Tuesday, March 10, 2015

Makeup Junkie

Hi

I ni bangsa tak pakai makeup sangat. Pernah la at one time tetiba macam suka makeup sebab geram tengok artis2 lawa nya lah. Teringin nak nampak camtuh ekekkek. So actually i suka juga kumpul barang2 makuep. Kumpul jela pastu bila dah tersedar dari angan2 indah nak cantik macam artis kununz kununz luls sangat kau ni namee , ahh baru sedar "laa beli je tapi tak guna". Last2 I kasi orang. haha

Haritu masuk Sephora, dalam hati saja saja je nak masuk. Tengok sana sini test2 lipstick dah tergoda pulak. Itu satu, tetiba datang pulak salesgirl dia "ye kakak nak apa" ..aduhai lemah tau dengan soalan camtu sebab rasa nak jawab nak satu kedai . 

Makanya. 

Terbeli. 

Tapi I punya pilihan selalu nak yang natural and tipis je. Sekarang ni skin takde masalah langsung , jerawat memang takde la tumbuh langsung after beberapa bulan i ada new skincare ni. Later I share with u guys skincare apa yang i tengah guna and selidik skang. tapi so far so great takde tumbuh jerawat langsung n open pore tertutup rapi hewhewwww. eh nanti lah cerita. 

Sekarang cerita apa yang I dah terbeli. ekkekek

Sebelum makeup, I selalu nampak MUA apply macam gel tau so haritu pun terbeli. Gel ni katalah kalau korang nak gi kenduri lama2 tengah panas tu kan and plan nak makeup tebal sikit so better apply makeup base dulu. Kalau takat makeup tipis takyah ah nak gel bagai,. Tetiba pelik nape i terbeli ni sebab jarang makeup tebal pun. 

Ni pun dari MakeUp For Ever . Best ah texture kulit licin tapi kalau kulit dah licin takyah guna pun. Cuma kalau nak makeup tahan lama je la. I pun tak pakai sebab skin takde problem2 apa dah skang setelah bertukar ke skincare baru ni. 


Ni, kalau korang nak pilih foundation, boleh try brand MakeUp For Ever. so far best lah. I pernah try brand lain tapi so far paling suka ni lah sebab dia macam blend dengan skin cepat. Tak melekit and tak cair pun bila peluh. Code N120.


 Lepas tu apply pressed powder. Pressed powder buat foundation tu tahan lama. Warna je putih tapi bila dah apply dia akan ikut warna foundation yg kita sapu tadi. 

Pastu apply blusher. Warna blusher kalau kome suka yang nampak natural dan tak begitu pink..sila pilih warna peach pink. dia ada warna peach peach sikit. Ni I terbeli brand Sephora. Harga bawah RM50 tak silap. Code warna corail rose N06


Dah perasan pipi pink, boleh apply lipstick plak. Lipstick pun I saja beli brand Sephora. first time cuba brand Sephora. Lawa la colour ni. Code 4139B


Ok tu je terbeli. KAlau duudk dalam Sephora tu lagi lama lagi lah terbeli. I tak tahu lah kot banyak penunggu ke kat situ yang merasuk2 we olls gadis ni. Suami suami kalau nampak Sephora, cepata bawak bini tempat lain.Nanti paling cikai pun mesti nak beli lipstick.

Dengan barang2 yang dah terbeli, ini lah hasilnya..
warna pipi n lipstick natural saja. 

Taknak masuk Sephora lagi. 





       
Kini kulit anda Bebas dari JERAWAT,PARUT dan Cerah dalam masa 3-4 mggu

Power tak power testimoni dia. Sebelum banyak gila jerawat kan. Fantabulous skin care. Memang fabolous sebab takde bahan kimia langsung dalam produk dia. Me like la produk camnih. Muka yang tengah masalah jerawat , parut tu masih luka so mana boleh sapu bahan kimia sebab dalam masa jangka panjang akan makin teruk. 


FANTABULOUS SKINCARE dihasilkan dari ekstrak buah-buahan dan serbuk mutiara. produk ni berkesan untuk memutihkan kulit dan meremajakan kulit . Jangan risau ya, ada kelulusan KKM okay. 

Diadun dengan bahan2 semulajadi seperti collagen, pearl powder, Japanese tea, Japanese papaya, vitamin c and vitamin e

Tiada penggunaan bahan2 berbahaya seperti MERCURY mahupun HYDROQUINON yang boleh menyebabkan kanser kulit. 

FB SKINCARE selamat digunakan untuk semua jenis kulit yang mengalami masalah jerawat, jeragat, kulit kusam dll..wajah akan kelihatan bersinar, putih, tidak berminyak dan lembut seperti kulit bayi..

Dengan harga yang berpatutan satu set FB SKINCARE dapat bertahan untuk pemakaian 1-2 bulan..yang bestnye kesan dah dapat dilihat dalam 3-4 minggu sahaja!!!

FUNGSI FANTABULOUS SKINCARE:
-menghilangkan jerawat
-mencerahkan kulit secara semulajadi
-meratakan bekas lubang2 jerawat yg ada pada muka
-memudarkan dan menghilangkan pigmnetasi yang ada pada muka
-menyekatakan ton kulit
-memperbaiki sel2 dan kulit kusam
-mengecilkan pori2 muka
-meremajakan kulit
-wajah akan kelihatan lembap dan bercahaya
menegangkan kulit

Produk ini sangat2 disyorkan untuk mereka yang mempunya masalah jerawat kronik .
wechat : FantabulousSkincare

                                             


14 comments :

  1. isk tak pergi pergi la sephora tu nk cr lipstick jgk..hahaha

    ReplyDelete
  2. aduh kita tak mampu..silky girl je..
    http://afidahazmi88.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. name tak make up pun still nampak cun...ape rahsianye...hehe

    ReplyDelete
  4. kak namee. cptlah share skincare pe kak namee gune. saya tgh byk jawat nyy. cdehh ittew

    ReplyDelete
  5. Salam...miss u.
    OMG, tahniah Namee dah selamat melahirkan.. my god lamanya tak menyinggah Namee dah nak habis pantang pun dah kan... and mantain gojes tu. All the best dear.. hugs.

    ReplyDelete
  6. Thanks for review.
    Saya sekeluarga ambil yg haq sahaja.lain lain tiada.Dulu kini Dan selamanya..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...