Tuesday, March 24, 2015

'i love you'

Hi

Ramai tanya, "tak boring ke tiap2 kali nak sms , penghujung tu ada i love you?". hehe . Bila orang tanya then only tetiba tertanya diri sendiri "tak boring ke namee?" ekekke. Serious weyh benda ni dah jadi macam routine. Tu pun Isham lah yang start masa awal memang set ok aku memang dah jatuh cinta dengan kau nameera. So macam tiap text dia mesti ada i love you. I pun takkan lah sendu biar dia bertepuk sebelah tangan kan so sama2 la reply i love u too. 

Tapi bila dah kahwin ni, alhamdulillah masih mantain i love u hujung text tu even sembang dalam wassap pun pasal taik anak je kan hahaah. Betul jugak soalan orang2 yang tanya ni "tak boring ke" sebab i love u tu kan macam ayat yang special so kalau kerap sangat ungkap lama2 boring dah tak special seperti melepaskan kentut di tangga. Gituu.

For me benda tu dah jadi macam routine. Macam natural feeling. Bukan dalam text je we kerap cakap i love u. Even kalau dalam rumah pun , contoh la i tengah buat kerja and Isham tengah tolong tengok anak2. Tetiba dia tak tahan sangat nak tercirit so cepat2 lah panggil I suruh tengok anak jap sementara dia nak cirit. So bila everytime minta tolong tu lepas tu mesti cakap terima kasih , i love you. Em xtau la kenapa dalam banyak2 contoh i bagi contoh situasi nak tercirit ni haha.

Kalau jalan2 dalam rumah terjumpa kat dapur pun, tegur "hoi buat apa?" ..pastu dah tanya2 then "ok lah  saya nak tengok tv . i love u" . Kalau nak keluar kereta pun "bye i love u"

Haa camtu. Jadi macam routine lah . bukan routine yang paksa tapi natural routine macam cakap terima kasih, sorry bila tersalah cakap atau celupar main ejek2 lebih ke. Love you tu macam ungkapan thank u, sorry . Maybe ni cara kitorang kot dalam melunaskan kasih sayang wahaa. I dont know. Tapi tak semestinya pasangan yg xde i love you i love u ni tak sweet. Macam my mom n dad. 

Diorang ni nampak kejung je , masing2 tak romantic pun. Anak tujuh gak. hahahahhahahahahha gelak jahat bila masa weyhh mereka mereka mereka emmmmm. Hidup berlandas tanggungjawab. Tapi tahan jugak jodoh 30 tahun. Especially my dad lah. Dia sangat rigid tapi bila tengok bila dia buat apa untuk family and tolong family my mom...salute. So nak kata boring ke tak tu terpulang on how kita mendalami perkataan tu kot. Ada atau takde i love u tu tak penting, yang penting kehidupan harian dengan partner tu. Ye tak ? 

Lain orang lain caranya, Maybe ada yang jenis xde i love u tapi mesti ada benda sweet lain. Belikan makanan ke, tolong bekalkan makanan , masak hari2. Tu sweet lah tu. 

Toodles :)


  
     



10 comments :

  1. natural feeling is a sweet feeling..kan..hihih :)

    ReplyDelete
  2. hehehe.. sy pun suka ckp i love bila text husband tapi bila husband tak reply jadi sentap jap.. hahahaha.. terfikir gak dia boring dah ke dgn ayat tu? :p tapi most of time dia reply la.. hehe

    ReplyDelete
  3. salam namee, saya sura...selalu ikut awk punya blog...jom ke blog saya http://surahelmee.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Macam kitew.Jarang nak cakap I love u ni.Selalu kitew je cakap.Tapi suami kitew balas.HMmmm jer..
    Okeylah tu kan asalkan ada jawapan gak hahaha

    ReplyDelete
  5. sy plak amalkan nak g keje..atau pasangan nak keluar umah...da salam2 cium pipi dahi biasa nya yg akan cakap i love u dulu is hubby...then baru sy balas...kl 10kali cakap 2 8kali hubby yg start dulu cakap i love u..dan hanya 2kali je yg sy start...nak tido pun..tgh2 ank (9bulan) so just ckp nite i love u..tetap hubby yg mulakan...hehehehe...

    ReplyDelete
  6. k.yan pon memg wajib cakap i love u.. tak pernah rasa bosan pon..huhuhu..

    ReplyDelete
  7. Lain org lain caranya kan namee.

    ReplyDelete
  8. X de rasa bosan pun,Alhamdulillah.. walau selalu sebut .. :)

    ReplyDelete
  9. So sweet!! I love it, too. (: Mel tak tahu Namee tahu tak pasal Love Languages but my #1 is that I need verbal affirmation. So saying "I love you" tu kira sangat penting for me to feel appreciated.

    Love this post (': Comel je pls.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...