Tuesday, February 24, 2015

Pagi Sampai Malam

Hi

Haihh la, ramai yang tanya "foundation apa yang best nameeeee ?" Foundation lah yang paling payah sekali nak cari yang suit kulit. Jenama2 yang kat mall tu bila tengok dalam magazine model pakai , bukan main nampak vah vahhh very vogue the vass. Bila kita beli, pakai kat muka apehal nampak sendu je. haha. Entah la, I dah banyak beli foundation tapi susah nak cari yang sesuai dengan warna kulit. Bila minta suggestion jurumekap mesti depa ni bagi tone yang gelap. 

 Tetiba bila nak apply balik, baru perasan yang diorang ni kasi tone gelap. Banyak kali okay. Even time kahwin haritu pun MUA makeup I jadi hitam. Benci la. Susah nak dapat tone warna kita. See, MUA pun boleh salah pilih warna, apa lagi kita yang xde ilmu selok belok pasal foundation ni . Tu yang jadi kes muka putih tengkuk hitam, muka hitam tengkuk biru . Eh?!

Lama dah rasa jenuh . Sana sini test test foundation / BB cream apa yang tipis. Dah beli banyak jenama macam macam , harga pun masing2 lain macam tapi end up mesti sendu. Pastu harga masing2 mahal, lagi lah sendu. Tapi ni BB cream yang I baru try from Seqy Beauty ! Harga pun tak mahal..so worth la try.

Tadaaa !



 Haaa ni dia, no contact lens, no eyeliner, no  no no segala. Hanya BB cream Seqy Beauty ! Best , texture dia light je. Flawless kan iolss ! Padahal skin sebenar sendu banyak titik titik. No camera 360, kalau camera 360 titik2 kat dagu tu licin..tu siap dark circle pun masih kelihatan.


Dah flawless, mai lah menggedik selfie. haha. haa sama tak tone muka and tengkuk ? Tak sendu kan ? kekeke. Dah lama cari BB cream yang tipis tapi senang nak masuk warna skin. BB cream Seqy Beauty ni bila apply, biar sekejap dia akan terus masuk skin. I tak tahu la how diorang ni formula kan benda ni. Tapi lagi pakai lama, lagi masuk kulit. 

Camni, semalam pergi urusan jumpa client...pakai la Seqy Beauty ni siap tepek2 dengan jari punya pemalas. Tak tengok cermin plak tu. hahaa. Redha jela kot bertompok2 ke kan sebab takde mood.

Pastu dah lepas 6 jam saja selfie...Eh eh very the flawless. haha. Malas nak puji diri lebih2, korang tengok la sendiri.


ZOOM sikit. Test test, dari pagi sampai malam keluar mencari sesuap rezeki pergi jumpa orang sana sini. Eh namee ni tak sembahyang ke duk pakai BB cream 24 jam ni..hahaa. Sorry, i masih cuti okays. Memang tahan lah dari pagi ke malam, x minyak pun. Pakai BB cream je, no need bedak. 

Siapa tahap sendu busy sangat dengan anak and urusan lain tapi taknak suami cari lain...sila guna BB cream SeqyBeauty ni. weheee


Ni antara testimoni yang I baca pasal BB cream by Seqy Beauty ni..ewah ewah.
 



Harga pun murah. Siapa taknak.  Yang penting takyah beli bedak. kekeke. Apply BB cream je, nak basuh untuk solat pun tak leceh. T_T . 

Eh diorang tengah buat giveaway Iphone untuk follower2 kat instagram seqybeauty. Gila la sape dapat tu...selfie siang malam. hahaa

Nak tengok testimoni and kalau nak jadi agent pun bolehh terus ke page ..

Blog : seqybeauty.blogspot.com
Email : seqybeauty@gmail.com
Ig : seqybeauty






55 comments :

  1. COD SKUDAI....nak try BB Cream yg super osem ni....meh wasap/telegram 0182777794

    ReplyDelete
  2. Nak dapat kan produk seqy beauty boleh contact saya. Telegram/whatsapp/sms 013-6360103 💋 Daily postage. COD uia, gombak, taman melati, wangsa maju, greenwood, batu cave.🚗

    ReplyDelete
    Replies
    1. harge? cod festival city bole ke?

      Delete
    2. rm55 u..whatsapp i 0126673142

      Delete
    3. harge rm55..we do postage everyday,,,meh wasap 0182777794

      Delete
  3. Bestkan BB Cream ni... Nak kita COD? Bole jer.. sekitar Masjid Negara (hari bekerja), Pandan Indah, Tesco Ampang, Bandar Sri Permaisuri, Bandar Tun Razak dan Maluri Whatsapp : 013-3151382

    ReplyDelete
  4. sape nk dptkan dr i..boleh wassap,0126673142
    agent sah seqy beauty
    ig: wzh_eshoppe

    ade free gift juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. i kt area equine..if putrajaya boleh dptkan di butik @vendeur_shopalista precint 15 mengadap secret recipe, atas restoren dapur penyet...xyah byr duit pos..ade free gift

      Delete
    2. sis..saya area putrajaya..boleh cod..meh wasap lini 0122542371

      Delete
  5. Cantiknyer..rata2 foundation mesti berminyak tu yang tak best. Tapi yang nih macam tertarik pulak.. nak try jugek la :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ana...boleh jer order ngan agen2 seqy...atie salah sorang nyer.....cepat wasap...0125696579...cod seluruh penang...pos seluruh malaysia gitu....:)

      Delete
    2. Salam atie..blh tahu brp RM bb cream nie?

      Delete
    3. rm55 saje exc postage ratuhatu.
      meh wasap utk lebih detail
      018 2777794

      Delete
    4. Salam...rm55 jer exclude postage...

      Delete
  6. sis..sorry OOT. lisptick tu kaler n brand apa ehhh. very the loike la the colour tone.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul2...nak tahu jgk apa yg namee guna. Suka tgk namee...make up pun nmpk natural..btuah sgt sbb mmg dh natural beauty kan...hew hew hew

      Delete
  7. now we know the secret namee kelihatan flawless je sentiasa...jom cuba bb cream by seqy beauty ni..best yg penting worth your money.cod ngan saya bukit jalil n kws berdekatan.0192658380

    ReplyDelete
  8. cantiknya nameeeeee.. jeless tgk kulit..hehehe.... menarik jugak produk ini untuk di usha2.. mybe nti blh try jgk ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh contact kita 0174488438 (yana).. kita bg free gift + voucher lagi..

      Delete
  9. Hai pembaca blog Namee semua.
    Kalau nak COD area JB utk BB Cream SeQy Beauty dan Cleanser SeQy Beauty boleh whatsapp Hidayah 0125095987 yea...
    Nak pos pun boleh.

    ReplyDelete
  10. agen seqy beauty sekalian, COD melaka tak de ke??? T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik berry bley whatapps kita.. kita agent melaka 0194125826

      Delete
  11. haii u olls, memang flawless lah dan ringan jeer rasa. Boleh COD area SHAH ALAM, KOTA DAMANSARA, BANDAR KINRARA & kawasan sekitarnya. Pos seluruh negara, roger-roger 0176850400 atau boleh visit ig @jembalcastle. tq u olls

    ReplyDelete
  12. hai semua...
    untuk COD area kuala berang, Ajil dan Dungun Terengganu boleh contact saya ye,
    Hidayah Salim 0139088705
    pos seluruh Malaysia..
    xoxo

    ReplyDelete
  13. Kalau COD area PUTRAJAYA boleh whasatsapp 0176579203

    ReplyDelete
  14. Hi namee. Thanks for the ohsem review.

    Uols kalau nak jadi agen or nak cuba bbcream sqb. Boleh ctc kita terus
    ceera - 0123388457

    Ok muah ciked namee. Hehe

    ReplyDelete
  15. Cod area shah alam, sek 7, uitm shah alam, sek 20 dan kaw sekitar blh contact kite..0139239880..pos setiap hari seluruh malaysia..meh cuba..mmg best

    ReplyDelete
  16. hi tenkiu namee utk review yg osem nih!!
    wasap/sms/call kak sham 0192349496, cod jln kelang lama, taman desa, taman danau desa, midvalley, jugak boleh cod kuala kubu bharu, btg kali, rasa, rawang, selangor

    ReplyDelete
  17. hai... kita boleh COD bb or cleanser seqybeauty area KLANG BUKIT TINGGI dan kawasan sewaktu dengannya dan juga area PUTRAJAYA. Watsap / pm 012-2728485.... :)

    ReplyDelete
  18. meh wassap atau contact kite utk cod area shah alam, sek 20, sek 7, uitm shah alam dan kawasan sekitar..pos setiap hari seluruh Malaysia...0139239880

    ReplyDelete
  19. Salam....sy authorised agent for SQB utk COD area Skudai (Tmn U, Mutiara Rini, UTM) dan area Pulai (P.Perdana/Sri Pulai/ Pulai Jaya/P.Emas/Tmn Teratai) boleh wa/sms saya Azrine 019-7111077. Kalau pos of course seluruh Msia boleh :)

    ReplyDelete
  20. COD puncak jalil/ equine atau bukit bintang..whatsapp 0126673142

    putrajaya dptkan di butik @vendeur_shopalista mengadap secret recipe, atas restoren dapur penyet...xyah byr duit pos..ade free gift

    ReplyDelete
  21. COD puncak jalil/ equine atau bukit bintang..whatsapp 0126673142

    putrajaya dptkan di butik @vendeur_shopalista, precint 15 mengadap secret recipe, atas restoren dapur penyet...xyah byr duit pos..ade free gift

    ReplyDelete
  22. Hai uolls. Jom cuba produk yg terlajaakkk best ni. Harga MAMPU MILIK!!! Cepat3x PM/Call/Whatsapp/Telegram/Mesej SYIRA 019-2148697 @ 012-3299709. COD: Area Telok Panglima Garang, Putra Heights, Puchong, UiTM Bertam, UiTM Permatang Pauh, UTHM dan kawasan berdekatan dengannya. POS seluruh Malaysia.

    ReplyDelete
  23. Hi all. Saya FIKA agen SEQYBEAUTY bahagian UTARA. Boleh Cod seluruh penang kulim ParitBuntar.. Kalau yg luar kawasan pos laju hari2 pn ado. Bbcream rm55. Cleanser rm45. Tahan 2 bulan. Berminat sila pm 013-4781654. Thanks

    ReplyDelete
  24. hai sy agensahsqb Kuantan... Whatapps 018.904.3600 (ena)..

    ReplyDelete
  25. Jom cantik bersama seqy beauty..
    Pm/whatsapp 0199029577
    COD kuala terengganu dan marang
    pos seluruh malaysia
    daily postage..

    ReplyDelete
  26. Replies
    1. ada jugak sis.. kalau nak mintak poskan pun boleh.. kita boleh poskan untuk sis...kita bgai free gift dengan voucher lagi.. jom contact kita 0174488438 (yana)

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. Nilai kat mana sis? Blh wasap kita 011 2770 3255

      Delete
    4. This comment has been removed by the author.

      Delete
  27. Salam sume..Saya Lini.Agent:-
    Putrajaya,
    Desa Pinggiran Putra,
    Kg Dato Abu Bakar Baginda hingga PLPP,
    Infra,
    Inspen
    Sg Merab
    Kalau nak pos pun boleh..Seluruh Malaysia..Jom pm kita 0122542371

    ReplyDelete
  28. Assalamualaikum .. u ols
    klu ttbe nk fefeeling floless kn namee kn
    ttbe kn klu rse nk beli or nk jg agen seqy ke bole contact kite cikmurni - 0193530882

    ReplyDelete
  29. Agen Putrajaya here...watsap to order 0173945948 COD area #Putrajaya #cyberjaya #portdickson #nilai #Seremban...yg berdktan #Bangi blh dptkan di @thepopulous bangi...

    ReplyDelete
  30. agensah SeqyBeauty
    Cod :Sentul, Batu Caves, Gombak..
    Contact aja : 0175355407
    Available cod : Parit Buntar, Tanjung Piandang, Kuala Kurau, Kuala Gula, Bagan Serai, Alor Pongsu, Bandar Bahru ( 11Julai 2015 - 13Julai 2015), contact aja : 0175355407

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...