Thursday, March 26, 2015

Kanan Ke Kiri

Hi

Ya ampun ya ampun ya habibi ya maulana. Everytime i share benda best2 kat dalam blog ni pastu orang minat tapi entry tu dah tulis lepas2 dah. Tahun lepas punya entry pun orang masih ingat tapi nak godek balik entry2 zaman Paleotlitik dulu dalam blog malas pulak khenn. So banyak yang email tanya I pasal jam tawaf yang i collect tu. "hoi beli dari mana, i cari dalam blog u tak jumpa dah"Yang email nya ramai tapi sorang pun I tak jawab sebab masa read email kome kome ni i read dari handphone je. 

So nak on the spot terus godek kat blog and bagi link tu susah. Ampun ya. So tanda minta maaf, nahh buat entry lagi sekali. Sape yang dah baca blog ni dari awal, tahu kot hobi iols suka collect jam. Actually start dari hobi kumpul jam biasa tapi skang fokus jam tawaf je. Sebab sendu, baru tahu pasal jam tawaf and kebaikan dia. For me sangat unik lah jam tawaf. Selalu jam kan tik tik dari kiri ke kanan. 

Jam tawaf ni tik tok dari kanan ke kiri. Ni baru betul punya clockwise. Dalam banyak2 orang yang jual jam tawaf, yang MEM Watches jual paling exclusive pastu harga tak mahal pun. Before ni ada beli jam tawaf dari tempat lain tapi tak kualiti langsung pastu harga mahal. Siap jarum tercabut , nak tukar takleh. So banyak collect dari MEM Watches je sebab dari MEM Watches ada warranty . Setia terus. Buat collection terus. 

Ini dia baby baru .

Keluaran terbaru, nampak ada tali kulit. Rembat satu.Genuine leather okays. I siap bau2 lagi tali dia sebab bau kulit sedap hahaa. 


Nampak mahal tapi tak mahal. Hadiahkan my dad satu jugak teheee. 

Nasib baik la rembat awal sebab jam dia cepat nauuu out of stock. Rasa macam baru jap nak belek2 catalog dia tapi tak lama pastu tulis 'out of stock' . 


Pastu kalau rosak ke apa, ada warranty. Takde la rasa tertipu. T_T


Tapi sedihhhh, lupa nak request engrave name. Ni pun baru nampak kat facebook MEM Watches. Pasni nak hantar engrave, cool sikit ada nama Namee  kat belakang jam .




Untunglah liyana, jam ada engrave nama.  Cool gila. 


Bukan jam tangan je, dinding sekali ! Ekekke. Dah macam obses plak dengan jam tawaf / counter clockwise MEM Watches ni. Sebab feature wall warna hijau, so jam pun warna hijau sebab nak padankan. Ewah ewahh.


Next target, nak ni plak. Nak letak dalam my study room. 




Ni antara sebab kenapa I mula collect jam counter clockwise ni. Jam dinding pun nak exclusive kan. ekekke

KELEBIHAN-KELEBIHAN DAN KHASIAT JAM TANGAN KE KIRI (COUNTERCLOCKWISE):

1. Sebagai pengimbang semulajadi setiap detik/saat.
2. Menjadikan fikiran lebih tenang dengan penghantaran mesej 
tenaga secara tetap dan sekata.
3. Membantu mengawal rentak jantung
4. Mengharmonikan sistem kesemua kelenjar.
5. Memenuhi falsafah hukum 7 kuasa menguasai tenaga.

MENGUKUHKAN 7 KEADAAN:

1. Keberanian mengatasi Kesilapan.
2. Kelajuan mengatasi Kelewatan.
3. Kemudahan mengatasi Rintangan.
4. Kestabilan mengatasi Kucar-kacir.
5. Kekuatan mengatasi Kelemahan.
6. KEUNTUNGAN mengatasi KERUGIAN.
7. KEJAYAAN mengatasi KEGAGALAN.


I dapat dari MEM Watches kat facebook. Pergi usha sana then boleh beli direct dari website official diorang...ok ? Puas hati I ulang entry zaman Paleolitik ? ekekke

https://www.facebook.com/memwatches









9 comments :

  1. Kitew dah lama tak pakai jam dari umur 22 tahun sampai sekarang nak masuk 27 dah.
    Lepas ni nak godek2 cari jugak la...

    ReplyDelete
  2. ai is suka jam color hijau tu.. cantik.. ;) tenang sejuk je mata memandang..

    ReplyDelete
  3. Mmg biasanya Mahal jam tawaf ni.. pernah tgk dah dulu..x jd nak beli..

    ReplyDelete
  4. Whaaaatt!!! I never even knew there were counterclockwise watches! O_O

    ReplyDelete
  5. eh memg betul khasiat jam ni tau coz my best friend pakai jam ni memg makin sihat. before ni dia selalu mcm gundah gulana cegitu, tp pas try jam ni makin ok dgn izin Allah. OK nmpak gaya i should try juga lah..

    zinziemeewah

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...