga ALLAH permudahkan urusan kita nak bersalin nanti.... ameeen.....

    ReplyDelete
  7. HAHA.. comel je rela pasrah bawakkan handbag. pakwe kite pun jgn harap nak bawakkan bag. hangkut laa sorang kulu kilir.. :p

    ReplyDelete
  8. haha..my asben pulak sibuk nak bawak handbag, tp sy tak suka pulak.. haha,..btw cantik cadar namee tuu..me pon suka kaler kaler macam tuu...

    ReplyDelete
  9. Assalam..namee..cadar tu berapa rm n maydin kat mane? Akak nak cari cadar yg dlm bajet2 jer..huhuu

    ReplyDelete
  10. namee..seronoknye kite da ade bog ni..(actually da lame tp t'biar..T_T)nk follow u..nti u pn bole follow i jge kennn..
    i jual bnd.https://www.facebook.com/pages/Sambal-Jalang-Sambal-Hitam/1511297732491774.tp jgn t'kejut taw!!huhuhu..

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum,

    Cik Namee...ingat saya lagi tak?
    Hebbat super power pregnant women nih...harap satu hari nanti ada rezki untuk saya dapat super power tu...insyaallah =)

    ReplyDelete
  12. As'salamualaikum Namee,
    Kak Nina dulu 1st baby czer sbb songsang. Pregnant ke-2 doa banyak2 nak normal. Alhamdulillah ..... Berjaya bersalin normal dan seterusnya no.3 & 4 pun normal.
    Nanti senang2 Namee singgah blog Kak Nina ada tips utk bersalin mudah.
    Kak Nina doakannya Namee dpt bersalin normal nanti dan dipermudahkan segalanya.
    Aamiin....
    www.ninamirza.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. He...he...he...tergelak baca topic ni

    ReplyDelete
  14. He...he...tergelak baca topic ni 😁

    ReplyDelete
  15. Nak preggy jugak la cenggini... mihihi ^_^

    ReplyDelete
  16. Wow, so proud of u sis. Semoga menjadi contoh kepada mereka di luar sana.:-)

    ReplyDelete
  17. Wahhh! Cantiknye katil adam.. boleh ambik idea ni.. hehe.. tq namee for share gambar tu

    ReplyDelete
  18. hahaa kelakar la namee ni. tp betul pun, kasihanilah ibu2 mengandung ni. eh sy pun baru beli comforter kelmarin! merata jugak tu nak carik yang berkenan di hati (berkenan di hati husband pun termasuk sekali haha). dapat pulak yg 80% off. bahagia. :D

    ReplyDelete
  19. Siapakah antara BLOG TERBAIK MALAYSIA 2015 :D
    http://syiralokman.blogspot.com/2015/01/malaysia-best-blog-2015.html

    TAHNIAH ^_^

    ReplyDelete
  20. alhamdulillah dpt juga saya hari tu dkt mydin juga nak sangat yh display sbb berkenan tp tu la sbb masa tu i x mengandung lagi kalau x mesti da chance macam u kan :)

    rezeki u

    ReplyDelete
  21. Tahniah Namee.
    Cari posting baby tapi jumpa posting ni.
    Anyway semoga mommy and baby sihat sejahtera.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...