Friday, January 2, 2015

Thanks Majalah Pa&Ma

Hi

How is it to be mengandung ? Dari first pregnancy, dapat tahu ngandung je terus nangis. Tak boleh  imagine macam mana nak bersalin. tskkkk. Pastu ramai plak tuh yang share gambar2 kepala baby keluar , siap kena potong sikit kemaluan time nak bersalin tuh ( aihh taip ni pun dah lembik jari ) . Memang rasa ngeri sangat. Sekali bersalin kena ceaser. Sakit tu perit after la. Yang kedua ni pun besar kemungkinan memang ceaser juga lah kot agaknya. tskkk.

Tak pernah terfikir pun yang ngandung ni boleh dilihat di sudut sexy. hewhew . Bila kak Shahrini email and tanya kesudian untuk ditemuramah pasal topik.."ISTERI MENGANDUNG SEXY DI MATA SUAMI" ...I was like terus said okeh. haha. Sebenarnya nak tahu pendapat Isham. hahaa. Kita tak pernah borak pasal ni pun. Takde la pulak terfikir nak tanya "Isham mira sexy tak ngandung ? Hot tak ?" .  Tawakal jela dia nak bagi jawapan apa. Kalau dia kata tak sexy, jangan complain. kekekke takyah nak harapkan pujian sangat.

After terlanjur said yes then only beritahu Isham. Ok kita ada photoshoot majalah Pa&Ma. Awak sekali kena masuk majalah yang selalunya dia xnak join. Simple shoot je. Tak susah pun. Senyum je. Then hes ok. Haritu tak caya masa I kata jadi model ni sakit pinggang sebab berdiri lama dengan heels. So ini his first photoshoot dalam hidup kot. Mari rasakan pengalaman begini. behee berpeluh. Shoot nya kejap nya tapi dia peluh sebab malu.


Hmmm dasyat jugak I rupa 60kilo. Tak sangka boleh lebar camni. Peha ayam . Tak tahu lah macam mana nak kurus. Sekarang ni pemakan gila. Aiskrim sampai dua sekali makan. Nasi berapa senduk, jajan segala toksah cakap lah. Semua hentam. pastu bising kenapa senak. .Tahun depan dah la banyak project yang memerlukan iols untuk kurus. Sebab kalau tembam, dalam screen nampak tembam lah. Target 47kg weight asal tapi entah la berjaya ke tak. Emmmmmmm.




Masa ni hubby dah peluh2 . Sebenarnya Isham ni pemalu sikit actually sangat sebab tu la xde pun gambo dia banyak dalam blog ni. Malu. Segan. Tak suka amik gambar. 

ok start enjin. kekkeke. Pastu hubby tanya...nak buat apa ? macam mana ?

Takpe2 awak peluk saya. Macam tak biasa sweet2 kat rumah pulak. Ewahh. Mari laga perut.


Last2 shot gambar akhir yang jadi pilihan. hewhew

Lama Isham fikir jawapan "Apa part sexy kat isteri time mengandung ?"

Siap I pulak yang kena interview dia balik. 

Awak rasa saya comel masa bila ?? 

Comel tak saya gemok ??

Perut saya awak rasa comel tak ??


then dia jawab I nampak comel masa tidur sebab mulut ternganga penat sangat ngandung nampak bulat. Ok pasni nak menagih simpati , sila tidur terbongkang nganga2. Pakej kuar air liur sekali lain kali. behee

So kira sexy time tidur lah tu jawapan dia.

Nah.

For me time mengandung ni, isteri akan lebih pucat, akan nampak kurang menarik sebab xleh muat baju yang fancy2, ada yang ngandung hidung kembang, jalan bongkang2 time sarat, perut stretchmark. Time ni lah we need sepenuh perhatian . Masa ni kurang keyakinan diri .  So para suami, time isteri ngandung , puji2 la sikit kasi isteri sejuk hati. Sian isteri ngandung berat. 

Tidur pun kaki cramp2 kejung tengah malam. Jangan bising kenapa isteri pucat time preggy. Dah nama sama2 nak zuriat kan. Setakat 9 bulan isteri godang bongkang, lepas tu hot la balik. Ewahh. Yang mana still pegang tangan isteri  masa jalan even isteri ngandung hidung kembang muka berjerawat ke tahap bini nampak macam makcik...korang memang gentleman ahh ! Salute !


By the way, ada 2 couple lagi dalam section ni. Kalau nak baca pandangan suami isteri sexy time mengandung di mata suami2 mereka...sila baca magazine Pa&Ma edisi January. hewhew

Toodles :)



Putih sekelip mata

Kadang2 pompuan nampak gelap takde seri. Bukan gelap sebenarnyaa tapi sebab kulit dull kusam. Bila dull nampak macam hantu kak limah. Sebab tu lah makin berusia, perlu ambil supplement kecantikan. Sebaiknya mula makan supplement kecantikan mula umur 18 tahun. Tapi paling wajib bila umur 25 tahun lah supaya boleh maintain kulit gebus mulus.

Korang pergi lah tengok kat pharmacy, mana2 pun beauty supplement untuk putihkan kulit and anjalkan kulit mesti contain vitamin C , vitamin E and collagen. Boleh je korang takyah makan pill pill supplement tapi kalau tengok gaya pemakanan skang ni..macam susah je nak dapatkan kandungan Vit C, Vit E and collagen dengan cara semulajadi dari makanan2 harian. Hampeh. Masak kat rumah pun siap tambah bahan perasa. hewhew

Vit C : bantu untuk produce collagen and protein untuk bina tissue. Takde vitamin C, maka kertu lah kome. Mampu ke nak blend buah air mnum jus hari2 ? Telan pil je dah cukup, minum air. Habis cerita.

Vit E : anti-peneuaan and anti-oksidan yang kuat untuk lawan penyakit.

Collagen : Collagen ni lah yang tolong anjalkan kulit. Tanpa collagen, korang seperti seluar getah yang dah lunyai. hahaa

So kalau nak senang, consume jela supplement. Zaman dah mudah. Jenama pun macam2. Takde makna nak blend buah hari2 buat jus minum. Tak menyempat.

Ni salah satu vitamin yang dah terbukti berkesan melalui testimoni....Dianz Vitamin !


Fungsi Dianz Vitamin : VITA C & E + WHITENING COLLAGEN
-mencerahkan kulit seluruh badan
-melembabkan kulit
- mencantikan kulit
-merawat masalah jerawat, jeragat, kulit muka kusam, muka berminyak, berparut, liang pori, masalah resdung dan kulit mati.

1)Pure Collagen  Berasaskan IKAN TALAPIA
2 ) Tiada Gelatin dan 100% Halal
3) Produk MUSLIM BUMIPUTERA
4) Dikilangkan bertaraf GMP
5) Kelulusan KKM
6)Selamat untuk ibu hamil dan menyusu
7) Sesuai untuk Lelaki dan Perempuan 16thn keatas

haa ni beza gila.


instagram : ciksue_chomeyyy

Atau boleh wassap ke 011 3254 7973






20 comments :

  1. wah.. masuk magazine.. tahniah. semoga sukses tahun 2015 ini

    ReplyDelete
  2. Time preggy memanglah body kita berubah kan.. so time ni lah hubby jangan nak dok kutuk.. sebab kan projek usahama.. jadi kenalah bagi semangat kat wife agar takde rasa down sangat bila tengok tak cantik time preggy.. ;)

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum namee. hehehe nanti nak beli majalah pa&ma. heeee

    ReplyDelete
  4. hahaha.. x penah rasa diri sexy time peknen.. :p

    ReplyDelete
  5. sweet betul tgk akak dengan hubby..hehe

    ReplyDelete
  6. cantik bila namee preggy. sbb comel. hehe. selalu tgok kuruihh je =) take care ya

    ReplyDelete
  7. sweet nye la korang dua orang ni,, siyes,, wish to be like you both nnti i get married,, huhuuu

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah, dah baca dah majalah pa & ma. Banyak sangat cerita bagaimana didik anak untuk hafaz al-quran seawal 5 tahun.. jom baca! hihi. iklan free.

    Namee cumil :)

    ReplyDelete
  9. ooo...mrs. pilot ya rupanya....hiiii
    ;) pandai mnyorok pewut blkg mr. namee...hahaha

    no matter what, namee msh nmpk cun!

    ReplyDelete
  10. wah bestnya masuk majalah...part laga perut tu lawak haha

    ReplyDelete
  11. Kak namee masa mengandung pun maintain lawa! Laga perut tu klakar :D

    ReplyDelete
  12. Wah...comel je gambar dgn suami. Nasib husband sporting. Mmg setuju sgt dgn namee. Suami kena la puji isteri time preggy. Sian isteri penat bwk perut. hahaha
    Suami wani kata time preggy wani nmpk cute sbb pelik macam itik pulang petang. Hahahaaha. Macam2 story.
    Moga dipermudahkan kehamilan namee ye!

    ReplyDelete
  13. Wahhh best nye featured dalam pa&ma... naakk jugaaaakkk.. hehe

    ReplyDelete
  14. I dah baca! Sangat sweet & cute pic korang berdua tu, loving couple.
    By the way, I'm in that issue too :-)
    http://mamakembar3.blogspot.com/2014/12/mama-kembar-3-dalam-majalah-pa-januari.html

    ReplyDelete
  15. masa pregnant anak 1st, sy pernah kena sexual harrasment i think.. saya tak berpakaian sexy.. n that guy knew me since i anak dara... before preggy x pernah pulak dia berperangai mcm tu.. bila sy pregnant baru dia mcm pelik.. takut sgt..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...