Thursday, February 5, 2015

House Hunting Rumah Idaman.

Hi

Kalau house hunting kat area KL , mesti stress gila . Hoih mahal sangat lepas tu area traffic jam pulak tu. Lagi la stress. Sampai 3 pagi pun still boleh dengar bunyi kereta weyh. Even rumah terrace lama kalau dibeli second hand , maybe 3rd hand pun harga rumah cecah juta juta. Padahal rumah lama. T_T . For me, sangat tak berbaloi kalau rumah jenis lama yang dah usia 20 tahun tapi sebab located in KL harga cecah juta. Kecewa.


Mana nak cari rumah baru tapi harga berbaloi dengan kawasan yang tenang penuh greenery untuk rehat dengan aman bila penat balik dari kerja and banyak facilities ? Haa panjang ayat I , hahaa . Seriously susah nak cari area yang I dambakan tu. Thank god bila I house hunting and dapat tahu pasal kawasan perumahan kat Bandar Tasik Puteri, Rawang. Harga memang jauhhhh berbaloi dari area KL yang lain. 



If tengok masterplan, memang besar gila lah the whole township. The whole township dalam 2370 acres.

I pernah mention haritu kan yang Bandar Tasik Puteri ada projek perumahan baru.Haritu diorang launch 2 storey house Acacia Park, memang totally sold out. Cepat gila. Sebab siap guarded dengan cctv lagi.Nampak sangat ramai yang tengah cari rumah dengan harga yang berbaloi.Pastu facilities pun banyak dah. Yang i paling suka la sebab concept greenery dia tuh, siap ada Golf Club. 

Ni Tasik Puteri Golf Club tu , memang diorang target untuk kekalkan concept greenery. Nak penduduk kat situ experience natural greenery. So petang2 boleh riadah , jogging ke apa dengan family kat Bandar Tasik Puteri Golf Club ni.




Takde la jauh dari KL pun Bandar Tasik Puteri Rawang ni sebab by 2016 Latar highway Interchange tu dah siap. Nak pergi KL dalam 20 minutes je kalau ikut Latar Highway.
yang i highlight with red line tu la LATAR highway. Arrow tu arah dari Bandar Tasik Puteri nak ke LATAR highway. Dekat ajeee.
-
-

-

Sekarang diorang launch produk baru pulak. Ada 3 produk baru, so sila cepat sebelum terlambat. Nanti tahu tahu je dah sold out. T_T . Ni 3 project baru...


Garden Heights Phase 5
-Double Storey Terrace House 
- From RM560, 300.00 (Min) – RM 1,345,240 (Max)
*Terms & Conditions apply
Built up area : 2,214 sq. ft. – 3,350 sq. ft.
- Land Area : 20’ X 75’
- No of Units : 82 units
- Guarded community


Seiring East
Semi Detached Houses
Selling price: From RM 956,800.00 (Min) – RM 1,513,800 (Max)
Built up area: 3,173sq. ft.
- Land Area: 40’ X 80’
- No of Units: 82 units
*Terms & Conditions apply

and lagi satu coming soon.. 


Acacia Park – Phase 2 ,Double Storey Terrace House.
- Double storey terrace house
- Built up area : 1,766 sq. ft. – 2,817 sq. ft.
- Land area : 18’ X 75’
- No of units : 215 units
- Fenced & Guarded with Street CCTV
*Terms & Conditions apply

Kalau nak tengok design2 rumah dengan detail boleh terus pergi kat Bandar Tasik Puteri Sales Gallery. On 28 February sampai 1 March ni diorang ada buat event sempena Chinese New Year ni . Ada special promotion lagi ! hewheww.

Special CNY promotion
1) Free Auto Gate System
2) Free air conditioner for Living room
3) Free  air conditioner for Master Bedroom

*For selected products

Haa tunggu apa lagi, jangan lupa mark calendar !

DATE:
28 Feb 2015 – 1 March 2015
TIME:
11am-6pm
LOCATION:
Bantar Tasik Puteri, Sales Gallery 




14 comments :

  1. hehehe.. kalu juta2 mampu tengok jela kak namee oiii.. T_T

    ReplyDelete
  2. Uish. Harga. Erks. Kat Melaka Ok lagi. Hehehhe. Beli rumah 24x70. Tak sampai 200k. Alhamdulilah. Hehehehehe.

    ReplyDelete
  3. wosshh tp still mahal . hmmm sbb di rawang. :(

    ReplyDelete
  4. bestnya house hunting..ushar2 rumah contoh & tengok model rumah mmg satu terapi..tp bila tengok hrga rumah, buleh migrain teruss hehe

    ReplyDelete
  5. Bestynye... mampu tengok je kat sini.... ape pun moga berjaya dpt rumah yg diimpikn...

    ReplyDelete
  6. Rawannggg?? huhu... jauh sangat ...

    ReplyDelete
  7. mmg mahal rumah2 skrg. tggu dlu la later2 baru beli. (org ckp kalau tggu lagi lama lagi naik kan. but who knows one day harga akan turun). hihi

    ReplyDelete
  8. kakak kami dah lama duduk rawang kerja KL,,hari2 travel..

    ReplyDelete
  9. i saw a million price there . omg

    ReplyDelete
  10. mahal nyeeeeee. kt mlka bnyk murah name hihikhuk.sorry mngacau :)

    ReplyDelete
  11. Cantikkk...akk suka pegi time launching...tengok2 jer beli idak..hehe

    ReplyDelete
  12. Rumah cantik..tapi mahal..memang boleh tengok je lah :)

    ReplyDelete
  13. Kalau ainaa, ainaa tengok floor plan rumah dulu. Kadang2 sq ft dia besar, tp dlm nampak sempit. Ada satu rumah tu besar dah, tp dia separate dapur kering dgn dapur basah, last2 jd sempit ruang tmpt letak meja makan. Tak best lah pulak cenggitu hoho.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...