Monday, March 23, 2015

Insecure

Hi

Serious perasaan jealous tak tentu hala ni boleh meruntuhkan hubungan. Ewah ewah sangat statement iols. hahaa. so dari awal bercinta, memang i takde la cemburu sangat pun. Satu perasaan jealous, lagi satu lagi perasaan syak wasangka ni akan merasuk jiwa kalau asyik berfikir bila cemburu. So i prefer jadi tak cemburu. Maleh den nak pikiaq. Em loghat nogori tetiba gabung dengan loghat orang Kedah. Kelaut habis bahasa guwe. ekekekke


Masa zaman berkawan dari 2006, Isham memang jenis cemburu. Maybe la sebab faktor usia umur we'alls yang macam dari Pulau Pinang ke Johor Bahru ni la yang buat dia rasa insecure sikit. Masa zaman degree, budak sekelas semua sebaya iols. So husband maybe rasa tak senang duduk, duk memikir kot I terpikat dengan classmate yang muda bergetah. Jangan main2, bukan pompuan je boleh dilabel muda bergetah. Laki pun boleh. ekekkeke


Tapi masa tu, hati iols memang dah terlekat kat Isham pun. Dia pun nampak sungguh2. Cumanya dia la rasa macam tak senang duduk. Nak nak kalau tetiba nampak ada lelaki macam syok kat iols ke, masa tu mula lah menggelupur sikit sebab takut I terbalas cinta diorang. Padahal i tak layan diorang pun. Ala biasa lah kadang2 orang main minat2 ni tapi tak tahu lah minat tu fikir sampai nak ke peringkat jinjang pelamin. Kalau takat nak main minat2 ajak pergi dating kat Jinjang, takyah la.Buang masa. My target is jinjang pelamin so time tu Isham sorang je nampak nak ke arah jinjang pelamin. 


Setiap kali dia jealous, setiap kali lah I sound .."awak, takyah cemburu okayss. Yang penting ada kepercayaan kat pasangan . Tu yang paling penting. Kepercayaan adalah tiang sebuah hubungan" Ewah sangat nasihat iols. hahaaa. So setiap kali dia cekadak nak cemburu , I akan sound "awak, takyah cemburu okayss. Yang penting ada kepercayaan kat pasangan . Tu yang paling penting. Kepercayaan adalah tiang sebuah hubungan" . 



"Awak jangan jealous"


"Yang penting kepercyaan !"


"Kepercayaan dan kesetiaan ada tiang sebuah relationship !"  


Gitu dahku berfalsafah. 



Slow slow husband pun mula kurang cemburu dan sekarang dia dah tak cemburu lagi. 




Itu dulu...



Sekarang...i yang menggelupur.



"Kenapa awak dah tak cemburu ? "


"Awak dah tak sayang saya ke ? "


"Kan cemburu tanda sayang ! "


"Saya dah beranak 2 kan, tak cantik dah !"


"Saya banyak lemak.ye saya tahu"

"Sebab tu ke dah tak cemburu ?"




Apa dah jadi dengan hubungan perlu kepercayaan tiang sebuah hubungan ekekekek. Beginilah wanita saiko hormon x stabil. hahaa



Haha.

Kaum lelaki bertabahlah ye. ekekek

Kami insecure pulaks tetiba. 


        

Baju paling selesa pakai. Labuh. Tapi nak cantik. Tak semestinya baju labuh tak cantik ! Ada ! Baju punjabi ! Kalau nak baju Punjabi cantik2, Feroze Couture ada jual! Semua baju kualiti tinggi sebab semua nya diimport. Design pun lain dari yang lain. 

Tengok nih !

 

 


 

Info product:
- Menjual pakaian wanita Punjabi
-pelbagai jenis kurti (blouse), dress with dupatta (shawl) dan pants, anarkali (baju dress gaun kembang)
-sesuai untuk baju harian, majlis dan formal
-juga menjual pakaian 'unstiched' (belum jahit) dan 'semi-stiched' (separa jahit)
-kain sangat sejuk dan selesa dipakai...antaranya jenis cotton, lilan, georgette, kain bersulam, bersulam 'zari' (benang emas/perak), kain berlabuci/blink2

Cepat, banyak design yang cepat habisss ! Sebab very exclusive kalau kat tempat lain harga mahal sangatss.

Facebook : Feroze Couture
whatssap : 012 2876322
email : Ferozecouture@yahoo.com




13 comments :

  1. hehehe.
    Suami kitew masa bercinta dulu tak tunjuk tau cemburu dia..
    tapi sekarang ni bukan main cemburu..kita layan Game COC pun dia bising2.

    ReplyDelete
  2. hehehe.. tergelak baca sorang2.. sama la mmg pmpn ni unpredictable. cemburu xleh, xcemburu pun xleh. same like me!

    ReplyDelete
  3. Hahahaha

    Iday tak suka kalau islam tak jeles or tak kisah. Huhuhu

    atleast, buat-buatla cemburu ke ape. Hahaha

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum namee. hahahah betul.. sejak ada anak ni, ada gak hati ni diusik bisikan syaiton. heee semoga kita terus berfikiran positif dan bersangka baik. ekekkekee

    ReplyDelete
  5. sekarang pun muja dah cemburu giler ni acanor,, sobsss.. ok,, nak hafal falsafah namee jap.

    ReplyDelete
  6. lama tunggu cerita kak namee. Akhirnya...hehe

    ReplyDelete
  7. betol la namee..sejak ade anak dan tengah pregnant ni asek cemburu..rase rendah diri dan tiada keyakinan..

    ReplyDelete
  8. iam not jealous but then i lost her..bahaya juga kalau tak jelezzz..

    ReplyDelete
  9. hehe.. lawok2.. namee pinjam pic tu eh.. nk shre..

    ReplyDelete
  10. haha.. gelak pada diri sendiri... ini semua salah hormon... haa tetiba

    ReplyDelete
  11. Syak wasangka lbh teruk dari jeles... T_T

    ReplyDelete
  12. Huntungla. Laki iools takde perasaan~~~ *pasghah itu beseghah

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...