Wednesday, March 4, 2015

Mengidam Sangat .

Hi

Tik tok tik tok, lambat gila rasa nak habis pantang . Rasa sangat berkurun. Redha jela,tapi dalam pantang siap dah ada checklist makanan apa nak hentam sebagai reward lepas bertarung nyawa mengeluarkan seorang bayi. Cewah! Paling kempunan is tako. Mengandung 9 bulan punya lama , tapi tak beli2 Tako weyh. Sendu betul. Satunya sebab malas nak beratur. Orang kalau beratur punya la ramai order pastu sorang order banyak. Malas nak tunggu pembuat tako menggolek golek Tako tu. erghhh.




Finally tepat hari habis pantang, I pergi terjah Takoyaki House kat Kajang since near UPM kan. Owner dia melayu. wee wee. Takyah tanya I taram berapa ketul takoyaki weyh sebab Takoyaki dia memang sedap dan murah. Before this makan Takoyaki RM4.50 dapat 3 ketul je pastu mayonis and sauce dia sikit. Nak tambah kena bayar 50 sen. Cis bedebah betul . Tapi lepas tambah 50 sen pun dapat secoet je mayonaise / sauce lebih. Pandai betul main politik. kekekke. 


Takoyaki yang ni RM4.50 dapat 4 biji lepas tu sauce melimpah, mayonis banyak. Sauce dia bagi banyak. Tu I terkejut, betul ke harga dia RM4.50 ? Sebab I pernah beli harga 5 hengget ada 3 biji size kecik.


See. Banjir then mayonaise lebih. I siap tanya kakak yang jual tu, "akak ni ada extra charge ke sauce banyak nih ke kira halal je?" . Akak tu senyum je maksudnya halal lah wehee. Ke dia tahu I baru habis pantang so saja bagi banyak sebab tahu kempunan . Weheee. Tapi tengok semua orang yang order dapat sauce and mayonis banyak camtuh. 


Ada isi ayam cheese, octopus, udang, crab..



Lama gak ah lepak situ sambil kacau akak and adik ni buat kerja. Ikut hati nak order dan terus order lagi sebab tamak . Tapi ada orang pulak tengah beratur nak beli lagi. I kan sendu pemalas nak beratur tunggu turn. 


Pastu eh nampak diorang ada jual frozen Takoyaki ! Omaihh haruslah menggila. Terus beli 10 paket frozen Takoyaki ! The first and the only takoyaki yang jual frozen takoyaki okayy. Curlasss.




 Beli frozen takoyaki ni memang dibekalkan sekali sauce dia and bonito flakes. Mayonis beli ah sendiri, kat kedai belambak kan. Sepaket ada 10 biji. I beli 100 biji la, tapi dalam masa 3 hari je habis. wehee. Tamak haloba. 


Nasib baik masa singgah kat gerai Takoyaki House , Kajang ni I beli terus 10paket sebab this is first and the only takoyaki yang buat frozen takoyaki. Kalau pergi Takoyaki lain takde okayh. Frozen takoyaki only in Takoyaki House ! Sesape area Kajang tu boleh terjah terus. Memang ada stock frozen takoyaki kat booth dia.

Hamekk kau 9 bulan punya mengidam, 10 paket terus frozen takoyaki I bawak balik. 

Cara goreng pun senang je. Deep fried je pastu letak sauce yang diorang dah bagi tu then tabur bonito flakes. 


Tadddaa !




Rasa frozen takoyaki and takoyaki yang beli kat booth terus makan tu sama je rasa. Bijak lah owner dia boleh terfikir nak buat frozen takoyaki. Permintaan tinggi and dah ramai beli tapi I baru tahu and baru nak beli. Sendu. 

Kalau nak COD frozen takoyaki pun boleh, crew diorang boleh hantar atau boleh meet up kat mana2. Tapi kalau nak beli kat booth Takoyaki House ni pun ada, nah I dengan baik hati kasi alamat Takoyaki House ni..

Takoyaki House
Econsave Cash & Carry ( Bangi)
Jalan Reko Sentral,
4300 Selangor.

Boleh wassap / call ..
Khairul : 013 - 207 1612



         


Jubah Exclusive Cantik ,Material Berkualiti !

 Wudhu Friendly
Nursing Friendly
Size XS hingga XL

Jubah skang kan tengah in tak kira la yang pakai tudung ke tak pakai ke, tapi trend jubah memang in sangat ! Pakai gi kerja , event, kelas...

Macam-macam jubah skang ni terjual tapi nak cari jubah exclusive dengan harga berpatutan tu yang payah sikit. Dengar exclusive je, harga mesti nak RM200 RM300 

RM400. Mahal nya . Hati teringin tapi nak beli sayang duit pulak tapi teringin nak jubah gaya exclusive. 

Okay jangan sedih sedih. Kan ada jubah Sapheena . Design exclusive ! 
tengok sendiri...tadaaaaa. 







Lawa gila kan . Semua design very limited, so takyah risau tetiba gi kedai "weyh apehal sama?!" . Takde, takkan sama. hewheww . Tengok design ah, exclusive maaa.

Kalau berminat nak tengok design2 lain lagi boleh pergi ke web www.sapheena.com


FB Sapheena Boutique : https://www.facebook.com/SapheenaBoutique
IG Sapheena Boutique : https://instagram.com/sapheenaboutique/
Website Sapheena Boutique : www.sapheena.com
Nombor Whatsapp : +60173309561
                                                


22 comments :

  1. my feberet everoctopus!!!! kat dalam tesco ada jual 3 bijik 5 ringgit.. tp yg ni mcm menarik je.. yg frozen tu 1 paket rmbrapa namee?

    ReplyDelete
  2. waa.. lamanya x makan takoyaki.. biasa beli dekat the mines.. kalau pegi pasar malam ada je org jual, tapi x terliur pulak.. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tp yg dkat the mines tu dh tutup lama kn. i pn suka beli kt situ seb sedap

      zinziemeewah

      Delete
  3. Assalamualaikum namee, wahhh murah gila. sheila pernah beli kat pasor malam, 5 ketul rm6-7 camtu. mahal pastu tak sedap.. terus taknak beli takoyaki lagi. tapi teringin sangat nak try lagi, hok yang sedap gini. hehehehe *gluppp*

    ReplyDelete
  4. wah..xpenah makan..sdp sgt ke..haha

    ReplyDelete
  5. Terliur dibuatnya..
    Nak kena redah ke sana jugak ni.. huhuhu..

    ReplyDelete
  6. comel je mengidam :') btw I tasted taco for the first time haritu kat ioi city mall purajaya. tapi sos segala bagai mayo dia macam tak sebanyak awak punya . terliur pulak I tengok hahaha. walaupun I tak mengidam. (lol kawin pun tak lagi ada hati nak ngidam macam orang pantang) kbye !

    ReplyDelete
  7. Salam kenal... Takoyaki rasa di cemana ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala2 bebola yang ada isi kat dalam. plus cheese. yang sedap sos ngan ape tu, yg ala2 rumput kering. hahahah. tp memang sedap. kenyal. cehh panjang pulak reply. hihi

      Delete
  8. sedapnyaa..tako kat tempat saya lembik. so serap kuah banyak. benyek.maybe owner tambah air banyak dalam tepung. tamak..sobs sobs ;(

    ReplyDelete
  9. berapa sepeket frozen tu??my daughter suka sgt mkn ni...=)

    ReplyDelete
  10. aduh kak namee, post pasal makanan pulak..tiba-tiba mengidam

    ReplyDelete
  11. Sedapnye..slalu tgk je ad kt pasar mlm tp tak pernah nk try pulak huhu

    ReplyDelete
  12. Berapa RM ni kak Namee? Huhuhu...takut g kedai terkejut je nanti... ( ^∇^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha... sally peminat tako juga ke?? sama la kita :-)

      zinziemeewah

      Delete
    2. suka la jugak...tapi kalau frozen ni takut mahal je..hahaha

      btw, Sally dah beli pun...RM9 utk paket yg ada 10 biji tu..hihihi

      Delete
  13. Alamak..seronoknya ada takoyaki frozen..kat cni blum ada lg..huhu

    ReplyDelete
  14. Hai kak namee....salam perkenalan

    ReplyDelete
  15. arghhhh nameeeeeeeeeeeeee... takoyaki is my peberet tooooooo !!!!!!!!! tenkiu bgtau tentang tmpat ni. bolehla i terjah nnt n yg paling pnting blh beli yg frozen punya tu.. tenkiu tenkiu tenkiu sooooooooo much :-)

    zinziemeewah

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...