Wednesday, February 18, 2015

Terima Kasih Majalah Harmoni

Hi

Terima kasih Ruhaya sebab sudi nak tulis pasal kita yang sendu ni behee. Lepas tu, time pantang pulak so takleh lah buat photoshoot. . Just bagi info apa2 yang wartawan Ruhaya nak je. And mana mana gambar yang high resolution. Kesian iols, dah takde camera canggih DSLR hewhew. Nasib baik ada gambar yang masih high resolution sebab nak pampang penuh dalam satu page. Kalau reso kecik, pecah2 muka iols nanti. Berkerak kerak. bahaa

I bagi info pun lambat. Sorry Ruhaya maafkan titewww. hehe tetiba malam tu dia dah siap pun write up. Power betul. I nak tulis satu post pun dalam tersedu2 padahal guna bahasa rempit je weyh. Tu yang seronok pasal blogging ni, bahasa rempits rempits je okay. Kalau nak jadi penulis jemputan untuk majalah memang terkebil kebil ahkak. Pernah dapat offer untuk tulis di column majalah..em taknak ah . Buat haru magazine orang je weyh. T_T

Prioriti namee roslan. Ewah ewah . Tu nampak tu 'kisah cinta terhalang'. tapi kisah tu memang besar impact kat blog ni. Dengan jarak umur with husband yang jauh tu, orang pun cam pelikss je kan how lah this minah boleh kenal laki lebih tua. Kalau kawan2 tanya pun, soalan mesti "macam mana boleh ter berkenalan??!". My circle of group belasan tahun tetiba ko boleh kenal group yang umur 30an time tuh kan macam peliks. I lagi pelik weyh bahaa tapi tu la orang kata jodoh ni kita tak tahu. KALau nak baca details pasal tu kena beli majalah Harmoni. hiks



Rasa macam cepat je masa berlalu. Rasa macam baru je bersalin kat Adam skang dah ada dua babies. Seronok dunia blog ni bila dapat kenal ramai orang then belajar banyak benda lah. I active join event start after bersalin Adam. Time event2 ni lah banyak kenal orang. Kalau korang tengok, iols plak jenis terperuk je kat rumah. Pernah ke korang tengok entry i pergi hang out2 dengan kawan ? Takde kan, nampak macam forever alone gila. hahaa padahal ramai je kawan cuma jenis tak keluar sangat suka menyendiri.Gila kan. Kawan2 kecik hati dah malas dah nak layan. haha

our simple wedding. Wedding impian nak but kat hotel wah wah tapi bila fikir balik takde sape pun akan ingat wedding kau lepas majlis tu habis. So rasa macam tak berbaloi nak berhabis berpuluh ribu untuk majlis yang beberapa jam. Yang penting nya hidup lepas tu la. depends la , tu pandangan iols ajeee. Kang ada yang bising eleh namee miskin takde duit nak buat wedding grand, duk diam2 ok. T_T

aaahhhh ni lah cover majalah yang ada kiteww. Dalam tu banyak lah info. Ada cerita pasal FBI pengacara tu, macam2 lagi lah. Nak sebut tak surprise pulak. Dah tu cover pun Lisa Surihani,of course la cerita pasal Lisa pun ada kan. Tetiba banyak pulak story pasal pelakon2 top skang dalam majalah Harmoni edisi ni...Fazura, Fathia...saya je sendu. hahaa



          

Maternity belt : Untuk tampung perut mengandung supaya kurang sakit pinggang.

Dua kali dah i mengandung, seriously memang rasa perut londeh. Nak tidur pun tak selesa tapi demi anak ku gigihkan jua. Perasan tak perempuan mengandung jalan terbongkang2 mendada ? Sebab perut makin ke depan, takkan nak jalan membongkok pulak kan. Mendada sebab perut dah berat, so kena mendada la untuk legakan tulang belakang. 

Sakit pinggang, sakit ari-ari, pinggul sakit, peha sakit, nak gerak pun limited sebab perut berat ! Ye i tahuu sebab dua2 pregnancy rasa macam tuh ! Tapi jangan risau, ada maternity belt !!

Belt ni bantu support perut kita so takde ah perut tu rasa terlondeh je. Untuk yang lepas bersalin ceaser pun bagus beli ni sebab lepas ceaser, rahim and perut kan lembik londeh masih ke bawah...pulak perut n rahim dua dua kena potong untuk keluarkan baby..memang sakit la nak jalan mula2. Tapi kalau pakai supporter mcm belt ni akan kurangkan sakit ! I pakai bengkung supporter lah yang buat i kurang sakit bedah ceaser.




Anda hamil dan sering mempunyai masalah seperti berikut?
- sakit belakang
- sakit bahagian ari-ari
- kerap buang air kecil
- pergerakan terbatas
- perut terasa semakin berat
Nak tahu cara atasi segala MASALAH diatas?
==========================
Perkenalkan mummynbaby Maternity Support Belt,
produk yang direka KHAS bagi ibu-ibu yang
SEDANG HAMIL dalam membantu meningkatkan
keselesaan disepanjang proses kehamilan.
==========================
KEBAIKAN MEMAKAI MATERNITY BELT?
- Menyokong perut anda
- Mengurangan sakit belakang
- Mengurangkan sakit bahagian ari-ari
- Mengurangkan sakit di bahagian pelvic
- Mencegahan pre-term contraction
- Memudahkan aktiviti bersolat
- Perut rasa lebih ringan
- Mengurangkan rasa kerap nak buang air

KELEBIHAN MATERNITY BELT?
- Disyorkan oleh pakar-pakar gynaecologist
- Pengiktirafan dari FDA, CE, ISO9001:2008
- Boleh pakai selepas bersalin (bagi mereka yang
kena c-section)

CIRI-CIRI MATERNITY BELT?
- Mempunyai 3 bahagian utama
- Mudah dipakai (tak sampai 5 minit pun)
- Tekstur yang lembut dan selesa
- Elastik untuk kesesuaian saiz perut anda
- Mudah dicuci
- Ringan
- Produk mampu milik
Dengan adanya meternity belt ini, ia mampu…
- Memberi keselesaan yang optimum dengan
menyokong bahagian bawah perut dan kawasan
pinggul
- Memberikan kelegaan sakit belakang dan rasa
tak selesa semasa mengandung
- Mencegah pembentukan “stretch marks” di
bahagian perut tanpa menganggu pergerakan bayi
- Membantu memperbetulkan kedudukan fisiologi
bayi pada peringkat akhir kehamilan
- Membantu mengurangkan tekanan pada organ-
organ tertentu akibat pergerakan atau posisi bayi.
- Menggalakkan posture badan yang betul ketika
mengandung.

harga asal rm160.. now promosi rm100 shj...
fb page : Www.facebook.com/mummynbaby
fb : iena shahkina
ig : ienashahkina
whatsapp : 0123952514
                                          


11 comments :

  1. Wow..namee masuk magazine...best nye.. :)

    ReplyDelete
  2. hehehe.. kenalah dapatkan majalah Harmoni ye tak.. ;)
    psstt: Maternity belt.. eemm.. macam menarik tapi sebab belum ada tanda2 nak preggy jadi kita KIV dulu.. hehehe..

    ReplyDelete
  3. kita follow blog name sebelum name khawin lagi. tak ingat tahun bila. masa tu ada blogger popular review namee dia kata blog namee ada potensi.. Memang terbukti berpotensi, Sejak khawin namee makin cantik. Pakai sk2 eah? :D

    ReplyDelete
  4. congrats namee..sng je nak jwb psl mcmna u buleh knal/terpaut dgn suami u tu, "dah jodoh.." hehe

    ReplyDelete
  5. Wah...tahniah keluar majalah...kalau keluar majalah...bukanlah sendu namanyer hehe

    ReplyDelete
  6. bila lah blogger picisan cam akak ni nak masuk majalah.. hewhewhew

    ReplyDelete
  7. tahniah namee.. very proud to see u in there.. heeee

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...