Saturday, February 21, 2015

Surprise Tak Jadi

Hi

Isham jarang ah buat surprise. Sebenarnya dari zaman dulu lagi. Birthday iols pun takde hadiah, bertahun2 dah sebab dia tak reti. Dah tak reti takkan iols nak paksa pulak kan, kang paksa2 hadiah pun macam dipaksa beri. bahaaa. Muka tak tahu malu nak paksa2 orang bagi hadiah plak kang. Camtuh baik beli sendiri je, mintak duit je. So takpela, iols redha je. Kalau ada, ada lah. Kalau takde, takpe. Ayat pilu. hahaa. Asal bertanggungjawab, sayang bini sayang anak dah la. 

Selalunya kalau surprise yang dibuat tanpa dipaksa ni lagi sweet. Pernah lah one time, tetiba dia balik kerja muka duk tersengih2. I was likeeee, apehal lah dia ni sengih2. Memang tak expect lah dia nak buat surpise sebab jarang2 pun. Selalu dia nak hadiahkan apa2..direct je atau tanya terus "awak nak apa?" Selalu dalam drama kalau laki buat suprise bukan main sejambak bunga dalam but kereta, drama Nora Elena sangat wahaaa. So takdelah rasa ada surprise yang bakal terjadi. kekekekke

Tengah tengok tv dah berjam-jam, baru perasan...

Dia belikan baju Caterham alaa tomeyy nyaaa. siap tergantung kat tepi tangga tapi I tak perasan pun. mehee


ok itu cerita 5 bulan lepas.

Semalam lepas solat Jumaat, tetiba call suara sweet betul. Selalu pun memang suara sweet tapi semalam macam sweet terlebih kata nak pergi cuci kereta jap , boleh ke ? Awak okay tak dengan anak2 kat rumah ? Selalu kalau hubby tanya okay ke tak kat rumah , I jawab okay je sebab taknak la dia risau plak. Plus apa2 pun kalau Isham kerja, memang I kena hadapi pun ragam2 baby-baby ni especially Adam lah banyak pe'el sikit sebab dia jenis memerap n manja sangat.

Lepas 30 minit, Isham call balik...

Isham : Emm card CIMB yang haritu kena scam tu boleh pakai ke ?

Me : Em takleh, kenapa ? Sebab saya dah blocked card tu, kan kena scam haritu. Takut duit hilang tu saya blocked dulu.

Isham : Em takde apa.

Me : Then kenapa tanya ? Haaaaa..

Isham : Takde apa. (tapi nada resah gelisah )

Me : Awak okay ke ?

Isham : Em sebenarnya, Isham masukkan RM3500 dalam account tu. Simpan kat CIMB tu sebab takut terguna.

Me : Oh yeke, kenapa tiba2 nak letak duit dalam CIMB ?. (pelik sebab dia mana pernah nak simpan duit dalam CIMB tu) . Sekadar masuk duit kadang2 if dia nak guna fungsi debit card je sebab RHB card dia selalu mesin x leh detect for debit tak tahu kenapa.

Isham : Sebenarnya Isham nak hadiahkan Iphone6+ sebab senang mira nak tangkap gambar cantik2 guna iphone. T_T

Wahaaa, dari nak surprise terus tak jadi surprise gara2 dia masukkan duit kat akaun CIMB yang i dah blocked haritu sebab ada scam amik duit i dalam tu. Konon nak asingkan duit siap2 pastu baru teringat akaun CIMB yang tu dah blocked pun sebab takut scam amik duit lagi , card baru plak x buat lagi.

So on Monday, baru I boleh pergi bank and buat card bank baru. Inilah payah kalau pakai2 card orang. Dia dulu ada kes apa entah dengan CIMB n MAYBANK so takleh pakai dah both bank dia tu. Ada RHB je. T_T Sebab tu la dia selalu pegang my CIMB card. 

Tapi pastu iols sebagai bini yang jimat cermat terus cakap kat dia .."em takpelah , Mira taknak la handphone. Membazir lah. Baik lah awak simpan duit tu dalam tabung haji" . 

Terus dia kata "taknak sudah la" nada merajuk .Nampak sangat ayat merajuk sebab dia tak pernah pun cakap 'taknak sudah!' . Maybe sebab dah semangat nak buat surprise tetiba iols tak sudi. 

eh eh kita nak jimat duit dia, dia tak sudi pula. Ok lah, nak lah. . haha. Maybe dia kesian kot tengok I usung camera Sony tu berat2 nak tangkap gambar. Gambo iphone kan lawa. Senang nak buat kerja blog. Then dari iphone kan boleh connect masuk macbook. Senang nak buat kerja. Now pakai Samsung , so agak payah nak transfer ke macbook.

Satu benda lah I perasan, Isham ni jenis hargai tengok bini penat lelah jaga anak and buat kerja rumah. Nanti tetiba kang beli kebab lah, ajak makan steak la sebab kesian tengok bini . Especially bab anak lah. Ohhh now i know, anak lah senjata ku. wehehhehe . 




 Pasni korang depan bapak korang memerap lebih2 sikit okay..mihmih

Ni namanya hadiah sempena kesian. Kalau tarikh special birthday ka anniversary ka takde makna ya. hahaa . Ayat routine "awak nak apa?" .



   



29 comments :

  1. Erkk.. Gambar Iphone mmg cantik sgt. Jom tengok pic I jalan2 Korea guna Ipnone 6+.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lillyy...haah saya da tengok. lawaaaa :D

      Delete
  2. Takpelah.. walau dah rak surprise tapi tetap terharu dengan usaha yang dibuat.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. akakkk saya bru lepas baca blog akak !! akak tak sihat ke na rehattt. ni nape baca blog niii. hehe

      Delete
    2. Alhamdulillah.. masa ni dah ok sikit.. tapi masa dok godek2 blog, dak Nuha dah mula merengek berebutkan hp kat tangan akak.. tak puas nak baca.. huhuhu..

      Delete
  3. sweetnya nak buat surprise walaupun tak jadi. lepas ni bolehlah namee tangkap gambar banyak-banyak! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tapi tak tahu lah. rasa berat hati sebenanrnya . bazir duit tapi bila kata tak mahu mcm x sudi pulak. aiyayya.

      Delete
  4. best ye dapat suprise iphone6 :)

    salam perkenalan sis & jemput ke blog nana

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya tak minat sangat T_T hewhew. sebab baru je ada samsung ni. membazir.

      ok ,,saya singgah . salam perkenalan juga :)

      Delete
  5. Sweetnya kak namee n husband. Nk buat suprise tpi tak menjadi. Wahaha. Xpelah iphone6+ tuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la yg klakarnya. dah tak jadi surprise. hehe.

      Delete
  6. Wah iPhone6 tu! Confirm lepas ni gambar sume vavavoom! Hehehe!

    ReplyDelete
  7. wahhhh best nya kak namee...hihihi kelakar je abg esham ea nak buat suprise tp x jadi tapi sweet je bila x jadi. bila baca dah mcm tunang kita la kak...kayu semacam nak buat suprise...hihi hope akak sekeluarga happily ever after...

    ReplyDelete
  8. untung tau namee dpt macam isham.. salu jeleeyyy.. hehehe

    ReplyDelete
  9. yalah lawa, sbb lulu pun pakai iphong hehe

    ReplyDelete
  10. oh my.....u r so lucky for having him.....moga hubungan kekal ke jannah amiinnn....:)...

    ReplyDelete
  11. U r so lucky namee having isham..even tho die x romantik kann..but..who cares..janji u happy with him kan..hehehe..

    ReplyDelete
  12. comel je suprise isham.. hehehee

    ReplyDelete
  13. So sweet pak nye even maknye jual2 mahal ye...dlm hati ade tmn x namee?

    ReplyDelete
  14. Wah! Usaha jugak wat suprise.. gud job!.. betol dah ..ank senjata..sama cm suamj sy.. bila tarikh penting xda hadiah tapi time mood ok..tetiba ajak shopping...anak dia pegang kita pilih barang...heavennyaaa....

    ReplyDelete
  15. Sweet je husband Namee..=) husband kita pun tak slalu buat surprise.. then kalau buat mesti tak jadi.. hehe.. seronok baca blog Namee.. nanti kalau free singgah blog Farah plak eh.. tq (^_^)v

    ReplyDelete
  16. Hye namee. selalu silent reader and follow insta je. heheh. ni nak tanya memerap tu bahasa apa? maksudnya apa? macam meragam ke? sebab kalau i guna memerap tu maksudnya jenis duduk rumah je. contoh ayat "jom keluar, asyik memerap je kat rumah" haha! btw free2 boleh la singgah blog i juge :P

    ReplyDelete
  17. Iphone? Waaaaaaaahhhhhh... cantik2

    ReplyDelete
  18. Kadang mmg x smpi ati wpun tau dia nak bg hadiah kan...

    ReplyDelete
  19. Namee saya ade email.untuk iklan tapi tak balas...takut namee tak perasan

    ReplyDelete
  20. sama la laki kita pown..xreti la nak bg suprise ke hape ke..asal dia syg kita,kita syg dia..cukup dah..kalau ada rezeki lebih ada jugak dia ingat kat kita,tp janganla minta2..memang xdpt punya..huhu..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...