Sunday, March 1, 2015

A Day For Mommy ! @Number76

Hi

Soalan biasa kalau singgah salon "when is the last time u cut ur hair ?" The hair itself boleh beritahu . Hairdresser saja manja2 buat2 tanye jewwww padahal memang dia dapat agak berapa lama seorang tu tak jejak kaki di salon. Kalau rambut panjang kelepek , hujung2 rambut cabang macam peta minda study group bersama rakan..haa ya lah tu dah setahun lah tu tak jejak kaki ke salon untuk dimanjai. 

Eh ni sedang mengumpat siapa ni ?

Dia ni . Yang belah kiri ye. Yang belah kanan tu memang dah hari2 dibelai. Takyah dibelai lagi.



Finally alang2 dah keluar on Sabtu for class, terus curi masa pergi membelai diri. Terlalu busy dengan babies (yeah sekarang ada 3 babies) sampai lupa pasal diri sendiri. Bila tengok diri sendiri kat cermin then i know how selebets nya diri sendiri. So yeah, mari membelai diri . Macam biasa lah dah tahap hantu kak limah haruslah memulakan dengan cuci kulit kepala. Kulit kepala dah berlemoih lemoihhh dengan minyak dari peluh. 

Muka gelojoh macam2 nak buat nih. Nak treatment nak potong nak gulung2 nak macam2 lah. 

So lets Tansan scalpp wash ! Kalau pergi number76style salon ni seriously sila cuba Tansan  scalp wash untuk cuci kulit kepala dari minyak2 yang tak diingini. Nanti lepas cuci, sila tengok air basuhan tuh, mesti ada minyak2. T_T . Mesti terasa eh pengotor rupanya diriku ini. kekek. Walaupun shampoo setiap hari tapi actually minyak tu masih melekat kat scalp. Dari situ la hair problem macam macam. Tansan ni famous gila kat Jepun weyhh nasib baik lah kat Malaysia pun merasa lah jugak bila salon number76 ni ada buat Tansan scalp wash ni. Tapi only in salon number76 okay !

Nanti lepas settle sila tengok air dari hasil cucian Tansan scalp wash . Air bercampur minyak dan kotoran dari kulit kepala. Siapa yang jenis rambut banyak gugur tu kadang2 sebab kulit kepala too oily . Try Tansan scalp wash ni, memang kulit kepala kurang sangat minyak and clean .


Nampak tak ruang kaca kat belakang tu ? Khas tempat bertutup untuk wanita berhijab. Ada sliding door untuk tutup. Takde main tirai2 okay so memang terjamin lah bagi yang bertudung kalau nak buat rambut untuk suamii. ecewahh . I pergi cawangan Number76 salon kat Starhill Gallery !

Lepas kulit kepala dah puas dibersihkan, mari buat hair treatment pula . I selalu dengar orang buat ultrasonic hair treatment from number76style salon ni , dengar perkataan ultrasonic pun macam canggih sangat kan mehee. Diorang guna sejenis iron tapi tak panas then macam tanamkan vitamin dalam rambut. 




Sekaligus terus trim rambut. Then taddaaa !!

Rambut berkilau . Dari sendu terus berkilat.

Sampai kat Sephora tak habeh habeh lagi selfie mehee naik juling mata diorang tengok i selfie syok sendiri kekekek. Guard kat Sephora duk perhati je . eh halo i tak curi barang okay. Selfie je. 

Tapi serious ahhh Number76 ni salon yang paling best I pernah pergi. Baguihhh !

Okay tu jela one day out for me. Ok, back to reality ! T_T 




Check out lokasi branch Number76 kat sini !





         

Renewing, Whitening and Glowing Serentak !

Produk ni boleh buat awet muda, putihkan and hilangkan segala sendu jerawat kome weyh !

Kulit kedut, banyak parut, jerawat banyak , kulit yang dah rosak perlu diperbaharui ye.
Kulit yang kusam yang dah terbakar kena matahari, perlu diputihkan kembali ye.
Kulit pucat , bibir pucat sebab terlalu penat badan penuh toksin perlu di glow kembali ye. 

Macam2 lah nak makan supplement camtuh sebab banyak sangat benda nak repair. shesshhh. Thank god ada supplement yang ada fungsi all in one macam R-NU Skin ni !

Renewing, Whitening,Glowing .Semua sekali dalam satu packet ! 


Antara kesan2 power R-NU Skin ! :
Merawat . Mencegah. Mengekalkan
-Mencerahkan kulit dari tona asal.
-Menghasilkan kulit yang lembut gebu dan glowing.
-Meningkatkan kandungan kolagen di dalam badan untuk kelihatan lebih muda Dari usia
-Menipiskan parut jerawat, Menyembuhkan jerawat, jeragat, pigmentasi, bintik-bintik  dan mengecilkan pori kulit.
-Menguatkan antibodi badan, anti kanser & anti radang.
-Mencantikkan rambut, kuku, serta merawat tumit kaki yang pecah.
-Menyuburkan peranakan bagi wanita.
-Mengawal selera makan.
-Membuang toksin di dalam badan utk menstabilkan dan melancarkan hormon
-Menguatkan daya fikiran.
-Melancarkan peredaran darah dan sistem
pencernaan.
-Meningkatkan hubungan seksual bagi pasangan suami isteri.

Kandungan R-NU SKIN (100% Produk Organik & Muslim, Tanpa Bahan Terlarang & Halal Toyyiban)

Deep Sea Collagen, Habbatussauda, Pomegranate,Royal Honey Dates, Extract Blueberry, Extract Kiwi, Mineral Water

Nak consume pun senang, HANYA KOYAK & MINUM TERUS DARI SACHET
Untuk Keterangan Lanjut sila hubungi kami  di talian:
019-3545457 / 017-3955399 / 012-9043126 / 017-8714136
RM150 (Semenanjung Malaysia) , RM160 (Sabah & Sarawak)

                                          



10 comments :

  1. cantiknyaa hasil treatment tu..🙈🙈
    blh tahu ongkosnya berapa ? hihi

    ReplyDelete
  2. amboi... semngat betul p salon...hehe.. reward hbs pantang ke ??? :-)

    zinziemeewah

    ReplyDelete
  3. haha..yela namee..tiap kali pegi salon msti diorg tnye bile last pegi kn? lagi2 hanye pegi bile nk.potg rmbut je..xpnah nk pegi sbb sj2 nk wat treatment :p

    ReplyDelete
  4. u really have nice hair.. wish mine like that too. lepas bersalin mmg byk rambut gugur.. if u dont mind ,can u share how much it cost u dear. tq

    ReplyDelete
  5. Wahhhh Iphone kah itu?? hihihi.. Selfie sampai lebamm ekk.

    ReplyDelete
  6. "Kalau rambut panjang kelepek, hujung2 rambut cabang macam peta minda study group bersama rakan.." <<< HAHAHAHA!! Kelakar for life, pls Namee! Comel je.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...