Tuesday, March 31, 2015

Baby Noah

Hi

Masa tengah nak bersalin kat Noah, I siap krohh kroohhh lagi weyh. Dapat je sedut gas terus terlelap. Tahu2 je dengar ada orang kejut "puan baby boy ye puan. baby boy". I bukak mata jap je pastu angguk2 "ok okay" pastu tertidur balik. Dah la masa dia kejut tu , nurse siap hala2 kemaluan Noah kat muka I ye ye nak buktikan hah boy ye puan. Pakai ayat kemaluan , sopan sikit. Egg tidak begitu sopan. ekekekke. 

First reaction masa tengok Noah, dalam hati sebelum lalok tu sempat lah "eh coklat pulak anak aku yang ni" , ekekek. Masa beranak kat Adam macam terkejut pulak apehal dia ni putih sangat pulak. Variety betul anak2 iols. Idok ler nak kata kulit putih ke kulit cokelat ke tak lawa ke apa. Cuma rasa seronok plak anak berbagai perisa ni. ekekkeke. Noah kulit sawo matang sikit pastu hidung Noah mancung.

Memang lain betul character Noah and abang dia. Masa lahir kat Noah tu hati dah debar2 camne lah kalau Noah pun macam Adam jenis kuat nangis mengilai2. Mau pitam. Noah ni nampak lebih tenang . Dari hari pertama I pantang, Noah tenang je. Kalau lapar pun nangis2 jap pastu dia termenung jap . Kalau ngantuk pun sama, nangis2 suara sayu je lembut pastu stop and termenung jap. 

Bangun tidur je sengih. then main2 dengan tangan sendiri. Adam dulu kuat menangis suara lantang betul.  Meremang bulu roma. Sampai sekarang Adam camtu. Kadang2 tak tahu pun Noah dah bangun tidur sebab dia busy main dengan tangan sendiri and tengok ceiling. Malam lagi lah, siap tak berjaga langsung Noah ni. Kitorang plak yang jap jap check nafas. Kalau malam, Adam yang bangun beribu kali. Dah nampak dah bang long mula mencemburui . ewah ewah. 

Skang trend baru Adam, kejap nak tidur atas katil , kejap nak tidur atas tilam kejap meraung tak tahu nak apa, kejap meraung nak susu kejap meraung nak kipas kejap meraung nak kena peluk kejap meraung dan pelbagai lagi. Pitam. Sebab tu la dark circle iols makin teruk nih. 

Kalau letak Noah atas rocker, dia tahu main sendiri. Tersengih la dia sorang2.Adam dulu takleh letak langsung, mesti nangis nak dukung. Apa2 pun sampai terpaksa tenangkan Adam dulu then only sette kan Noah. Bila turn Noah, mesti Noah sengih macam happy sangat. Noah seolah macam tahu and faham je and nak mudahkan mama dia. 

Noah ni senang sangat jaga. 

Thanks Noah sebab selalu senangkan mama. Mama sayang Noah sama macam sayang Adam jugak okays. 
Muka macam Isham kan?








     
Alessajubah : Custome made jubah , breasfeeding friendly

Jubah dress paling best nih. Custome made okay. Bukan ready made. Custome made selalunya lagi selesa sebab ikut badan kita so lebih terletak okays. Lebih selesa. Siap boleh pilih lagi nak design yg mana, warna apa yang diimpikan selama ni. Ewah ewah. Yang penting, breastfeeding friendly. Diperbuat dari material kain kualiti tinggi. Exclusive gitu...tengok bahagian lengan.....
                                    

Antara warna2 yang ada,ini dia...
p01-royal purple, p02-dark purple, p03 -olive green, p04 - fuchsia pink, p05 - dwitone (dark purple + fuchsia pink), p06- brown


 

   
Pilih design and warna nak then terus bagitau depa ni..depa jahit. haa gitu.


Kalau berminat boleh terus order dari..
instagram - the.dreamer.closet
H.p : 019 364 7897




41 comments :

  1. Assalamualaikum namee, noah pandai.. tahu mama busy nak jaga abang long adam juga. hehehe noah hensem, tergoda tengok muka sengih dia tu ~~~

    ReplyDelete
  2. Namee..anak kedua memang independent:)

    ReplyDelete
  3. Noah muka macam Namee la..macam Adam pon ada sikit2..dah besar sure hensem..nanti boleh auntie cop salah sorang ni..Eh! hahaha

    ReplyDelete
  4. ya Allah comelnye ... gigit kang... senyum lak tu dia..

    ReplyDelete
  5. Alahaiiii comel sangat Noah ....Muka Abg Adam cam muka Namee

    ReplyDelete
  6. budak nama adam mmg cam tu kot namee suka buat perangai sama mcm my adam tp dia dh no 3 :-)

    ReplyDelete
  7. anak pertama memang manja kot kak namee sebab dia tahu nanti dia da ada adik-adik dia kena berdikari jaga adik.hehe

    ReplyDelete
  8. I ingat Noah ni gegirl. Boy rupanya.. Sorry kak Namee

    ReplyDelete
  9. anak saya mcm tu jugak. kakak dlu senang je jaga, dah dapat adik, aduhaiiii, dia punya ragam lagi teruk dari adik. adik relax je.

    ReplyDelete
  10. comel nya Noahhhh :)

    http://matalensajemariberceloteh.blogspot.com/2015/03/job-party-birthday-ruby.html

    ReplyDelete
  11. Noah comeeeeeeellllllllllllllllllllllll hensem!!

    ReplyDelete
  12. dua2 anak namee comel lagi2 pipi si bayi noah ni :)

    ReplyDelete
  13. saya baru ada sorg baby girl. perangai mcm tu la malam2.. letak dia tido tilam dia, tengah2 malam bangun. bukan nak susu sgt pun tapi more to mintak peluk, tido nak melekap... macam manalah kalau ada rezeki nak beradik tu nanti..

    ReplyDelete
  14. anak buah saya pun sama la namee. yang si kakak mengada sokmo asyik menangis lebih drp adik.. tapi kakak umur 7 tahun.. adik 5 tahun.. acano tu. ? hahaha =D

    ReplyDelete
  15. terbalik....my 1st child yang senang jaga. 2nd child asyik menangis and nak perhatian sentiasa...terkejut betul bila turn 2nd child ni....

    ReplyDelete
  16. comel nya Noah.. haah laa.. muka Noah more to Isham.. =)

    ReplyDelete
  17. comel sangat noah!!!!! untung sangat namee dapat baby baik macam noah,, :)

    ReplyDelete
  18. namee..anak sulung mmg byk cekadak..hehe..manisnya senyuman noah..sejuk mata memandang.

    ReplyDelete
  19. Hai namee. Dah lama i tak komen kat u punya blog. tapi i selalu je update pasal kisah dalam blog ni. btw, noah sgt comel. geram tgk mata bulat. abg long adam tu jeles dgn adik dia la tu. hihi..

    ReplyDelete
  20. Noah hensem! tenangggg je muka. omey la nameeee. bila nak jumpa noah ni. hehehe :)

    ReplyDelete
  21. anak sulung menduga sikit.. anak no 2 tenang sikit.. samala kita.. anak no3??

    ReplyDelete
  22. Aaahhh.. Mcam suami kak namee muke Noah..
    Tapi tetap hensem..
    :)

    ReplyDelete
  23. Saya sewaktu mengandung kan anak pertama saya selalu berdoa agar Allah kurniakan pda saya seorang Anak yg x byk ragam..dan x susahkan mak dan Ayah dia bila keluar nanti.. Dan juga saya berdoa supaya saya dapat anak yg berdikari dan biasa dgn org ramai walau x dikenali.. Alhamdulillah akhirnya Allah makbulkan doa saya..mmg Anak saya yg pertama x byk ragam.. Bila bwk dia pegi mana2 pstu tiba2 ada org lain yg x dikenali nk cuba dukung dia.. dia nak je kt org tu.. waktu masa dia kecil pon bila dia kembung perut dia x ragam jgk.. nangis pon cikit2 je lps tu bila dah sapu minyak,dia dah ok la.. saya pon klu ada emergency ke apa ke..Anak sya mudah utk tinggal dgn sesiapa.. walaupon tanpa saya dia bole duduk la.. dia x nangis
    Sebenarnya,klu kita nakkan seorang anak yg x byk ragam.. kita bole je meminta berdoa kpd Allah supaya dikurniakan anak seperti itu.. InsyaAllah doa seorang ibu pasti mujarab..

    ReplyDelete
  24. Lagi satu saya nk beritau sikit kpd Ibu2 di luar sana jikalau kita ingin memuji sesuatu ciptaan Allah..maka ucapkanlah MasyaAllah ataupon AllahummaBaarik(ya Allah berkatilah Ia)
    Supaya dapat dielakkan daripada penyakit Al-A'in(evil eye) kpd Makhluk yg kita memuji tu.. :)

    ReplyDelete
  25. Alhamdulillah...
    akak pun beranak 4 orang dapat variety of colors. Hahaha. Cuma gender tu satu je. All boys. Anak sulung memang kuat menangis malam. Makin ke bawah makin senang. tapi lain orang, lain juga experience diorang. bak kata orang tua rezeki masing-masing... :D

    ReplyDelete
  26. Comelnya Noah...hensem mcm anak mat salleh, ada rupa mix mcm namee n husband.. :))

    ReplyDelete
  27. comelnya baby noah. nih bukan coklat namee ni krim sweet sewwt berkrim hehehehe bestnyaaa nak gakla baby seketul lagi .. semoga noah membesar dgn baik dan sehat .. yg penting boleh senangkan mama dan papa esk besar.. geng dgn baby adam. baby jugak kan? hehehe

    ReplyDelete
  28. ala cutenya noah... adam jelus ngan adik dia tu..hehe

    zinziemeewah

    ReplyDelete
  29. DIA pernudahkan rutin kita..
    Tiap anak akan ada lain karektor..
    psstt: rambut Baby Noah macam Isyam..

    ReplyDelete
  30. my second kid pun camtu..
    kakak dia dh 4thn pun merap kalah adik2...
    gud boy noah<3

    ReplyDelete
  31. comei...bgslah noah ni
    kecik2 lagi tak susahkan mama :)

    ReplyDelete
  32. Comey sangat baby Noah nie, geram nk cubit2!

    ReplyDelete
  33. somel sangat.anak i plak masa lahir coklat pastu sekarang muka putih badan coklat ekeke

    http://syureinadiaries.blogspot.my/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...