Monday, March 16, 2015

Conversation : Then & Now...

Hi

Dulu zaman2 tengah berkawan berkenalan ewah ewah, banyak benda betul nak sembang. Bayangkan lah dulu sms 5 sen pun punyalah seronok gila. Murah habis lah tu konon . Pastu ada pakej digi easy ke apa entah register kawan dalam digi easy pastuh sms 1 sen ke apa entah. Selalu dulu text dengan Isham dalam 3-4 pages ah sekali send. Entah apa benda la yang we'olls sembang. Benda2 kecik daging terselit celah gigi pun nak cerita weyh. 

Termasuklah perjalanan pergi minta lidi cungkil gigi kat makcik cafe, semua nak cerita . Liku liku perjalanan nak keluarkan daging terselit tu semua nak cerita. Sehinggalah daging yang terselit tu dapat dikeluarkan dari celah gigi. The end. Jadi satu topik untuk bercerita . T_T Dulu zaman degree, gi kelas jalan kaki..sepanjang duk jalan kaki dari asrama sampai ke department duk sms atau call. Ada je benda nak sembang. Sambil jalan , ternampak apa2 benda semua boleh jadi topik. 

Saya tengah jalan nak gi kelas ni.

Eh ada longkang.

Nak langkah longkang ni.

Dalam longkang ada daun kering.

T_T

Mereng habis topik. Selalunya kongsi buat apa hari2 lah . Nak nak time Isham kerja kat Sarawak dulu, I kat sini. Long distance relationship, so memang hari2 akan update la aktviti harian. Macam nak keep on track la gitu. "Isham serius nak kahwin dengan Mira but kena tunggu Mira habis degree macam syarat yang papa gul dah letak tuh" . Awww. 

Permintaan Isham dari mula berjauhan, please jadi transparent sebab  serius nak ke jinjang pelamin. Okay lah , dah nampak tahap keseriusan di situ. So apa2 yang i buat hari2 akan update lah even dia tak reply pun sebab kadang2 dalam flight lagi. Dulu kan tiap sms ada report.."Delivered" ...bila dapat berpusu2 text report "delivered" tu terus excited gilos sebab tahu Isham dah landed. 

Bila dah landed baru lah sms semua delivered and dia reply. Eh tetiba rindu pulak zaman tu teheee. If makan ke apa mesti nak sms gak "jemput makan"Gigih  tangkap gambar makanan hantar picture message ke apa panggil dulu tapi gambar esok baru sampai lah tapi. bahaaa. 30sen kot satu gambar kalau tak silap.  Sekecil2 benda. Beli pen baru pun nak bagitau. Pen dakwat macam mana semua nak describe made in China semua nak bagitau. Tetiba rasa saiko. hahaa

Those were the days.

Dah kahwin pun.


Alhamdulillah. 

Dengan kesetiaan.

Jauh macam mana pun..

Tapi kalau dua dua setia..

insyaAllah tak kemana jodoh.

Sekarang ni sejak kahwin .

alhamdulillah bahagia .

dan masih belajar tentang diri each other...

alhamdulillah dikurniakan dua baby dah. 

Sorang anak ikut muka Iols..

sorang lagi ikut muka bapaknya..

Very the variety anak2 iols..

Sejak ada anak...


Ini lah sering  dibincangkan.

we are very expert in 'tahi' nowadays. 

Tahi bayi adalah topik harian dan boleh jadi perkara yang merunsingkan jika tak memenuhi kriteria kualiti yang ditetapkan. 

The end. Happily ever after.

Ekekkeke





        
Pemanis Pengganti Gula !
Sesuai untuk penghidap kencing manis !

Satu punca segala penyakit, GULA weyh ! GULA ! Benda yang sedap. GULA weyh. Nikmati lah gula selagi mampu tapi sampai satu tahap body dah takleh carry gula korang telan banyak sangat. Maka banyak lah penyakit. Terutama, kencing manis. Kencing manis lah paling takut sebab dia serang macam2 organ. Sebab tu ada penghidap kencing manis sampai buta, buah pinggang rosak, kaki kena potong. tskk

I salah sorang calon lah kalau tak jaga sebab keturunan kencing manis pun weyh. Tapi penggemar gula. Dalam masakan pun ada gula kan ?T_T . Parah !

Takpe. Masih boleh usaha and tukar gaya kegilaan gula kita dengan Stevia ! Stevia ni produk pemanis pengganti gula. Rasa sama je macam gula yang bawak penyakit tu. Pemanis Stevia ni banyak manfaat. 

                    
450X lebih manis dari saccharose
- tahan sampai suhu 200C pun so kalau masak panas2 pun dun worry .Gula Stevia ni power. Tak basi.

Gula Stevia ni bantu..
-turunkan paras gula darah
-turunkan tekanan darah
-kurangkan radang/inflamasi 
-cepatkan penyembuhan luka. so luka pesakit kencing manis yang teruk2 tu semua boleh elok
-rawat cirit birit akibat rota virus
-kawal kandungan air dalam badan
-kuatkan imun badan.

Ni salah satu testimoni pesakit kencing manis yang dah ada luka akibat penyakit kencing manis, then makcik ni consume Stevia..Luka yang basah tu makin sembuh alhamdulillah. I taip sambil tutup mata ni. Takut tengok. 

Orang yang dah hidap kencing manis ni memang dah addicted sangat kat gula so agak susah untuk kawal pengambilan gula. So produk Stevia ni lah yang akan ganti rasa manis tu. tehee. Bukan tolong ganti rasa manis je tapi tolong baik pulihkan lagi ketagihan kita tuh. 

So mari lah berubah gaya kegilaan gula tu dengan ganti pada Stevia !



ig: norafizaabubakar
wasap, call, sms: 012-2824804





36 comments :

  1. setiap ayat tu mesti ada love,aummmmmm sangat tau :P

    ReplyDelete
  2. Bahahahaha so funny.. But we're parents .. Will make that small thing become big kn. hahaha we should kn ;p

    ReplyDelete
  3. Erkkk.... Namee....tahi pun leh wat hot topic kan....adoyaiii....hihihi

    ReplyDelete
  4. ekeke...so sweet walaupun memang, eh, yang ni pun jadi hot topik...kiki
    Semoga bahagia hingga ke syurga :)

    ReplyDelete
  5. auwwww.. so sweet kak namee ni.. tp.. errr.. topic ni pun leh jd hot topic kan.. yelah bila dah jadi ibu n bapa ni sekecil-kecil benda boleh jd besar.. so mmg kena amek tahu bagai.. :D

    ReplyDelete
  6. alolo. sweetnya the conversation :)

    ReplyDelete
  7. hahahahahhahahahahahahah....OMG....gelak guling2 sis! May Allah bless and grant both you with many2 happiness till jannah :)

    ReplyDelete
  8. namee,

    love u...moga kekal ke jannah..

    love u.. hihihi :p

    ReplyDelete
  9. Hahahaaaa! Kelakar la namee..btw semoga sihat2 selalu babies dan namee sekeluarga bahagia dunia akhirat..aamiin

    ReplyDelete
  10. zaman dulu pakai digi best. cukup berapa bulan digi bagi bonus. berkat rajin menopap.. bonus sampai dapat 80 hengget hahaha.. bukan takat cite makan terselit kat gigi je.. nak berak pun cerita perjalanan nak g jamban pon smpai 30 keping sms dihantonya haha..

    now.. dah kawen.. topik perbualan sungguh berbeza kahkah..

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum namee, agaggagaaa. same goes to me. dalam whatsapp siap bertanya pasal tahi anak. ahhahahhahaa lawak

    ReplyDelete
  12. Hi Name.. i baru follow u.. dah baca cite lama2 u.. tapi ari nie rase nak komen pasal 'tahi' nie.. hahaha...

    Same lah iolss..kalo susah nak describe siap snap pix 'tahi' sekali.. kahkahkah..

    ReplyDelete
  13. Hahahaha. citer pasal tahi anak okay. kalau citer pasal tahi sendiri tu pelik. hehehe. Bila la dapat citer pasal tahi anak ni. hehe

    ReplyDelete
  14. hahaha..nk berdekah akak bc..psl tahi pun boleyyy.. tp siyes benda ni blh jd isu serius kan.. sbb akan pun kdg klu anak xberak lebih 3hari dh pening kpla..


    love u di hujung mesej msh menjadi trademark namee n isham.. moga kekal smpi bila² ye..

    ReplyDelete
  15. stil sgt sweet sbb last ayt msti ade love u.. :)

    ReplyDelete
  16. hahahahaha...same like my husband and i..our concern now brape kali berak and how creamy the taik is.lol

    ReplyDelete
  17. hahahah i pun selalu report pasal tahi. tapi tak expert lah. nanti mesti sorang tanya kalau taik macam tu jadi apa? lagi sorang jawab, ohh jap I google.pastu eh google cakap kan blablabla/ hahahahah

    topik mak mak gituhh

    ReplyDelete
  18. Bahahahaha ssbar jer... mmg as mum akan runsing kalo anak tak yeyak!!!!

    ReplyDelete
  19. "expert in tahi" okay ayat ni memang lawak gilaa..tergelak2 dalam library sampai orang tengok lain macam..hehe

    ReplyDelete
  20. adoi la..gelak jer baca nie...tapi walaupun topik tahi...endingnya mesti ada "love u"..sweet sangat

    ReplyDelete
  21. kekekkekeke...so suweeeeettt.tahik pun ok what...i suka part "love u" to end every chat :)

    ReplyDelete
  22. Hahaha..kelakar..tapi tak boleh gelak kuat2 anak tido celah ketiak..

    Rasanya semua parents macam tu kot..concern pasal anak berak ke tak..tahik rupa camne..haha..me n hubby pun gitu..tahik anak pun boleh jd topik..kihkihkih

    ReplyDelete
  23. hahaha...sakit perut gelak..

    ReplyDelete
  24. bace conversation tuh..hahhahhahahhahahhahhahahahhahahahahhaha
    *cant stop ktawe* hahahhahah

    ReplyDelete
  25. Klaka lah...hihihi...smpi jd expert

    ReplyDelete
  26. tahi pun bole kak... hahahha klaka..

    ReplyDelete
  27. Kikiki lawak la namee ni..bace ni sambil baring nk tdo tp dh tergelak2 pulak haha

    ReplyDelete
  28. Nameee cute sgt awk ngn isham..follow awk sjak zman single lg..awk inspirasi sye..kikiki...

    ReplyDelete
  29. Awh... this is by far the best sweetest post ever. Im super jealous but happy for you love. :)

    ReplyDelete
  30. IG untuk produk review stevia tu blh follow stevia_fizaabubakar sudah tukar huhu..thanx namee for review..:)

    ReplyDelete
  31. love you. kekekekee sweet nyer. Tapi boring tak kalau tiap2 hari cakap ending I love. Don't give me wrong. Sebab macam kadang-kadang ada setengah orang cepat boring.

    ReplyDelete
  32. Why you and husband sangat the comel! LOL. :'D Sweet je dua-dua org!!!

    ReplyDelete
  33. Bile bace entry yg ini, teringat la zaman dok sms n call dulu.. mane ade wechat, whatsapp dan sebagainye mcm skrg ni.. kalau dulu sms tu kalau boleh nk cerita every single saat ape yg dibuat kat sidia.. kalau kol tu sampai kdt habis.. selagi tak habis kdt, tak habis la conversation between us.. hahahahaha.. rindunye zaman tu.. yg the best part of your entry is, setiap kali msg mesti ade perkataan LOVE U.. sweetnyer... semoga kalian kekal hingga ke jannah ye.. ameen.. ^_^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...