Thursday, February 26, 2015

Ini Je Yang Saya Ada.

Hi

Kenapakah benda begini perlu terjadi ? Kenapakah perlu kita menggunakan gambar dan identiti orang lain sedangkan kita memiliki identiti sendiri ? Kenapakah ? Purke ? purke ? Purke tu 'kenapa?' in Mexican kan ? wahhhaaa masa duk layan cerita Rosalinda, Mistress Hermanas asyik dengar 'purke?" je. Kenapa weyh kenapaaaa? Tak jenuh ke nak right click gambar orang untuk save sedangkan boleh ambik gamabr sendiri dan upload. T_T

Benda ni berlaku kat ramai orang. Tapi yang sendu nya bila gambar kita dah disalah pakai weyh. Kacau suami orang, sendu tak sendu. T_T . Kalau gambar orang famous tahap Nora Danish and Lisa Surihani tu diguna untuk buat account fake takpe jugak sebab memang dah famous. Tak logik la tetiba Lisa Surihani atau Nora Danish nak kat suami korang khenn. T_T Kesian kat warga sendu kurang famous dan tak meluas macam I ni. 

Tak pasal kena serang dengan bini orang sebab laki dia duk active wassap dengan I yang sendu versi fake. Profile picture wassap guan gambar I then tukar2 gambar dengan laki tu hantar gambar saya. Gila kan. Siap hantar2 hadiah. Wife dapat tahu, wife pulak maybe jenis rajin belek facebook maka terjumpa la link blog i yang orang selalu click2 share tu.Maka drama la sikit.T_T Tapi nasib baik isteri dia berfikiran logik, how come la I duk share kisah2 personal kat blog dengan husband semua tetiba boleh plak nak chit chat dengan husband dia. 

Selalu kalau orang buat fake account facebook, I terus share and ajak ramai2 report je. Takdela naik angin atau serang ke apa. 

Ni lagi satu account tipu..pelik2 jela deme ni. 

Namee dah kahwin, ok betul. Suami pun betul.


Lives In Paris, France..haha. Saya duk Soromban yoo.

Study Science at Infrastructure University...salah. 



Sports banyak nya bola...I tak minat bola lah dik. T_T


Tetiba nama Shasha Marissa..23 tahun awwww. 


I dah kahwin, tetiba I lovey dovey dengan laki lain pulak. ahahaa. Sejak bila pompuan boleh kahwin 2 ? Ke I kahwin dengan laki ni dulu then janda , kahwin dengan Isham plak. T_T Mace mace.


Dan tetiba I vegetarian. 


Mace mace kan. 

To come clean, I hanya ada account2 ni saja yeah untuk elak orang ditipu. Tipu bab wang ringgit dan perasaan yang I paling taknak sekali. 

Account ni je yang I ada..


Instagram


Facebook for blog



Dayre 

Tu je. T_T . Akaun yang lain selain yang ni bukan saya punya. 

Mace mace .



 
Wax Bulu Sampai Akar Tapi Tak Sakit Pun !!

Ramai yang cukur je bulu2 kan ? Tak kisah la bulu kat mana tangan ke kaki ke mana2 lah taknak sebut lebih lanjut.heh. Tapi tau tak cukur ni boleh buat tekstur skin tu rosak and ruam dan juga skin akan kasar. T_T So better wax. Masalahnya ramai yang tak berani wax sebab sakit kan. Laa kan skang dah ada kaedah wax yang tak sakit pun. Ni haa !


Hunny Home Made Traditional Sugar wax. Buang bulu roma sampai ke akar tanpa rasa sakit . Texture mcm madu and main ingredient pun madu. No chemical added. Semua 100% natural. Insha allah xde kesan sampingan. No worries, bulu tercabut sampai ke akar . Kalau guna wax biasa beli kat kedai tu memang sakit weyh. So better guna Hunny Home Made Traditional Sugar wax ni. Murah pun murah. 

                                          
Sampai ke akar tercabut !
Price RM25 (postage Rm5, s&s Rm8)
Berat 380 grams
Include 2 wooden stick, 7 pieces kain cotton & manual instruction.

InsyaAllah tahan sgt lama. Just simpan lebihan wax dlm fridge lepas guna, just keluarkan dan panaskan dlm microwave 5 minutes jika nk guna semula. Product ni dibuat sendiri oleh penjual. Resepi turun temurun hihihi.

Diorang tengah cari agent/dropship untuk setiap kawasan . Siapa jadi agent untung lah sebab Hunny Home Made Traditional Sugar wax ni tengah in trend dan dicari ramai hewhew. Kayo la sape jadi agent .
Instagram : remove.your.hair 
Phone number : whatsapp/telegram 0132624454





30 comments :

  1. kena berhati-hati sekarang ni . sebab ramai yang 'rajin' create akaun guna nama/gambar orang lain.

    ReplyDelete
  2. Persoalan utama...cemana diorang boleh dapat 'semangat kerajinan' yang begitu..humm...Bapak rajin ??Poning yang buat fake account ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagi satu yg paling rajin siap create akaun fake kawan2 dlm fb tu pun hemmm

      Delete
  3. Erk.....dunia-dunia...Sabar jelah....

    ReplyDelete
  4. kita pon penah dilanda demam cakap spanish akibat tengok tele novela banyak nau nau.. paling suka sebut por qué (why) dan por qué no? (why not?) hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah asyik la demgar deme ni cakap pur queee

      Delete
  5. ya allah..scarynya..semoga namee kuat semangat le... walaupun x seglamer artis tapi blog namee banyak bagi impak pada akak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Em scary nak nak bila tipu duit orang. Terima kasih akk sudi baca blog sy ni hehe

      Delete
  6. Pernah kena juga. Tapi takde lah seteruk sis. hehehe

    ReplyDelete
  7. Camne bole detect org pkai pic kite ye meera ?

    ReplyDelete
  8. Namee mmg glamer tahap Nora Danish dan Lisa Surihani hokey!!

    ReplyDelete
  9. Dah tahap retis tu namee..smpai ramai celup tepung gambaq namee... hehe

    ReplyDelete
  10. tak tahu nak kata lawak ke tak. Tapi bab kak namee study science tu pelik. Nampak sangat bukan reader. kak namee belajar architecture tak silap. ngeh ngeh ngeh... * buat report spam dekat fb, minta kawan-kawan reader tolong buat report suruh tutup----> base on my friend exprience. Kalau tak buat, melalut karang

    ReplyDelete
  11. namee.. awk menulis jujur sbb tu tulis mcm air saja.. selalu update tau. suka baca! ;)

    ReplyDelete
  12. erk..psiko betul orang yg buat fake account ni? mintak dijauhkan dari sebarang fitnah...
    err..namee buat repot polis x?

    ReplyDelete
  13. Part yang tiba-tiba jadi vegetarian macam kelakar jer..huhu
    macam-macam orang sekarang ni...Banyak plak masa dia nak nak buat fake account ni.
    Entri terbaru: Free Tiket Air Asia dengan Big Points

    ReplyDelete
  14. seramnya macam nie. T^T
    tabahlah kak namee ^^

    ReplyDelete
  15. tuuu diaaa takutnya .... kesian namee
    tkt salah guna gambar dan acc tu boleh mandatang masalah dah report polis ke

    ReplyDelete
  16. penangan orang glamer + comel loteh..ada je yang ambil kesempatan

    ReplyDelete
  17. mace tu apa, mcm mana sebutannya?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...